Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Jednoduchá hrnková buchta s cuketou, celozrnnou moukou a anýzem vás překvapí svou vláčností i netradiční chutí. Anýz se postará o jedinečnou chuť a vůni, která připomene čerstvě upečený perník.
Suroviny pro 1 plech
plech 25 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 680 kJ / 5 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,05 g |
| Tuky | 161,78 g |
| Vláknina | 47,25 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 353 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 817,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem a medem do pěny. Postupně zašleháme olej, rum a vodu. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu.
Krok 4: Všechnu mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a anýzem. Tuto sypkou směs přidáme do tekuté směsi a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 5: Můžeme použít veškeré těsto a vylít jej na plech vyložený pečicím papírem. Nebo použijeme 2/3 těsta a do zbylé 1/3 vmícháme holandské kakao. Světlé těsto na plechu střídavě pocákáme tmavým těstem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být špejle suchá, bez zbytků těsta.
Zveřejněno 19. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5jl
Moje poznámka
Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5jl
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 15 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
buchta z hladke mouky,
celozrnná buchta,
buchty z hladke mouky,
cuketová buchta,
cuketová buchta špaldová,
hrnková vánočka,
cuketová buchta s medem,
hrnková buchta z cukety,
hrnková buchta,
buchta z cukety,
jemná cuketova buchta,
špaldová cuketová buchta,
buchta z cukety s kakaem,
buchta s hladke mouky,
buchta z žitné mouky,
hrnkove buchty z cukety,
celozrnne buchty,
cuketová buchta recept,
tmava buchta z cukety,
buchta z cukety hrnková
Suroviny:
cuketa,
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
med,
olej rostlinný,
voda,
vejce,
rum,
mletý anýz,
kakao holandské,
kypřící prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (9)