Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Darininy bodášky - pečené vdolky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 981 kJ /
3 820 kcal
Bílkoviny73,45 g
Tuky150,48 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 167 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy534,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, jedné lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, kůru, kvásek a mléko s rozkvedlaným žloutkem a rozehřátým máslem. Krok 3: Zaděláme těsto a necháme kynout. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky a ještě je necháme chvíli na plechu kynout, pak je stlačíme a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Krok 4: Horké bodášky hodíme do rozpuštěného másla a obalíme v nastrouhaném perníku smíchaném s cukrem.

Zveřejněno 28. 9. 2008

Poznámka autorky Marta

Z uvedeného množství jsem měla 24 vdolků. Příště 2 lžíce mléka nahradím rumem :)

Zdroj: časopis Apetit (mírně poupraveno)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Darininy bodášky - pečené vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Bp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Darininy bodášky - pečené vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Bp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

PLÍŠKOVÁ BOŽENA 8. 11. 2014 14:52
no výbornéééééééééééééééé:-p:-p:-p:-p:-p

Včera upečeny a všechny snědeny.Výborné přidávám bodík +1 a doporučuji....:-p:yes:

Ladun Š., doufám, žes to nepsala ty, protože ten pravopis je otřesný. ;-)

Moc dobré celá rodinka se oblizovala, ale místo strouhaného perníku sem dala skořici..skvělí recept...:-)

Tento recept vypadá skvěle a tak ho dnes vyzkouším.:-))

Jaroušku, vítám tě mezi náma "babama"-no pár pravejch chlapů co umí perfektně vařit tady máme, tak si jim do party posílil počet a to je moc príma;-) Ať se ti tu líbí, jako nám všem a už se těšíme na tvoje nové recepty:yes:

:-(

Marcelo, jsem ráda, že si rodinka pochutnala ;-)

Dík za dobrý recept rodinka si pochutnává,musí se ale pořádně nazdobit.

Jani, z friťáku už by to bylo zase úplně něco jiného :-D, koblížky :-D. Já neporadím, friťák nemám, nerada smažím ;-), ale třeba by to šlo.

no a vlastně,ještě,co myslíte holky,jsou takové krásně kulaté,ve friťáku by to nešlo?:-?

Marti,ale ten mák by taky asi nebyl marný!Ladi,já se mrknu na ten perník,ale myslím,že zrovna v Albertu není,zeptám se,uvidíme.;-)

Jani, s perníkem to bylo výborné, ještě jako tip v Apetitu uvedli obalit je v máku, ale perník určitě seženeš. Ještě jsem se teď podívala a píšou, že se dají studené napařit a pak znovu obalit :-)

No,mrknu se,teď ale do trouby,peču tu jablečnou roládu od Terezky,tak jsem zvědavá,jak to budu rvát z toho papíru:-/

Jani, mrkni v Albertu, nebo v Kauflandu i v Penny ho mají.:-)

Tématické fráze:
vdolky v troubě, hrníčkové vdolky, vdolky do trouby, suché vdolky, hrníčková kuchařka palačinky, recepty-vdolky, pečené rolády, kynuté vdolky, apetit recepty, hrníčková kuchařka vdolky, palačinky hrníčkový recept, hrníčkový recept na palačinky, vdolky-recept, vdolky s makem, hrníčkové palačinky, nekynuté hrníčkové vdolky, vdolky bez kynutí, kynuté vdolky pečené, bavorske vdolky videorecept, pečené kynuté vdolky

Suroviny:
droždí, cukr, mléko, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, kůra citronová, žloutek, máslo, máslo, perník strouhaný, cukr krupice

Přidat fotografie receptu