Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí vršek na svařáku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 747 kJ /
896 kcal
Bílkoviny1,10 g
Tuky82,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Víno nalijeme do kastrůlku, vhodíme snítky bylinek, celý pepř a necháme svařit na mírném ohni asi 20 min. Vylouhované bylinky vyndáme a přidáme kalíšek bujonu. Dobře rozmícháme. Krok 2: Máslo rozpustíme a do horkého vhodíme usekanou hrst bylinek. Necháme chvíli odstát. Krok 3: Maso zbavíme kůže a blan, po každé straně jemně nařízneme zářezy. Osolíme, opepříme. Krok 4: Dáme je do mísy, nalijeme bylinkové máslo a vmasírujeme z obouch stran i do zářezů. Krok 5: Necháme chvilku odležet. Krok 6: Rozpálíme pánev, maso na ní necháme zatáhnout a rychle odstavíme, aby se máslo nepřepálilo. Maso dáme bokem. Krok 7: Máslo slijeme do kastrolu, dáme na oheň a vhodíme hned cibuli na drobno.Orestujeme do sklovata, osolíme, opepříme. Krok 8: Přidáme maso. Zalijeme svařákem. Krok 9: Do pánve po opečení dáme trochu vody a krátce odvaříme výpek, který také přidáme k masu a cibuli. Krok 10: Kastrol přiklopíme a pečeme v troubě na 170° C do měkka, přičemž maso několikrát obrátíme. Krok 11: Měkké maso vyjmeme, vyndme vyvařené kuličky pepře, cibuli rozmixujeme ponorákem a můžeme servírovat. Dávala jsem dušenou rýži s jemně usekanou pažitkou.

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autorky srettka

Nezahušťovala jsem. Přešla jsem na zahušťování rozmixovanou cibulí, je mi to chuťově blíž.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí vršek na svařáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22pN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí vršek na svařáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22pN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

no to je nádherně jedlé (chce se mi napsat žravé):-D:yes: červené víno dělá divy aneb jak udělat z krůty divočáka:-p

Nádherná bašta a moc hezky nafocená:-K+8:-p:yes:i s príma fotopostupem:-))

Nádhera:yes::yes:

:-Oteda sousedko to vypadá moc pěkně co nedříve vyzkouším krůtí vršek v mrazáku bylinky na zahradě a vínko se taky najde:yes::yes:+6

srettka: Já myslela, že to vypadá tak dobře:yes:, u nás krůtí moc nejede. Tchýně má kousek od domu firmu, kde porcují krůty a manžel krůtí už nemusí. Párkrát se mi podařilo ho ošálit, že to nepoznal a teď to vsugeroval už i mně:-D:-K

Bahula:maso natahlo barvu vina, tak ze takhle ztmavlo. nebo ze bych mela nejakyho krocana divocaka?:-))

Podle fotky bych řekla, že je to zvěřina ;-):yes:+

Krásná pochutina ze samých dobrot a ten název nemá chybu;-);-);-)

:-O:yes::yes:

vypadá to moc dobře, :-p:-p:yes::yes::-))

No panečku, to vypadá velice jedle:yes:, bylinky čerstvé, tymián i majoránku mám, tak to bych mohla zkusit. Ale nemaje krůtího vršku, možná by to nebylo marné z nějaké zvěřinky;-):-p

ota:jako v pohadce. . . priimerene. . .priimerene:-)) zkratka takova zlata stredni miirka;-)

Bože můj, mlask:-O:-p
Jenom dotázek ta pěkná hrst bylinek má být pěkná ručka holčiny či statná mužská dlaň:-?:-D:-D

Tématické fráze:
vareni svaraku, připrava svařaku vina, vrchni kruti stehno, kruti vrchni stehna recepty, maso na cervenem svařáku, recepty krůtí vrchní plátek, vrchni stehno z krocana recepty, svařáku, vykostěné vrchní krůtí stehno recept, svařené víno máslo, 1 dcl svaraku, recept vrchní krůtí stehno, krůtí vrchní stehno, krutí stehna vršek

Suroviny:
víno červené, majoránka, tymián, pepř černý, sůl, máslo, bylinky zelené, bujón drůbeží

Přidat fotografie receptu