Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z Jihoamerického Striploinu s grilovanými žampiony plněnými zrajícím sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jakub Novak Jakub Novak

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 067 kJ /
494 kcal
Bílkoviny32,87 g
Tuky30,80 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,00 g
Sacharidy13,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso s blánou a částí tuku nakrájíme přes vlákna na pěkné steaky, jemně je pěstí poklepeme. Steaky by měly být v průměru 2 až 3 cm vysoké. Krok 2: Steaky okořeníme čerstvě mletým pepřem a větvičkou rozmarýnu, lehce potřeme olivovým olejem. Krok 3: Do vařící vody dáme oloupané a nožiček zbavené žampiony a necháme 2 minuty spařit. Po vyjmutí je vhodíme do vody s ledem. Schladlé žampiony plníme sýrem a balíme do uzeného boku. Krok 4: Na gril s přímým ohněm položíme steaky a pečeme z každé strany 4-6 minut pro středně propečené, pro úplné propečení necháme 2-3 minuty déle. Krok 5: Zabalené žampiony grilujeme zároveň s masem. Na žampiony položíme hotový steak, posypeme ho maldonskou solí a podlijeme omáčkou demi-glace.

Zveřejněno 22. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z Jihoamerického Striploinu s grilovanými žampiony plněnými zrajícím sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Wvm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z Jihoamerického Striploinu s grilovanými žampiony plněnými zrajícím sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Wvm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Iljusa:žampiony jsou spařené kvůli tomu že jsou plněné zralým sýrem a zabalené v uzeném boku.samozřejmě že žampiony musíjou být řádně okapané.sýr se na grilu poměrně rychle rozpouští a bok se rychle opeká.2 minutky po každé straně a mohou se servírovat.Kdybych to dělal ze syrových hub tak nedosáhnu jejich správné tepelné úpravy!Věř mé radě a zkus to. :yes:

Díky lidi že jste ocenili můj recept.A co se týče gramatiky tak v té jsem nikdy nebyl přeborník ale za to v kuchařském rondonu jsem jako ryba ve vodě. ;-)

Krásné masíčko!!
Jen nechápu, proč jsou žampiony před grilování ještě spařené - není to zbytečné? Nedovedu si představit ten rozblemstaný vodou napučený žampík :-//
Co se týká fotky - myslím, že jsou tady ještě horší - vůbec bych se tím nezabývala ;-)

Mně se tdá, že je to foceno spíš někde v restauraci.

Jakube Nováku, vítej v naší Topkové rodině jako nový člen a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-)
Do vínku, jako novému ti dávám 5.bod:yes: a jestli jsi to opravdu ve svých 24 letech vařil, pak všechna čest a máš moje sympatie;-) Recept je moc pěkný, ale ta fotka ho hyzdí:no: nechtěl bys to nafotit lépe:-?asi si fotil mobilem, ale vůbec to nevyšlo a je to škoda:-(

Skoda , ze taky drahy recept ma taku "lacnu fotku". Len taka poznamka pre tych co chcu pouzit take drahe kvalitne maso.
1- Vybereme z ladnicky tak min.30 minut aby malo izbovu teplotu
2- Dame na 1- 2 minuty na grill na maximalne teplo z kazdej strany aby sa nam maso 'seal"- zatiahlo aby sme mali pekne spalene pasiky od grilu.( umelci robia do kriza).
3- Potom prelozit na cast grilu na strednu teplotu a dokoncit..
4- !!! najdolezitejsie odlozit maso na cca 5 minut na teple miesto aby si "odpocinulo" az potom servirovat.
5- Nikdy nebodat , nozom alebo vidlickou ci je hotove!:yes:

Škoda, že na fotce není vidět ten plněný žampion... Jestli má někdo možnost si koupit maso z CR, tak gratulace. Já mám pocit, že už se to všechno jen dováží!

určitě je to lahůdka ..ale jak říká Václav..pro vyvolené..bod zasloužíš:-K:yes:

Budu pár let šetřit, nebo si nekoupím léky a koupím si kousek masíka na stejk z jihoamerického hovádka. Při jídle nebudu myslet na cenu, aby mi nezaskočilo.
Jinak je to paráda., ale pro človíčka s poslaneckým platem. Já holt si koupím z hovádka ze Šumavy. ale +1 bodík za recept si zasloužíš. Za cenu nemůžeš.

A ku grilu si zoberieme českú gramatiku :-D
Tá fotka je nejaká divná, hm...

Tématické fráze:
steakové žampiony, žampionový steak, steakové žampiony recept, steakové žampiony recepty, žampionové steaky, steak na zampionech, striplion steak, stejkove zampiony, striplion, stejkove maso recept, žampionový steak recept, grilovaní žampionu, kuřecí steak na žampionech, tunakovy steak a žampiony, jihoamericka jídla, jihoamerická roštěná, steak žampionový, ja striplion, žampiony na grilování, jihoamerická steaková masa

Suroviny:
jihoamerický striploin, žampióny, sýr niva, bok uzený, sůl, pepř, rozmarýn, olej olivový

Přidat fotografie receptu