Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné himaláje

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 221 kJ /
3 638 kcal
Bílkoviny47,81 g
Tuky164,80 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 669 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy490,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 těsto:
3 vajíčka si vyšleháme s 1 hrnkem krupic. cukru, přidáme ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, vlahé mléko dle potřeby a kapku rumu. Krok 2: Vše ručním robotem zpracujeme na řidší těsto. Krok 3: 2 těsto:
2 tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vajíčka a citrónová kůra. Vše smícháme. Krok 4: Plech si vymastíme olejem a vysypeme strouhankou a nalijeme na něj polovinu 1. těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé na těsto první a poklademe ovocem. Zbytkem 1. těsta zalijeme ovoce a tvaroh a dáme péci na 180°C. POZOR: těstem velice šetřete. Je ho na klasický plech poměrně málo.

Zveřejněno 5. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné himaláje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRGg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné himaláje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRGg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dělal jsem podobně, s broskvemi ;-)

Jelikož není uvedeno jak velké mají být hrnky, vzala jsem 200 ml hrnek, potom odvážila. Použila jsem 400 g mouky (360 g špaldové a 40 g normální hladké mouky). Do prvního těsta jsem přidala 3 vejce a méně cukru. Pekla jsem na plechu 35x20 cm s vyšším okrajem, proto byly mé řezy vyšší. Vzala jsem švestky. Těsta bylo dost. Řezy nám chutnaly až od druhého dne, byly lépe proležené. Pěkný recept, přidávám bod.:yes:

Vyměnila bych první foto za druhé ;-) Jinak recept (nebo podobný) znám, je to dobrota! :-8

To je určitě dobrota :-p:-p:yes:

moc hezké, moc:-p;-):-K:yes::yes:
jak jako šetřete, je toho málo:-? tož zvojnásobíme gramáž, což:-8:-?:-D:-D:-D;-)

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
himalájské řezy, tvarohové řezy nejlepší recepty himaláje, dezert himalaje, rezy himaláje, himaláje s ovocem, ahymalajske rezy, himalajské řezy recept, himaláje řezy, tvarohové řezy himaláje, dezerty himaláje, meruňková buchta, tvarohová buchta himaláje s ovocem, desert himálaje, himalayske rezy, himalájské řezy s broskví, hymalajske rezy, himalájnske řezy na plech, tvarohové řezy s ovocem nejlepší recepty, himálaje, broskvové himaláje

Suroviny:
prášek do pečiva, mouka hladká, cukr krupice, mléko, olej, vejce, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, vejce, kůra citronová, ovoce

Přidat fotografie receptu