Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 855 kJ /
2 116 kcal
Bílkoviny110,52 g
Tuky181,85 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 2,15 g
Sůl5,13 g
Sacharidy8,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve v míse smícháme ingredience uvedené shora až po strouhanku. Měla by vzniknout nepříliš hutná hmota, která by se špatně balila, ale ani moc řídká, nedala by se zabalit, podobat by se měla modelíně. Krok 2: Na pánvi rozškvaříme slaninu, jen co zrůžoví, vsypeme cibuli a smažíme do křupava, pak rozklepneme vejce a usmažíme. Pánev odložíme na vychladnutí – nemusí úplně do studena, ale vlažná směs se už použije. Určitě nesolte. Krok 3: Mezitím si směs dáme na vhodnou podložku, já použila plastové prkénko ve velikosti pekáčku. K podložce si připravíme misku se studenou vodou a směs masa uhlazujeme rukama tak, aby vznikla placka o výši asi 1 cm, ruce si namáčíme ve vodě, neboť tak se výborně s masem pracuje. Občas ho nadzvedneme od podložky, aby pevně nepřilnulo. Krok 4: Pak na placku poklademe od našeho kraje plátky nivy, směs vejce a slaniny, mně to vyšlo na 2x. Dáváme blízko kraje a i srovnáme směsi těsně u sebe, aby nezabraly moc místa a dalo se to dobře zabalit. Poté vlhkými rukami rychle zvedneme okraj placky a svinujeme do tvaru šišky. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C v zakrytém pekáčku s rozpáleným tukem cca 50 min., několikrát polijeme výpekem, pekáček odkryjeme a necháme už dojít asi 10 minut, aby se vytvořila kůrka. Já neobracela, propeklo se to stejnoměrně.

Sekaná chutná vynikajícně i studená.

Jako příloha nám chutnala bramborová kaše, ale i brambory apod. Je velmi sytá a chutná i jen s chlebem.

Zveřejněno 22. 7. 2012

Poznámka autorky spagetka

Inspirací mi bylo několik receptů v kuchařce o mletém mase.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Gwx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Gwx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

casino: napsané tam jsou přece :-O:-O:-O, co ještě není jasné?

spagetka:
Toto vypadá na dobrý rcp a v dobrých receptech je dobrým zvykem psát suroviny v pořadí, v jakém se používají v postupu:-)

Casey: Strouhanku jsem doplnila. Takže nyní je to jasné i s těmi vejci - Jedno vejce jde do směsi masa, ta další dvě vejce se použijí do smaženice se slaninou ;-)

Bid jsem blbec ja nebo mi neco nedava smysl. Cituji: "Nejprve v míse smícháme ingredience uvedené shora až po strouhanku." Mohu se zeptat kde je v surovinach vubec uvedena? Za druhe jsou tam uvedena"1 vejce, pak 2 vejce", ale nikoli jak je pouzivame. Pokud spolecne do smesi, pak proc jsou uvedene separatne??? Nechapu.:-//

Na mokré potravinářské folii tu sekačku zabalis že budeš koukat, jak jsi sice malá, ale šikovná.;-);-):-O:yes:

spagetka: aha, tak to mám taky asi od tchýně tu mouku, manžel to pořád připomíná:-* ona tam dávala prý i jogurt někdy, nebo to mléko, tak mám zase něco do receptů, takže přisypávat, a matlat, líbí se mi to "oboruč", máš pravdu, cit je v ruce, a ne ve vařečce:-)) tak bezva, jsi a jste šikulky a díky moc:-K

chocolate: děkuji moc,:-K:-K tak jsem ráda, za radu;-)

varilamyskakasicku:Ivčo, ono je to závislé i na množství přidané tekutiny.Já dávám do hmoty i trochu mléka a pak zahustím odhadem dvěmi či třemi hrstmi strouhanky na půl kila masa..
Roládu z mletého dělávám na rozstřihnutém mikrotenovém sáčku nebo fresh fólii, stačí pak nadzvednout okraj a lehce se zavine.

varilamyskakasicku: píšu to v receptu, já ji totiž nevážím, jednou rukou přisypávám a druhou hnětu, už tak nějak poznám,kdy by to mohlo stačit a pak míchám obouruč, eventuelně ještě přidám. Určitě radši míň a pak přidat, než to přehnat.
Mouku do sekané ani karbanátků nejsem vůbec zvyklá používat, zdá se mi to moučnaté, ale pravda je, že tchhýňka ji dávala, proto mám občas spor s mužem´, proč ji tam nedám. Ale strouhanku fakt nevážím, prostě přisypávám a "matlám" - pro hygieniky - ruce mám omyyté a mám v nich větší cit, než to míchat vařečkou ;-);-):-D:-D

spagetka: Ladi, nebo Špagi:-)) kolik jsi prosím tě, tak cca dala té strouhanky na 500 g masa? Mne by to docela zajímalo, dělala jsem jí dnes také a vždy snažím se jí dost vyhýbat,/někdy ji nahradím hrubou moukou nebo solamylem/ ale zase bez ní si myslím, že to není ono, a podle obrázku ji tam asi máš, vím, že to děláme podle oka, ale pro další tip mi to pomůže, díky:-K

Josifek: a to máš dobrý nápad, taky to zkusím, to formy, mám vaničkovou, dnes jsem se s tím tak dělat, bezva, díky za tip Josífku:-K;-)

:-):yes::yes:

Myslím že takový balíček tvarglí by se v tom taky neztratil :-))

Ladi:-K, velmi zdařilé tvoření ;-):yes: +16 :-K

Díky moc:-8:-K:yes:

Tématické fráze:
sekaná plněná vejci, mleté maso plněné vejci, sekaná s vejci, sekaná s vejcem, plněná sekaná, sekaná plněná vejcem, mlete maso plnene vejcem, vejce v sekané, sekaná s vejcem recept, sekaná recept, sekaná pečeně s nivou, jak zabalit plněnou sekanou, sekaná ve slanině, sekaná pečeně plněná vejci, plněná sekaná vejci, mletá sekaná s nivou, vejce na slanině, sekaná pečeně plněná nivou, roláda ze sekaný niva, slanina, recepty na dobrou sekanou

Suroviny:
maso mleté, vejce, cibule, česnek sušený, paprika sušená sladká, pepř, sůl, majoránka, strouhanka, slanina váhalova, vejce, cibule, sýr niva

Přidat fotografie receptu