Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek s čabajkou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 115 kJ /
2 657 kcal
Bílkoviny248,99 g
Tuky171,90 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 759 mg
Sodík 5,01 g
Sůl10,40 g
Sacharidy25,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát hovězího pupku, pokud je potřeba, dobře odblaníme a potřeme hrubozrnnou hořčicí, přeložíme a necháme v chladu asi hodinu odležet. Krok 2: Po odležení na potřenou stranu položíme nožku Čabajské klobásy a pevně smotáme. Krok 3: Smotané maso pevně převážeme režnou nití a na povrchu vydatně opepříme a osolíme. Krok 4: Nakrájíme na kostičky Lopenickou slaninu, kterou v hrnci necháme zlehka vyškvařit, opečeme ve výpeku maso ze všech stran, aby se hezky zatáhlo. Maso vyjmeme a dáme ho bokem. Krok 5: Do hrnce přidáme na měsíčky nakrájené cibule a opečeme do zlatohněda. Krok 6: Maso poté vrátíme do hrnce k cibulovému základu a do ¾ masa podlijeme masovým vývarem a přidáme 3 lžíce vývaru Demi-glace. Krok 7: Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny, dokud není maso krásně měkké. Krok 8: Hotové maso po odstranění nitě krájíme na silnější plátky. Krok 9: Vývar propasírujeme a dohustíme dle potřeby lžicí hladké mouky, dobře rozmícháme a necháme 10 minut provařit. Výbornou přílohou jsou opečené plátky z nových brambor.

Zveřejněno 10. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek s čabajkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kzwz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek s čabajkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kzwz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Dělala jsem podobně kuřecí prso a vím,že je to báječný požer:-*Receptík i foto jsou mňamina:-p+14:yes::-K

Otto, no toto:-? Špica:-!:yes:

:-Onádhera:yes::yes:

Nádhera:-O:-D:yes:

Otto Ty jsi ďábel:-)). Super připravený pokrm a o fotu ani nemluvě;-):yes:

Krása, druhá fotka je perfektně osvětlená a barevná, paráda vše:-K:-p:yes:

nádhera:-p:yes::yes::-))

krásné, jako vždy od Brna;-):yes::yes: a souhlas s Nofři.. ta 2. fotka je excelentní:-K:-):yes::yes:

Děkuji všem za komentáře;-);-);-)

Pekné, nepreplácané, suroviny vyvážené, zaručene chutný výsledok...:yes:

Otíku, už jsi sem nějakou dobu nic nedal, ale když vložíš recept, je to téměř vždycky bomba-tak je to i s tímto pupíkem, je to krásný papkání a ty máš za něj 5.bod:yes:

Dokonalé:yes:, zkusím v pomaláči + bod

Nádherná podívaná je vidět , že to vaří chlap:-K

Už podle názvu jsem si tipla, že je to Tvůj recept, krásné, jako vždy:-p:yes::yes:

Velmi povedené:yes::yes::-p
Foto je luxus, pro mě ta druhá fotka je nej;-)
+2

Tématické fráze:
hovězí pupek recepty, hovězí pupek recept, hovězí pupek, recepty z hovězího pupku, recepty hovězí pupek, recept hovězí pupek, recept na hovězi hovězí pupek, hovezi pupek, pokrmy hovězího pupku, original hovezi pupek, bajo.cz, bajo.cz, hovězí pupek s klobasou, recept na jídlo z hovězího pupku, hovezi recepty, hovězí pupek na pepři, hovězího pupek recepty, co se vaří s hovězího pupku, dušený hovězí pupek, recept hovězího pupku

Suroviny:
pupek hovězí, klobása, hořčice hrubozrnná, slanina lopenická, cibule, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření, demi-glace, mouka hladká, režná nit

Přidat fotografie receptu