Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená vepřová žebírka na medu

Vepřová žebírka se již dávno přesunula z běžných polévek a vývaru na gril nebo do pekáče. Dobře okořeněná a upečená žebra jsou lahůdkou a chutnají dětem i dospělým. Použití medu se navíc postará o nasládlou lesklou křupavost.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jacque Jacque

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odložení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odložení)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 435 kJ /
1 538 kcal
Bílkoviny59,62 g
Tuky100,42 g
Vláknina7,84 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 6,12 g
Sůl14,30 g
Sacharidy98,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Suroviny na marinádu pořádně promícháme a žebírka do ní na noc naložíme. Krok 2: Žebra i s marinádou vložíme do pékače, podlijeme troškou vody, případně je ještě pokapeme sojovou omáčkou. Krok 3: Pečeme cca hodinu a během pečení je otáčíme a přelíváme štávou. Krok 4: Před dopečením je potřeme medem a necháme zapéct. Krok 5: Podáváme s chlebem.

TIP: Jaké další marinády připravit

Zveřejněno 30. 7. 2012

Poznámka autorky Jacque

Nejlepší je použít 500 ml SOY SAUCE světlou, je chuťově nejlepší.

Já používám i koření hoi-sin a kung-pao.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová žebírka na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0og

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová žebírka na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0og

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Oběd byl moc dobrý:-p:-p přidala jsem foto a:yes:

úžasné foto úžasného jídla:yes::-D

no to krásně upečeno:yes::yes::-p

Vypadají skvěle:) přidávám do oblíbených :)

:-O:-O boží:yes::yes:

Ono tu barvu udělá ta sojová omáčka a to koření.Recept mám od své snachy.To asijské koření tomu dodá tu barvu.

Jacque, parádní recept;-) je mi divný, že si nedala žádnou papriku a je to tak krááásně červené, že by barvilo to grilovací koření:-? Dávám 6.bod:yes:

Ajajáááááááj!!!:-p:yes::yes:

Vypadají moc dobře:-p:yes:

Zrovna včera jsem dělal žebírka na medu podle jiného receptu. Tento se mi zdá pikantnější, takže příště...;-):yes:
Dávám bod.

Tématické fráze:
vepřová žebírka na medu, pečená žebra na medu, marináda s medem na vepřová žebra, pečená veprova žebra na medu, pečené vepřové žebra na medu, žebírka na medu, vepřové žebírka na medu, pečená žebra na medu recept, žebírka s medem, vepřové žebírko na medu, vepřová žebra na medu, marinády na vepřová žebírka, pečená vepřová žebírka, pečená medová žebírka, nejlepsi pecena zebirka, nejlepší žebírka, žebra pečená v medové marinádě, pečena žebra s medem, marináda na vepřová žebírka, žebra na medu

Suroviny:
žebra vepřová, česnek, omáčka sojová, sůl, pepř bílý mletý, koření grilovací, med

Přidat fotografie receptu