Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 747 kJ / 896 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,10 g |
Tuky | 82,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Víno nalijeme do kastrůlku, vhodíme snítky bylinek, celý pepř a necháme svařit na mírném ohni asi 20 min. Vylouhované bylinky vyndáme a přidáme kalíšek bujonu. Dobře rozmícháme.
Krok 2: Máslo rozpustíme a do horkého vhodíme usekanou hrst bylinek. Necháme chvíli odstát.
Krok 3: Maso zbavíme kůže a blan, po každé straně jemně nařízneme zářezy. Osolíme, opepříme.
Krok 4: Dáme je do mísy, nalijeme bylinkové máslo a vmasírujeme z obouch stran i do zářezů.
Krok 5: Necháme chvilku odležet.
Krok 6: Rozpálíme pánev, maso na ní necháme zatáhnout a rychle odstavíme, aby se máslo nepřepálilo. Maso dáme bokem.
Krok 7: Máslo slijeme do kastrolu, dáme na oheň a vhodíme hned cibuli na drobno.Orestujeme do sklovata, osolíme, opepříme.
Krok 8: Přidáme maso. Zalijeme svařákem.
Krok 9: Do pánve po opečení dáme trochu vody a krátce odvaříme výpek, který také přidáme k masu a cibuli.
Krok 10: Kastrol přiklopíme a pečeme v troubě na 170° C do měkka, přičemž maso několikrát obrátíme.
Krok 11: Měkké maso vyjmeme, vyndme vyvařené kuličky pepře, cibuli rozmixujeme ponorákem a můžeme servírovat. Dávala jsem dušenou rýži s jemně usekanou pažitkou.
Zveřejněno 16. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí vršek na svařáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22pN
Moje poznámka
Krůtí vršek na svařáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22pN
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 7 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 3 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 7 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 11 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 11 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 13 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 14 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 14 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 16 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
vareni svaraku,
připrava svařaku vina,
vrchni kruti stehno,
kruti vrchni stehna recepty,
maso na cervenem svařáku,
recepty krůtí vrchní plátek,
vrchni stehno z krocana recepty,
svařáku,
vykostěné vrchní krůtí stehno recept,
svařené víno máslo,
1 dcl svaraku,
recept vrchní krůtí stehno,
krůtí vrchní stehno,
krutí stehna vršek
Suroviny:
víno červené,
majoránka,
tymián,
pepř černý,
sůl,
máslo,
bylinky zelené,
bujón drůbeží
Komentáře (13)