Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tatarka - výborná, rychlá, jednoduchá

Výbornou tatarskou omáčku můžete připravit během chvíle, z několika surovin, v pohodlí vašeho domova. Okurky jí dodají lehce kyselou chuť, která krásně vynikne v kombinaci s pečenými brambory nebo hranolky.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blade2peter

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 817 kJ /
1 151 kcal
Bílkoviny4,28 g
Tuky121,77 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 1,27 g
Sůl3,15 g
Sacharidy8,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno, okurku nastrouháme na jemném struhadle a pažitku nasekáme nadrobno. Krok 2: Vše smícháme s majonézou a hořčicí do jednolité hmoty. Krok 3: Dle chuti dosolíme a přidáme pepř. Podáváme mírně vychlazenou.

TIP: Jak připravit zdravější verzi majonézy

Zveřejněno 13. 8. 2012

Poznámka autora blade2peter

Kdo nechce nemusí solit jako já, okurka při strouhání pustí dost slané šťávy, není potřeba solit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tatarka - výborná, rychlá, jednoduchá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNLP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tatarka - výborná, rychlá, jednoduchá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNLP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

mně chutná víc než kupovaná :-8

dominika 8. 6. 2014 12:48
podle mě vynikající:yes:

Do této tatarky přidávám ještě několik kapek worcestershire sauce ;-)

Zdenka 1: To já to zase vidím jinak. Vánočka zůstane vánočkou, i když je na ní marmeláda. Majonéza je pro mě jen surovinou pro výrobu dalších dobrot, například tatarky. Taky jsem kdysi dělávala domácí majonézu, ale přešlo mě to. Raději si koupím dobrou hotovou už proto, že z ní mohu trochu odebrat a zbytek se nezkazí. Nemusím sníst celou dávku najednou. Ale proti gustu .....

Di:s tou salmonelou máš pravdu, ale když si na kupovanou vánočku namastím marmeládu, také se z ní nestane domácí vánočka:no:

Tu fotku bych fakt odstranila...

Domácí, protože je dělaná doma, nikoliv kupovaná. Když peču domácí koláč, taky si nemelu sama mouku. Majonéze bych opravdu dala přednost kvalitní kupované, protože tam mám jistotu, že neobsahuje salmonelu. ;-)

Domácí ??? Ta majonéza byla také domácí ???

Colombo65::-D:-D ty to nevíš:-O:-? to je zkopírované foto, Otto:-S:-//

spagetka:já jsem jeden čas dělala majonézu jen z mléka a oleje. Dala jsem do mixéru tak 2deci mlíka, osolila, mírně opepřila, a nechala mixovat, pak jsem přilévala olej a stále mixovala až do zhoustnutí:-O:-O:-O

blade2peter: vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K Dávám ti pro začátek 4.bod:yes:( dělám jí skoro stejně)

Souhlas s majonézou Hellmans a jogurtem. Já používám bílý pepř a citron.:-))

Proč domácí:-? Že jsi doma přimíchal do kupované majonézy cibuli, hořčici a koření:-O:-?

Tématické fráze:
domácí tatarka z majonézy, výroba domácí tatarky, domácí tatarka, domácí tatarka z mléka, výroba tatarky, rychlá domácí majonéza, recept domácí tatarka, recept na domaci tatarku, tatarka z mléka, jak se dělá domací tatarka, tatarka z majonézy, domaci tatarka video, výborná domácí tatarka, domaci tatarka recept, domácí tatarka bez majonézy, tatarka, tatarka recept, jednoduchá domací majonéza, jak udělat domací tatarku, jednoducha majoneza

Suroviny:
majonéza, cibule, okurka čerstvá, hořčice, sůl, pepř mletý, pažitka

Přidat fotografie receptu