Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 585 kJ / 2 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,16 g |
Tuky | 192,48 g |
Vláknina | 25,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky umyjte, můžete je oloupat (ale není to nutné), nakrájejte je na větší kostky a ty ponořte na 15 minut do studené osolené vody.
Krok 2: Pak je vyndejte, osušte a asi 5 minut je smažte na olivovém oleji. Když jsou lilky zlaté, vytáhněte je z oleje a odložte na chvíli stranou.
Krok 3: Pak do téhož oleje nasypte ideálně velmi masitá jižní rajčata, která se dají nastrouhat nahrubo. Jinak prostě pokrájejte naše česká rajčata, přidejte nasekaný česnek, pepř, sůl. Vše podlijte asi 1 cm horkou vodou.
Krok 4: Když se směs začne vařit, přidejte lilek. Jen pozor, zeleninu nemíchejte! Maximálně ji můžete lehce protřepat. Směs vařte tak dlouho, až se veškerá šťáva úplně vypaří.
Krok 5: Hotové jídlo odstavte, nechte vychladnout a před podáváním přimíchejte pořádnou hrst zelené petrželky.
Krok 6: V originále se to jí studené s chlebem a je to náramná dobrota!“
Zveřejněno 20. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Imambald
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q602
Moje poznámka
Imambald
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q602
Nejnovější recepty
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 11 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 14 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 17 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno před 22 hodinami
Plzeňský špíglák
Přidáno 12. 11. 2024 20:01
Kaštanová polévka
Přidáno 12. 11. 2024 20:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Daniela z Hell's Kitchen ujíždí na tataráku a bojí se cukrařiny: Vlastní restauraci bych nechtěla, vzala by mi moji lásku, říká
Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas
Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou kuchařku: Dojaly ho Mirka van Gils i Tereza Bebarová, překvapil dezertem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 9 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 9 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 11 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 12 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 13 hodinami
Paštika z jater a bůčku
Pepe1966 před 14 hodinami
Zapékaný květák
tamarit před 17 hodinami
Kuře pečené na soli
borovec před 19 hodinami
Čočková polévka
lunav1 před 20 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
lunav1 před 20 hodinami
Tématické fráze:
lilek imambald,
turecký imambald,
prozeny recepty/lilek,
immambald,
immambald,
lilek recepty imambald,
brownies originál recept turecky,
imambaild,
imambald na 4 porce,
jimambald,
imambald lilek rajče,
lilek turecky recept,
turecký lilek,
imambald cesky,
recepty lilek imambald,
turecky imambalt
Suroviny:
lilek,
rajče,
olej olivový,
česnek,
pepř,
sůl,
petrželka
Komentáře (9)