Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s mangoldem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 717 kJ /
888 kcal
Bílkoviny97,69 g
Tuky35,35 g
Vláknina16,72 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 586 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy38,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kusy. Osolíme a opekáme na oleji. Najprv opekáme kožou dolu (pred opekaním môžeme posypať obľúbeným korením - citrónové korenie, korenie na ryby a pod., ja som od toho upustila dnes, nakoľko mangold bol príjemne okorenený). Krok 2: Mangold umyjeme, pokrájame a vhodíme na 1 minútu blanšírovať do vriacej vody. Krok 3: Na masle necháme zavoňať plátky cesnaku, pridáme mangold, osolíme, okoreníme. Prehadzujeme na panvici pár minút.

Zveřejněno 19. 7. 2012

Poznámka autora magdalenka

Rybu servírujeme s mangoldom a zemiakmi, plátkom citrónu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Ymr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Ymr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Magdi,dělala jsem prvně mangold,vypěstovala jsem ho letos na zahrádce jak jste mi vloni radili a vybrala jsem Tvůj receptík jak mangold připravit a můžu říci,že jsme byli nadmíru spokojeni,moc nám tato úprava chutnala:-p:yes:Sice jsme neměli rybku ale i k pečenému masu se to hodilo;-)

Simona Skolakova: teší ma!!! Aj mne vyhovuje táto úplne najjednoduchšia úprava mangoldu, žiadne dlhé mučenie v hrnci. ďakujem za príjemnú správu a želám pekný deň do diaľky!!!

maris: asi tak... ja tiež ;-(

magdalenka: tak to tedy nepřijdu a budu o hladu;-(

maris: zbylo, ale nabehli kobylky...pak nezbylo...

Ďakujem všetkým za záujem i body. :-K

:yes::yes::-p:-)):-K

:-p:-p

magdalenka: asi přijdu na večeři, doufám, že zbylo, určitě si pochutnám:-p;-):yes::yes:+

to je pěkný a zdravý receptík :yes::yes:+8

Tak to si dovedu představit tu pochoutku, dělala jsem nedávno zde lososa s mangoldovýma palačinkama a bašta, Ty to máš moc pěkné;-):-K:yes:

I pro oko velká krása:-K+6:-p:yes:

Bibinka: Na pestovanie mangoldu ma naviedla Andy a Tejaja. Rastlina je to úplne nenáročná a rastie ako divá, rozdávam a nestíhame konzumovať...istotne by sa mu darilo aj u vás, semienka som kúpila v záhradkárstve. V surovom stave má chuť asi ako surová červená repa, nemusí každému vyhovovať, ale po tepelnej úprave sa to stráca, okoreníš napr. pepřem a cesnakom...podľa Internetu je oveľa zdravší ako špenát, dá sa použiť všade namiesto neho (pozri moje recepty...).
U nás je to akosi zabudnutá zelenina, ale napr. v Chorvátsku ho majú v extra veľkej láske, všade som ho videla v reštauráciách...k rybe, k mäsu...;-)

magdalenka: Magdi, už jsem tu psala, že jsem mangold nikdy nejedla a asi je to škoda a budu to muset vyzkoušet;-) Kde však vzít mangold to fakt nevím, budu ho muset příští rok vypěstovat;-) Pokud to má chuť jako špenát, jak praví Rebí, tak si to umím představit a lososi jsou doma. Máš 5.boda:yes:

rebeka:jo...:-D

dávám rovnou bodík, páč a alóbrž jsem dělala lososa s čerstvým špenátem, což je v podstatě příbuzný mangoldu:-8:-D, akurát jsem měla losůska ukrytého v listovém těstě;-)
tohle bude dobrůtka.. koukám, že jsme měly rybí den, co;-):-?:-D

Tématické fráze:
recepty s mangoldem, mangoldem, ryba s mangoldem, mangold recepty, losos mangold, losos po chorvatsko, losos recept, losos na mangoldu, mandoldem, mangold s rybou, losos recepty, mangold, losos, recepty z mangoldu, losos, losos s mangold, mangold s lososem, losos s mangoltem, losos s čerstvým špenátem, losos, spenat a beluga, losos mangold těstoviny, recept mangold losos

Suroviny:
losos, sůl, olej, mangold, česnek, pepř, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu