Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní čokoládové trojhránky

Na první pohled mohou tyto čokoládové trojhránky vypadat jako tradiční Míša řez, ale není tomu tak. Luxusní moučník má tvarohový krém doplněný pudinkem a místo křupavé čokoládové krusty je ganache - poleva z čokolády a smetany, která se pohodlně krájí.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 394 kJ /
7 982 kcal
Bílkoviny106,93 g
Tuky481,61 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 680 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy791,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny.
Smícháme sypké ingredience. Krok 2: Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut. Krok 3: Mezitím připravíme krém: V kastrolku rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Když je korpus upečený, potřeme ho krémem. Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min na 1 hodinu vychladit. Krok 5: Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.

Zveřejněno 4. 8. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní čokoládové trojhránky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXGl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní čokoládové trojhránky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (85)

Tyto luxusní čokoládové trojhránky mám už upečené několikrát. Vždy měly velký úspěch na rodinných oslavách. Lepší než klasika Míša řezy a také se mi zdají rychlejší. Dávám Olé pudink kokosový, je velmi lahodný. Moc děkuji za recept, stává se v naší rodině "putovním" :-) ... Dovolím si přidat fotečku - dnes klasika a ne trojúhelníky. :-)

Tvaroh v kostkách?
Tady https://www.toprecepty.cz/recept/38522-pastiera-na... mám ověřeno, že tvaroh propasírovaný přes síto je neskonale jemnější než původní tvaroh z hliníku :-)

Kupuji tvaroh ve vaničce, půlkilový, do síta dám utěrku a vyklopím tvaroh. Přes noc vyteče syrovátka a tvaroh zůstane hedvábný, jemný. Lepší, než ze staniolu.:-8

<3<3<3<3 mňáám

Dávám i vaničkový tvaroh, krém je také dobrý.

Věra Dostálová:Do klasických Míša řezů puding ani šlehačka nepatří.:-8

Věra Dostálová 13. 3. 2016 19:03
Tohle jsou klasické Míša řezy, které dělávám, jen místo pudingu přidávám tekutou šlehačku, šlehám ji šlehačem spolu s tvarohem a cukrem,krém se pak dá lépe natírat. Tvaroh používám ve stříbrném obalu, ve vaničce je příliš tekutý. S čokoládou pak dávám na chvíli do ledničky a pak krájím nožem, ohřívaným v horké vodě na čtverce.:-)

Lensi:
Tady je to šumafuk, ale obecně platí, že když není psáno jinak, tak tvaroh z "hliníku" nebo vážený:-)

Škoda,že se v receptech málokdy píše jaký tvaroh se má použít.Zda ve vaničce nebo balený...Proto někomu nevyjde krém jaký by měl být...:-(

Vypadá krásně, vyzkouším :-p:yes:

Iness, Tvůj receptík jsem si vybrala na oslavu mých a manželových narozenin. Moc za něj děkuji, všem moc chutnal :yes:. Přidávám pouze fotečku, bodíka jsem Ti už dala ;-).

martiline:Ahojky, tak to jsi mě moc potěšila a jsem ráda, že všem chutnalo. U nás zaručeně vedou mezi moučníky, které dělám ;-).

Musím vyseknout poklonu těmto řezům :-). Jsou vynikající :yes:. Pekla jsem je na oslavu do práce a mizely závratnou rychlostí. Slyšela jsem jen samou chválu. Může někdo namítnout, že jsou to obyč Míša řezy - ale není to tak. Krém je v mžiku hotový, v akorátní konzistenci a ta čokoládová poleva na něm taktéž nemá chybu :-). Děkuji za recept.

co tady vsichni resite,vzdyt to jsou normalni misa rezy,akorat z toho krajite trojhranky.Ja to delam skoro kazdy tyden na normalni hluboky plech a pak si z toho muzu nakrajet co chci.Ale mnamka to je.

MartaU: omlouvám se, že jsem neodpověděla, ale Iness to udělala za mne. Ano je bílá čokoláda. Řezy byly vynikající;-)

Tématické fráze:
luxusní míša řezy, luxusní čokoládové řezy, čokoládové trojhránky, miša řezy od ladí hrušky, láďa hruška míša řezy, luxusní dezerty, luxusní recepty, recepty ládi hrušky míša řezy, miša řezy ládi hrušky, míša řezy láďa hruška, luxusni dezerty recept, luxusní moučníky, luxusní moučníky recepty, čokoládová tlačenka, luxusní recepty na moučníky a zákusky, luxusní řezy, luxusní dezerty recepty, luxusní čokoládová poleva, luxusni dezert, luxusní čokolády

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, mléko, olej, kakao, tvaroh kostka, máslo, pudink vanilkový, cukr moučkový, čokoláda na vaření, smetana, tuk ztužený

Přidat fotografie receptu