Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa zapečená s lilkem, žampiony a mletým masem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika09 Veronika09

Středně náročný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 033 kJ /
1 203 kcal
Bílkoviny200,22 g
Tuky42,13 g
Vláknina2,98 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy5,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme do mísy a před přidáním veškerých přísad dáme do masa trochu ledové vody a promícháme (rada babiček, maso tak bude šťavnatější). Vmícháme tři špetky pepře, tři špetky soli, protlak a rozmačkaný česnek. Krok 2: Poté vymažeme pekáč, nebo potřeme olejem a klademe do něj vrstvy. Na kolečka nakrájenou cuketu, potřeme tenkou vrstvou masa. Na maso po celé délce nahusto posázíme nakrájené žampiony a posypeme oreganem. Krok 3: Potřeme zbytkem masa a na maso tence nakrájený lilek opět po celé délce. Nyní celé pokryjeme tvrdým plátkovým sýrem, nebo nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C, do té doby než sýr zezlatový. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

Zveřejněno 1. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa zapečená s lilkem, žampiony a mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5lW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa zapečená s lilkem, žampiony a mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5lW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

maris: Maruška, neviem, ale pamätám si, aká tu bola fotka...skutočne s receptom nemala nič spoločné, vyzeralo to úplne inak. Asi preto tak reagovala, uvidíme...:-8

tejaja: Terezko, nevím, jestli jsi s fotkama nenarazila,:-)) Veronika tu píše, že si nepřeje, aby jí někdo přidával fotky, ale recept tu je pomalu rok, tak snad na to měla dost času;-):-)

Výborné:yes: Mám rada vrstvené a zapekané jedlá a baklažán zvlášť. Recept je šikovný a jedlo chutné ;-)

Jo, jasně, že je lepší mít fotku, ale záleží to na každém. Já fotky určitě dodám. Jen momentálně nemám čas, tyhle jídla vařit a čekala jsem na to až budu mít nový foťák ať fotky vypadají pěkně. V nejbližší době fota dodám..

spagetka: To je v pohodě, už jsem to smazala. ;-)

Veronika09: Promiň, tento recept je tu od srpna 2012, do dneška jsi měla hodně možností přidat foto. Každý kuchař si pokládá za čest, když jeho jídlo někdo uvaří a vyfotí. Navíc je i v zájmu těchto stránek, aby recepty bez fota měly fotku. Takže se holt budeš muset snažit. Recepty bez fota se běžně fotkou doplňujou, je to žádoucí.
A ještě něco, jakmile dodáš své foto,k nastav si ho jako hlavní a ty další budou jen jako doplňkové. Je to na tobě

Můžu Vás poprosit, nepřidávat foto k mým receptům. Ve skutečnosti to vypadá jinak. Posléze přidám fotky sama. Díky

Je to vcelku syté, ale moc dobré. Dneska jsem to akorát dělala na oběd :)

magieret 1. 8. 2012 13:20
No tak takovou mňamky úplně zbožňuji! Balkánská kuchyně na všechny způsoby:-*:-p Určitě vyzkouším:yes:

Tématické fráze:
zapečená cuketa s lilkem, zapečená cuketa, zapečená cuketa s mletým masem, zapecena cuketa se zampiony, zapečená cuketa s masem, cuketa s lilkem, zapečené cuketa s lilkem, recept cuketa s lilkem, zapeceny lilek + cuketa, zapečené žampiony s mletým masem, zapečená cuketa recepty, zapečený lilek a cuketa, cuketa zapecena s lilkem, recepty cuketa s lilkem, cuketa se žampiony, zapečená cuketa a lilek, lilek a cuketa recepty, zapečena cuketa s lilkem a se syrem, zapečená cuketa s žampiony, zapečeny lilek s mletym masem

Suroviny:
cuketa, lilek, žampióny, maso vepřové mleté, protlak rajčatový, koření oregáno, sýr tvrdý, pepř, česnek

Přidat fotografie receptu