Sušené švestky (v troubě)
Nadúrodu švestek není třeba sbírat pouze do slivovice či povidel. Pěkné, zdravé švestky opláchneme, vypeckujeme a všechny najednou usušíme na plechu v troubě. Dobře usušené švestky jsou to nejlepší zdravé mlsání pro celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 107 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 156,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme v teplé vodě a osušíme. Opatrně vypeckujeme (natrhneme nebo nařízneme je co nejméně a prstem vytáhneme pecku).
Krok 2: Dáme je na plech s pečicím papírem a začneme v troubě sušit na 50 °C. Kdo má v troubě ventilátor, zapne program s ventilátorem. Kdo nemá, musí nechat mírně pootevřená dvířka, aby mohla vlhkost z ovoce odcházet.
Krok 3: Po 4 hodinách sušení plech vyndáme, necháme vychladnout a opět ho vložíme sušit do trouby, a to na 65 °C.
Krok 4: Po 3,5 hodinách horké švestky orosíme studenou vodou. Budou potom černé a pěkně lesklé. Necháme je ještě 1/2 hodiny dosušit.
Krok 5: Správně usušené švestky jsou pružné, až kašovité, ale při zmáčknutí nevypouští šťávu. Nesmí být přesušené, ztvrdlé nebo spálené.
Zveřejněno 8. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené švestky (v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7wD
Moje poznámka
Sušené švestky (v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7wD
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
sušení švestek,
sušení švestek v troubě,
jak sušit švestky,
sušené švestky recept,
jak usušit svestky,
sušené švestky,
domaci sušene švestky,
sušení švestek v domácí sušičce,
sušené švestky recepty,
křížaly ze švestek,
jak se suší švestky,
recept na sušené švestky,
sušení švestek v sušičce,
suseni svestek v horkovzdusne troube,
jak susit svestky v susicce,
sušené švestky v sušičce,
sušení švestek v troubě recept,
sušení ovoce v troubě,
sušení trnek,
jak udelat sušené švestky
Suroviny:
švestky
Komentáře (28)