Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka ze Salka s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Bábovka je tradiční moučník, který nikdy neomrzí. Upečte ji podle tohoto receptu z těsta ze sněhu, Hery, slazeného kondenzovaného mléka a nasekaných mandlí. Nadýchanou bábovku vonící po mandlích podávejte posypanou moučkovým cukrem nebo ji polijte čokoládou.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 908 kJ /
2 368 kcal
Bílkoviny102,98 g
Tuky97,36 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 823 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy260,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 170 °C. Formu vymažeme a vysypeme. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Krok 4: K žloutkům přidáme heru a vyšleháme. Krok 5: Přidáme Salko, mléko, mouku, nasekané mandle a promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Nalijeme do formy a pečeme 50-60 minut. Krok 7: Po upečení počkáme 5-10 minut a poté bábovku vyklopíme z formy.

TIP: Jak vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 30. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka ze Salka s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQ3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka ze Salka s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQ3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Rychlá a opravdu dobrá :yes::yes::yes:

Petra Dvor.: Jů tu už jsem dlouho nedělala :-O, děkuji za připomenutí a krásné fotky :yes::-K

Dobrý den přidávám fotečky. Bábovka je opravdu skvělá. Všem doporučuji <3

Michaela Stejskalová 1. 4. 2017 09:56
Není to vůbec sladké, protože do bábovky se dává cukr a tady se místo toho cukru dalo Salko, což je cukr s mlíkem. Bábovka je opravdu dobrá, je jednoduchá, ale když si člověk spočítá výrobu cenově, dá se napéct za ty peníze lepší pošušňáníčko, ale kdo je vyslověně bábovkový tip, tak do toho, dali jsme si ji ke snídani s kakaem a byla chuťově velmi dobrá. :-8

jitkacizi:já nezkoušela, ale myslím, že může být taky dobrá. Je to dobrý tip, příště zkusím ;-)

zkoušel jste jí někdo třeba s karamelovým salkem?;-)

Jana Remkova: Vždyť tam není cukr... já bych řekla, že akorát...:yes:;-)

To musí být strašně sladkéé! Ale fakt zajímavé!!:-p

:yes::yes::-K +1

Tématické fráze:
bábovka se salkem, bábovka s karamelovým salkem, salko recepty, recepty ze salka, muffiny ze salka, babovka ze salkem, babovka ze zahusteneho mleka, recept ze salka, salko recept, muffiny recept ze salka, muffiny že ze salka, babovka s mandlemi, pečivo ze salka, bavovka ze salka, bábovka se salkem recept, babovka slazena medem, babovka ze slka, bábovka že dálka, babovkaze sa salka, babovka ze slazeneho mléka

Suroviny:
vejce, tuk hera, salko, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mandle sekané, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu