Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza dvoužloutková

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 200 kJ /
1 960 kcal
Bílkoviny7,44 g
Tuky213,05 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy3,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zásada č. 1 – bezpodmínečně musíme pečlivě oddělit žloutky od bílků. Žloutky osolíme a metlou v misce nebo v mixeru dobře rozšleháme. Krok 2: Zásada č. 2 – olej za stálého šlehání ze začátku přikapáváme pomalu a zašleháváme každou kapku zvlášť. Jakmile vznikne hustá hmota, že se při tření drží metly, přidáme citrónovou šťávu a dokapáme zbytek oleje. Hotovou majonézu přiměřeně dosolíme, zjemníme přidáním špetky cukru a dokořeníme ostatními přísadami. Krok 3: Zásada č. 3 – nechceme-li riskovat sražení majonézy, musí mít olej i žloutky stejnou teplotu. Krok 4: Než začneme kapat olej, vmícháme do žloutků hořčici, aby se nesrazila, když se vám náhodou majonéza srazí, dejte do nové nádoby čerstvý žloutek, rozšlehejte se špetkou soli a za stálého šlehání přidávejte po troškách sraženou majonézu. Nemáte-li žloutek, přikapávejte trochu horkého (skoro vřelého) octa za stálého šlehání k majonéze.

Zveřejněno 15. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza dvoužloutková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w261

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza dvoužloutková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w261

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Výborná je! Robli som majonézu a následne aj tatarku, vďaka za tie recepty.:yes:

Bibinka: Díky za fotky, mně stejně blbne bluetooth, tak nemůžu fotit.;-):-):-))

Bibinka::-)):-D:-D:yes:

honzam:Honzam, jen takové vysvětlení, to je moje fotka;-):-D

Jana Remkova:
Děkuju za podařené a pěkné foto!:-D

Jani, hezké foto;-)

Tématické fráze:
sražená majoneza, sražená majonéza v salátu, majonéza bez cukru, domaci majoneza srazena, když se srazí majoneza, co se sraženou majonézou, sražená domácí majonéza, majonéza sražená, sražená tatarská omáčka, aby se majonéza nesrazila, srazena majonéza recept, šlehání majoneza, srazena majoneza v bramborovém salatu, co se srazennou domaci majonezou, pomazánka z majonezy, proč se srazila majonéza, šlehání majonézy, sražení majonézy, sražená česneková pomazánka, jak na domácí majonézu aby se nesrazila

Suroviny:
žloutek, sůl, olej, cukr, hořčice, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu