Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kung-pao dle české hospůdky

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chocolate chocolate

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 204 kJ /
1 005 kcal
Bílkoviny77,03 g
Tuky35,56 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 369 mg
Sodík 587 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy86,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru. Krok 2: Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet. Krok 3: Poté prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje a jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou. Krok 4: Olej slijeme, přidáme buráky, krátce osmažíme a přisypeme pórek nakrájený na kolečka a kápii. Krok 5: Po krátkém osmažení zastříkneme sójovkou a bílým vínem či vermutem. Krok 6: Pokud použijeme bílé víno, tak je možné chuť doladit špetkou cukru. Krok 7: Místo kuřecího je možné použít i vepřovou kýtu, tam ale doporučuji naložit přes noc a místo soli použít trochu glutasolu.

Zveřejněno 20. 7. 2012

Poznámka autorky chocolate

NEJEDNÁ SE O AUTENTICKÝ ČÍNSKÝ RECEPT, ALE O VARIACI, KTEROU ZNÁ ASI KAŽDÝ Z MENU ČESKÝCH RESTAURACÍ. Proto prosím vyznavače tradiční čínské kuchyně o shovívavost:-). I z tohoto důvodu je zvolena klasicky česká příloha v podobě hranolek. Sůl můžete vyměnit za glutasol, já ho ale nepoužívám.

Původně jsem chtěla jen přiložit foto ke stávajícím receptům, ale stejný jsem nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kung-pao dle české hospůdky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8E9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kung-pao dle české hospůdky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8E9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

chocolate: to máš svatou pravdu s těmi maminkami co experimentovaly, suroviny ani internet nemaje...

casino:Nemam duvod vam neverit, mily kolego;-). Je pravda, ze u kvalitni panve ci woku staci opravdu troska.
A dekuji.

chocolate:
Respektuji poznámku a k názvu jsem jeden hrob:-D
Ten postup je jak od Číňana:yes: až na maličkost: Tuku na uvedené množství masa stačí 1PL
Opravdu, vážně, fakt...:-)

:yes: bod odo mna ,vyborna Ceska verzia tohto jedla ktora sa neznazi byt to co nie je originalna, tradicna, prava Cina.;-)

Bezvadné. Mám ráda takové receptíky:-). Kdysi náš mladý, když dělal ještě praxi, napsal mi kupu takových receptů na čínu i s čínskými názvy. Vzpomínám si, že snad všechno obsahovalo hlávkové zelí;-)

ota: nejsi.. tady není.. tady je;-):-D fb.lib (František Brusák)

rebeka: Kde je František:-? Jsem snad už slepej:-?

chocolate: tak to jsem ráda, že píšeš i o mém aneb našem začátku vaření, začala jsem právě vařit v r. 1972 a pak dál...: To už jsem měla dvě malé děti a mám dodnes kuchařku Mezinárodní kuchyně, to byl tehdy super i dárek naší generace a velký hit a já ji měla před s sebou a zkoušela jsem vše možné, jako kung pao, švej-žu-žu, pizza a i ty milánské kotlety. Jak jsi někam přišla, tak nej bylo :kung pao, pěkně jsi mne uvedla do nostalgické nálady 80 let a díky:-K, recept je pěkný, dávám bodíka:yes:

chocolate: ano, přesně tak:yes::yes: máš naprostou pravdu:yes:
toto je pravé RETRO, Františku:-8:-D:-D:-D
a proč splácaniny:-O:-? mě se fakt recept líbí, není tam nic "splácaného"
to je vždy období- móda - zatrácet kečup. mapř. a proč:-? kvalitní, potažmo domácí.. to je jen příklad;-)

rebeka:Nadi, my jsme si na tohle jídlo vzpomněly včera s kamarádkou.Došel nám balík různých surovin z eBay, které v ČR sice seženeš, ale zbytečně draze a zapředly jsme debatu o tom, jak se snažíme vařit autentická cizí jídla, oprašujeme sešitky s prvorepublikovou kuchyní našich babiček, ale tak nějak se obloukem vyhýbáme pokusům našich maminek o mezinárodní kuchyni, kterou nám vařily a s úspěchem servírovaly v osmdesátých letech.A jak nám tehdy šmakovalo, i když se vařilo tzv. z vody.Takže jsme zavzpomínaly a prolistovaly sešity našich maminek a vytáhly tyhle hitovky-kung pao, švej-žu-žu, neapolská pizza a milánské kotlety:-D.Jsou to možná splácaniny, ale pro mě mají nostalgický nádech.

chocolate: já jsem si to tak nějak myslela:-8:-D díky, někdy to udělám.. kdysi jsem to dělala každou chvilku, teď.. ani nepamatuju kdy;-)

chocolate: No tak cenu jsem trochu přepálil, ale onehdy jsem byl v Brně a na restauraci v Intersparu chtěli za rohlík 5 Kč, přitom vevnitř stojí 1,90:-((:no: Tomu říkám výdělek:-S

rebeka:Já jsem dala solené, celkově jsem pak už nedosolovala, každopádně je to jedno.

chocolate: ještě dotaz, Orionko;-) buráky solené nebo nee;-):-?

Díky holky:-K.
Ivuško, jde to i s kýtou, už jsem to doplnila.
Otíku, za 200,-?:-Daaaach ty lichotníku.To je taková hospodská porcička a dokonce i bez oblohy, na tu jsem si vzpomněla až po jídle:-8...79,- max;-)

Tématické fráze:
jak naložit maso švejžužu, kung pao videorecept, kun pao, vepřová čína poctivá recept, kung pao, kun kung pao, kuřecí kun pao recept, kuřecí kun pao, kung pao pro děti, kung pao naložení, kung pao pocesku, kun pao recept, kuřecí kung pao, receptykunkpao, kup kung pao, kureci kung pao podle cinana, kung pao-retro, kung pao kuřecí maso, české hospůdky.cz. …, česke kungpao

Suroviny:
prsa kuřecí, pórek, kapie, arašídy, vejce, škrob, koření čína, sůl, pepř, cukr, víno bílé, omáčka sojová, olej

Přidat fotografie receptu