Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené pesto ze sušených rajčat

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 686 kJ /
642 kcal
Bílkoviny16,09 g
Tuky61,21 g
Vláknina2,31 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 853 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy6,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivový olej dáme na plátky nakrájený česnek, minutu opékáme a přidáme sardelové řezy, chilli, kapary, nakrájená sušená rajčata. Krok 2: Chvilku společně restujeme, pozor na připálení česneku. Poté vše spolu s parmazánem, olivami a petrželkou rozmixujeme do požadované konzistence. Je- li směs moc hustá, přidáme olej. Dochutíme solí.

Zveřejněno 18. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené pesto ze sušených rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JzMP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené pesto ze sušených rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JzMP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Sušení v troubě nijak draho nevyjde, protože se vyhřívá jenom na hodně nízkou teplotu (já suším max na 75), takže vždycky chvilinku hřeje a pak vypíná, vlastně je většinu času vypnutá, pokud teda nemáte rozbitý termostat, ale to byste asi místo sušených měla pečený rajčata a to by nebylo zrovna ono. Suším takhle každou chvíli něco, ale stejně tedy uvažuju o sušičce, je to přecejenom praktičtější.

spagetka: Spagi, už jsem si našla i recept na to. Rozhodně bych mohla, rajčat máme každý rok dost. Jenže sušit je v troubě 8-12 hodin, to nevím, jestli se to oplatí, to už je lépe si je koupit. V Bille je mají na váhu a když ti je dá bez oleje zvážit, dá se to, pak ti přidá i olej. Já na 1+1 bytě platím 1120 kč elektřiny, protože nemám plyn a ještě doplácím, takže mi to zvedli o 160kč. Síla, ne?:-/

Jana Remkova: a co si usušit čerstvý rajčata a pak dělat pesto? V sezoně rajčat to stopro vyjde o hoooodně levněji

Šmarjá panno, ze sušných rajčat, jo? Tak minisklenička stojí 42 kč a 100g sušených bez oleje kolem 80 kč. No, ne teda, že by se to u mne stratilo, určitě bych to využila:-D:yes: Koukám, že už jsem to komentovala, ale určitě jsem v té době neměla páru, kolik stojí ta rajčata.

Jiří Horák:V receptu byly použité květy neboli kapary, plody jsou pouze jako dekorativní ozdoba;-)

Jiří Horák 7. 4. 2013 02:57
Poradna:Navíc děvčata existují kapary - (nerozvinutý květy kapar) a kapara- (plody kapar). Na obrázku jsou kapara neboli plody kapar do pesta se ale dávají kapary- květy kapar.

Děkuji za komentáře k receptu:-K

Jana Remkova: nedá Ti spát, to nádobí, viď:-D:-D

Holka to šikovná:yes::yes:

:yes::yes: já mám nějaké červené pesto, ale nemám to nádobí, no..:-(..:-D:-D:-D

Zajímavý recept, druhé foto je super ;-):-K:yes:+

no to je nádhera, krásně naservírováno,nafoceno :yes::yes::-p:-p:-))

Moc hezké Andy:yes:.

Chutné pesto a krásně naservírované:-K+8:yes::-K
Komentář Poradny jsem pojala humorně;-)nepřišlo mi,že by to bylo myšleno ve zlém:-)

wenceslaus 18. 7. 2012 15:06
To Roman: Nemá smysl tu něco říkat. Je tu skupina žen - viz. nicky - které jsou nejchytřejší a dělají si tu jakési právo rozhodčích. Jsou neomylné. Děs běs.

RomanN:Taky si myslím;-):yes:. A už toho nechme, od toho je zde diskuze.

Já si nemyslím, že by Poradna napsala škodolibý příspěvek. Proč jste tak vztahovačné??? Vždyť se nad nikým nepovyšovala, jen vysvětlila zjednodušeně rozdíl mezi gurmánem a gurmetem a vysvětlila, co jsou kapary.

:no:Vidím,že se tu dohadujete pořád.To je snad jen tady.Je tu zkrátka dost neomylných,kterým se nesmí nic vytknout.

tejaja:Moc hezký odkaz:yes::-D

1974andrea: No já si tedy myslím, že v poradny vložce bylo dost ironie a jízlivosti Andrejko. Dámy níze to vyjádřily dobře...

spagetka:Spagi, ale Poradna jen poradila;-), nepíše nic nepatřičného, pouze napsala informace o kaparech:-)) Ne všichni neregistrovaní to tady myslí zle nebo se mylím?;-)

tejaja:Líp bych to vyjádřit neuměla :yes::yes::yes::yes:

Poradna: skús si prečítať toto :
http://pixy.cz/pixynergia/2008/02/25/gurman-vs-gur...

Andrejka, veľmi dobré pesto :yes:

Andrej:-):-) moc krásné pestíčko:-p;-):yes::yes:
a Remková tě zabije:-S dráždíš zase krásnýma miskama, co;-):-8:-?:-D:-D:-D:yes:

spagetka: žejo? já kapary znám....jen jsem právě nevěděla, že jsou i takhle veliký se stopkama no..

Bezva pesto, chystám se na pesto z piniovými oříšky a bazalkou, ale pořád není čas, máš to krásně nazdobené, je to velmi pěkné;-):-O:yes:

Poradna:trochu pokory by to chtělo. Nikdo neví o vaření a surovinách úplně všechno a to se mi líbí na světových kuchařích jako Jamie Olivier, nakonec to přiznává i náš Polhreich a další, kteří se nestydí přiznat, že nevěděj všechno, ale najdou si to třeba na netu a vyzkooušej, žéééé;-);-);-) ale nechluběj se NIKDY, že věděj všechno!!!!!!

Poradna: to mi to poradna nandala! :-D aneb, jak si gurmet vyskakuje na gurmána :-D

holka ze severu: Z toho si děvče nic nedělej, gurmáni jsou labužníci a zajímají se jen o své chuťové pohárky. Gurmeti naopak vědí o každé surovině úplně všechno. Kapary mají specifickou, lehce natrpklou chuť, jsou to vlastně naložená poupata. Mají je skoro v každém supermarketu i v lahůdkách. Do tohoto pesta se určitě hodí.

1974andrea: ahá, tak ty tedy neznám. A to jsem gurmánka! :-!

Tématické fráze:
pesto ze sušených rajčat, rajčatové pesto ze sušených rajčat, pesto z rajcat, pesto ze susenych rajcat recept, domácí pesto ze susenych rajcat, červené pesto-recepty, pesto se susenych rajcat, chilli pesto recept, recept na rajčatové pesto, recept na pesto ze sušených rajčat, sušená rajčata pesto, pesto z oliv, chilli pesto, pesto sušená rajčata, pesto z sušených rajčat, recepty pesto ze sušených rajčat a oliv, pesto z oliv recept, pomazánka ze sušených rajčat a oliv, pesto jamie olivier, rajčatové pesto ze sušených rajčat recept

Suroviny:
rajče sušené, kapary, řezy sardelové, česnek, olivy černé, chilli paprika sušená, parmazán, olej olivový, petrželka hladkolistá, sůl

Přidat fotografie receptu