Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa v broskvové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

--ReNi--

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 278 kJ /
1 978 kcal
Bílkoviny333,32 g
Tuky56,45 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 890 mg
Sodík 815 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy32,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy. Krok 2: Připravíme si oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, maso krátce opečeme, odhrneme jej na jednu polovinu pánve, abychom mohli dát cibuli na dno a na ni teprve kuřecí kousky. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, opatrně zalijeme asi 200ml vody (nebo vývaru) a necháme pod poklicí dusit. Krok 5: Dvě broskve oloupeme a nožem nakrájíme na malé kostičky. Kdo chce může broskve rozmixovat, aby se lépe tvořila omáčka. Krok 6: Broskve přidáme k masu, ochutíme paprikou a popřípadě přidáme vodu. Krok 7: Po cca deseti minutách odebereme 1 naběračku šťávy, ve které maso dusíme, tu opatrně promícháme s moukou a smetanou. Krok 8: Vlijeme zpět k masu a mícháme, aby omáčka zhoustla. Krok 9: Před podáváním z omáčky "vylovíme" rozmarýn. Krok 10: Poslední broskev připravíme k podávání. Na každou porci masa dáme vrchovatou lžička zakysané smetany a plátky čerstvé broskve.

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autora --ReNi--

Jako přílohu bych doporučila rýži, ale určitě by šly brambory, široké nudle nebo kuskus.

Při použití sušeného rozmarýnu, bych dala o větvičku více.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa v broskvové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjxL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa v broskvové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjxL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Hezky připraveno:-K+9:-pBroskve,nebo meruňky jsou v mase moc fajn:yes:já je používám i k jehněčímu:-)

Děkuju, na broskvích je fajn, že se rozvaří a ani omáčku nepřesladí tak, jako třeba ananas :-)

No bezva!!!! Super,--ReNi--;-):yes:

zajímavé a lákavé, líbí se mi recept:yes::yes::-)):-p+6

:yes::yes::yes:

:-p:-p:yes:

mňamky:-p:-p:yes::yes: ani s meruňkama by to nemuselo být špatné;-):-K:yes:

mnam mnam, taky planuju kombinaci masa a fajnovyho ovocicka:-)):yes:

Hm, neobvyklá chuť. Vyzkouším. Poslední dobou mi jede maso na sladko. :yes:

Tématické fráze:
broskvova omacka, maso jede, kuřeci maso s broskvou, omáčka z broskví, kuřecí prsa, broskvová omáčka k masu, kuřecí maso s broskví a smetanou, kuřecí maso s broskvovou omáčkou, dusena kureci prsa s omackou recept, kureci z broskvemi omacka, kuřecí prsa na broskvích se smetanovou omáčkou, kureci prsa omacka, kuřecí prsa s broskvemi, kuřecí s broskví a omáčkou, kureci prsa s omackou a ryzi, recept krémová omáčka broskev, omáčka k masu s broskvemi, kuřeci maso v broskvove omačce, kureci prsa s broskvi a smetanou, omacka s broskve

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř, rozmarýn čerstvý, voda, mouka hladká, smetana ke šlehání, broskve, cibule, máslo, olej olivový, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu