Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 027 kJ /
962 kcal
Bílkoviny71,75 g
Tuky62,39 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 2,02 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,72 g
Sacharidy26,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra si propláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, lišky pokud jsou větší na menší kousky, slaninu na proužky, česnek na plátky a celerovou nať s pažitkou nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na pánev(dělala jsem na grilovací pánvi)si dáme olej spolu se slaninou, na olej dáme cibulku, kterou necháme osmažit do světlehnědé barvy, na ní přidáme játra na proužky, opékáme a stále mícháme. Krok 3: Tak v polovině opékání přisypeme lišky, pepř, kmín, česnek a celerovou nať, opékáme dál, až jsou houby i játra pěkně měkké. Krok 4: Nakonec játra osolíme, můžeme zacáknout trošku vodou a vmícháme pažitku.

Zveřejněno 20. 7. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Lišky i jiné houby mi přivezl náš kamarád, tak jsem polovinu lišek využila na játra, která jsem měla v plánu udělat dneska k obědu. Je to moc dobré a chuť jater a lišek je báječná-manžel játra nijak nemusí, ale na toto si moc a moc pochutnal!

Příloha: šťouchané brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWGO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWGO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Pako: děkuji za chválu a je moc ráda, že chutnalo:yes:;-)

No,Bibinko,recept je to skvělý.:-pU nás lišky rostou pomálu a náhodou jsme včera byli na trojzemí a v Polsku prodávali krásný malý lištičky,tak jsme koupili a dnes do toho tvýho receptu šli a fakt super:-!:-!:-!:yes::yes::-D

Co dodat játra a houby:-p:-p:yes::yes:+14

Tak do tohodle jdu:yes:

Janinko. Dobrá kombinace. Ty Lišky se hodí. Neudělají bláto jako jiné houby. Dobrej nápad. Jen mne mrzí že na našich místech je lišek pomálu. Snad by to šlo i s holubinkami. Ty taky moc nešlemujou. + bodík 13

Všem vám děkuji za pěkné komentáře;-):yes:

mlsoun:MĚ V TÝDNU DONESL SOUSED PLNOU MISKU ;-)LIŠEK;-)

Bibinko, máš to krásný. Játýrka máme moc rádi a ta Tvoje verze je velmi lákavá:-p:-*:yes:

Jani, krásný receptík, na houby jdeme zítra, ale nevím, nevím,:-S ráda bych, teď jsi mne navnadila:-K:yes:

Bibinka:v lese?tam je sucho jak na Sahaře

Bibinka:

Bibinka: noo, jak kde:-//:-S :-D:-D:-D

mlsoun:Mlsoune, no přece v lese:-D a letos je jich hodně;-)

T:yes::-tak tohle vypadá hodně jedle,jen kde vzít lišky

:-//:-// lišky joo:-//:-? spíš uvidím živou, než houbu:-//
ale máš to luxusní;-):-p:yes::yes:

WOUUUUU BIBI skvělééééééééééééé:yes::yes::yes::yes:to bude brzo u nás také;-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
zauzene brambory, jatýrka recepty, drubezi jatyrka, jatra s liskama, jatra s liškami, játra na liskach, recept rolada z liskama, jatýrka na houbách, zauzení, liskovi testo jak se dela

Suroviny:
játra kuřecí, houby lišky, cibule, česnek, slanina, kmín drcený, pepř, nať celerová, pažitka, olej, sůl

Přidat fotografie receptu