Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš na pivě

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 171 kJ /
2 670 kcal
Bílkoviny100,71 g
Tuky87,22 g
Vláknina41,90 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,30 g
Sacharidy331,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou slaninu osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso a za častého míchání opečeme. Krok 2: Zasypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme pivem a dusíme zvolna pod pokličkou asi 10 minut. Pak vmícháme na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka. Krok 3: Nakonec přidáme scezenou kukuřici a ještě krátce prohřejeme. Guláš podáváme posypaný nasekanou petrželkou nebo pažitkou s chlebem nebo teplou bagetou.

Zveřejněno 28. 7. 2012

Poznámka autorky Bahula

Tip: Bramborový guláš na pivě můžeme připravit také z hovězího nebo jehněčího masa, popř. s klobásou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PgLn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PgLn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Tak to vypadá báječně!:-p Dávám bodíka, ukládám do oblíbených a příště vařím tuto variaci. :-)

:-p krása:yes::-K

:-p:yes:

Evi, právě baštíme a je to gulášek moc dobrý:-p. Přidala jsem sice ještě jednu bílou papriku, nohy od křemenáčů a klobásku, ale to snad neva;-). Důkazní foto přidáno:-))

Evi, to bych si dala:-p:yes:, mohla bych zítra udělat. Piva je v lednici dost:-D. Asi ale nemám vepřové, jenom hovězí nebo udělám z krůtího stehenního plátku, tak:-)). Nebo víš co, já jdu na to hned;-)

pane jo.. to je moooc krásné:-K:-K bože, já četla: vepřové plíce:-O:-8:-D:-D

:-p:yes::yes:

;-):-*:yes:

Bahula:Mužu i mraženou kukuřici,ta z konzervy u nás nemá úspěch?:-?:yes:

vseumel:Pivo je ušlechtilá voda

Podlévala jsem celou dobu pivem až závěrem jsem dala trochu vody :-p

Petra Ku.: naprosto s tebou souhlasím.;-)

Týý jo!! Právě teď čestvě mi Jaroušek říkal, že to bylo skvělé a tak mi nezbývá, než přidat plus a jemu ještě jednou pogratulovat k dnešním narozeninám!!:-):-K:-K:-K:-K:-K

Bahulko, jak jinak, zvlášť u tebe než za 4.boda:yes:

Moc hezká rustikální fotka. ..........Za občasného míchání a podlévání..... To podlévání je opět pivem nebo už můžeme frknout vodu. :-p:yes:

Tématické fráze:
recept na dobrý bramborový guláš, buřt guláš na pivu, buřtguláš na pivu, guláš z vepřové konzervy, bramborový guláš z vepřové konzervy, bramborovy pivní guláš, bramborový guláš, buřtguláš s pivem, pivni burtgulas, buřtgulas na pivě, jehněčí guláš s bramborem, dobry bramborovy gulas, veprovy gulas s bramborem, pivní bramborový guláš, hovězí bramborový guláš, pivni burt gulas, guláš z plic, guláš na pivu, jehněčí guláš na na pivě, burtgulas na pivu recept

Suroviny:
slanina anglická, olej, cibule, česnek, plec vepřová, paprika sušená sladká, pivo světlé, brambory, rajče, sůl, pepř, majoránka, kukuřice sterilovaná, petrželka

Přidat fotografie receptu