Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené žampiony se smetanou

Žampiony mezi houbami patří spíše k těm chuťově méně výrazným, proto je doplňujeme výraznějším kořením, nebo na zapékání volíme pikantní sýr. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem,

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 115 kJ /
2 417 kcal
Bílkoviny55,73 g
Tuky217,67 g
Vláknina34,20 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 3,54 g
Sůl8,75 g
Sacharidy42,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájenou slaninu na kostičky a necháme mírně vyškvařit. Krok 2: Mezitím se nakrájíme žampiony na čtvrtky. Přidáme je k cibulovému základu a okořeníme solí, pepřem a houbovým kořením. Pomalu opékáme asi 3-5 minut. Krok 3: Horkou směs přendáme do pekáčku, zalijeme celou smetanou a podle chuti ještě dochutíme. Krok 4: Dáme do trouby na 220 °C a pečeme asi 25-30 minut (až smetana zhoustne). Krok 5: 10 minut před koncem pečení zasypeme sýrem, zamícháme a necháme dojít.

TIP: Jak dlouho tepelně upravovat žampiony

Zveřejněno 13. 8. 2012

Poznámka autorky majka

Inspirovala jsem se na mimibazaru.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené žampiony se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0Kp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené žampiony se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0Kp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Výborný!

Mňamka <3 Určitě jsem nedělala naposledy :yes::-Q

Výbormé, děkuji! :)
Jen zapékat na 220° se mi zdá moc.. pekla jsem na méně a povedlo se :)

Jindřich 9. 7. 2016 08:36
majka: To víte - mužský :-p Prosím Vás, ty žampiony se musí loupat? A bylo by možné použít sterilované? Díky :-K

Jindřich 9. 7. 2016 08:56
magdalenka: DÍKY MOC :-K

Zobrazit starší odpověď

Erička bude pěkná pipka, tu bych doma nechtěl. Možná by si měla ujasnit rozdíl mezi kořením a dochucovadlem.

Výborný recept :yes: díky za něj, moc jsme si pochutnali :-)

Zkuste to ještě zapéci s brambůrkami....je to eňo ňuňo :-p:-p:-p

Erička: nikdo vás nenutí toto koření používat a vaše nemístné poznámky nestojí ani za komentář, ale přesto vařte podle svého a do druhých se jen tak nenavážejte. Díky ;-)

Určitě bych se nad takovou dobrotou neurazila:-):yes:

Erička: nevím, jaké konkrétní koření použila autorka, ale např. na tomto http://www.koreni.cz/detail.php?pid=380 nevidím nic, proč by mělo skončit v žumpě:-!

"Houbové koření" je zase co? Tyhle ochucovadla naházet do žumpy!

Jůů, to si dokážu na svém talíři docela dobře představit:-p:yes:

Tématické fráze:
žampiony se smetanou, zapecene žampióny se smetanou, zapečené žampiony, plněné žampiony zapečené se smetanou, zapečené houby se smetanou a slaninou, musí se žampióny loupat, plněné zapečené žampiony se smetanou, zapecene houby se smetanou, plnene zampiony se smetanou, žampióny zapecene se smetanou, zapečené houby se šlehačkou, musí se loupat žampiony, žampiony recepty, recepty se zampiony, recept se zampiony, recept na žampiony, žampiony na smetaně, žampiony recept, houby na anglické slanině se šlehačkou, zapékané žampiony se smetanou

Suroviny:
žampióny, slanina anglická, cibule, sůl, pepř mletý, koření houbová variace, olej, smetana ke šlehání, sýr nastrouhaný

Přidat fotografie receptu