Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa v broskvové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

--ReNi--

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 278 kJ /
1 978 kcal
Bílkoviny333,32 g
Tuky56,45 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 890 mg
Sodík 815 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy32,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy. Krok 2: Připravíme si oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, maso krátce opečeme, odhrneme jej na jednu polovinu pánve, abychom mohli dát cibuli na dno a na ni teprve kuřecí kousky. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, opatrně zalijeme asi 200ml vody (nebo vývaru) a necháme pod poklicí dusit. Krok 5: Dvě broskve oloupeme a nožem nakrájíme na malé kostičky. Kdo chce může broskve rozmixovat, aby se lépe tvořila omáčka. Krok 6: Broskve přidáme k masu, ochutíme paprikou a popřípadě přidáme vodu. Krok 7: Po cca deseti minutách odebereme 1 naběračku šťávy, ve které maso dusíme, tu opatrně promícháme s moukou a smetanou. Krok 8: Vlijeme zpět k masu a mícháme, aby omáčka zhoustla. Krok 9: Před podáváním z omáčky "vylovíme" rozmarýn. Krok 10: Poslední broskev připravíme k podávání. Na každou porci masa dáme vrchovatou lžička zakysané smetany a plátky čerstvé broskve.

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autora --ReNi--

Jako přílohu bych doporučila rýži, ale určitě by šly brambory, široké nudle nebo kuskus.

Při použití sušeného rozmarýnu, bych dala o větvičku více.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa v broskvové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjxL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa v broskvové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjxL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Hezky připraveno:-K+9:-pBroskve,nebo meruňky jsou v mase moc fajn:yes:já je používám i k jehněčímu:-)

Děkuju, na broskvích je fajn, že se rozvaří a ani omáčku nepřesladí tak, jako třeba ananas :-)

No bezva!!!! Super,--ReNi--;-):yes:

zajímavé a lákavé, líbí se mi recept:yes::yes::-)):-p+6

:yes::yes::yes:

:-p:-p:yes:

mňamky:-p:-p:yes::yes: ani s meruňkama by to nemuselo být špatné;-):-K:yes:

mnam mnam, taky planuju kombinaci masa a fajnovyho ovocicka:-)):yes:

Hm, neobvyklá chuť. Vyzkouším. Poslední dobou mi jede maso na sladko. :yes:

Tématické fráze:
broskvova omacka, maso jede, kuřeci maso s broskvou, omáčka z broskví, kuřecí prsa, broskvová omáčka k masu, kuřecí maso s broskví a smetanou, kuřecí maso s broskvovou omáčkou, dusena kureci prsa s omackou recept, kureci z broskvemi omacka, kuřecí prsa na broskvích se smetanovou omáčkou, kureci prsa omacka, kuřecí prsa s broskvemi, kuřecí s broskví a omáčkou, kureci prsa s omackou a ryzi, recept krémová omáčka broskev, omáčka k masu s broskvemi, kuřeci maso v broskvove omačce, kureci prsa s broskvi a smetanou, omacka s broskve

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř, rozmarýn čerstvý, voda, mouka hladká, smetana ke šlehání, broskve, cibule, máslo, olej olivový, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu