Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 840 kJ /
918 kcal
Bílkoviny113,64 g
Tuky42,65 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 629 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy18,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme maso, všechno koření, osolíme a opékáme, až je maso měkké, necháme ho zchladit. Krok 2: Připravíme si cuketu, podélně rozpůlíme, vydlabeme (vydlabanou masu jsem použila do polévky), ale může se použít i do masa, nebo jen tak volně do pekáčku. Do zchladlého masa dáme vejce, šťávu z citronu, osolíme vnitřek vydlabaných cuket a naplníme masovou směsí. Krok 3: Do zapékací mísy dáme roztavit kousíček másla, kterým vytřeme mísu, na cukety položíme slabé plátečky másla a dáme péct do vyhřáté trouby. Krok 4: Ke konci pečení, kdy je maso dohněda, nalijeme přes cukety smetanu a necháme chvíli dopéct, cuketa je smetanou zjemnělá, šťavnatá a má i šťávu.

Zveřejněno 15. 8. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Recept mám nějaký ten rok v mé psané kuchařce a dělali to tak příbuzný z Německa, nám moc chutná. Příloha byla bramborové pyré, ale brambory asi nebyly vhodné, pyré bylo dost řídké, příště dám samotné brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBjB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBjB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Bibinka:aha děkuji, zkusím sehnat v krámku s kořením;-)

plněné cuketky dělám velmi podobně a tak vím:yes::-D mňamka

:-*Tady se zase dobře baštilo:-p+11:yes::-p

Boubelinda:Boubelindo, yzop je taková modrá kytička/bylinka, která patří k hluchavkovitým, u nás volně neroste, jen na zahrádkách, používá se hodně v lékařství a pomáhá hodně na trávení;-)Suší se a používá jako koření.

:yes::yes:+10

mohu se zeptat co je to yzop?:-/;-)

BIBINEČKO NO MŇÁÁÁÁM:yes::yes::yes::yes::yes:

Vypadá to zajímavě.:yes::-p

super:-p:yes::yes::-))

Donesla jsem si okurky a cukety od kamarádky, tak něco zkusím, Jani, vypadá to nádherně:-p:-K

:yes::yes::yes:

:yes:Fajnový recept, dělali jsme asi před týdnem podobně, akorát mix mletého masa, rajčatový protlak, nivu nadrobno a navrch plátky uzeného sýra.

Konečně jsem přišla na chuť zapékanému masu v cuketě, ale s tou smetanou je to zajímavé.:yes::yes:

Tématické fráze:
plněná cuketa bez masa, zapečená cuketa s vepřovým masem, cuketa s mletým masem a smetanou, cuketa se smetanou, plněná cukete, cuketa recepty, stava z cukety, plněné cukety bez masa, recept cuketa s masem, plněná cuketa vepřovím masem, cuketa s veprovim masem, zapečená cuketa plněná vepřovým masem, vepřové maso a cuketa, cuketa s ml masem, plněná cuketa, recepty z cukety, cuketa vepřové maso recept, musaka cuketka, cuketka na masle, recepty cuketa zapečená s veprovym masem

Suroviny:
maso vepřové mleté, smetana, cibule, vejce, šťáva citronová, bazalka čerstvá, estragon, saturejka, majoránka, rozmarýn, yzop, tymián, pepř, kopr, pažitka, libeček, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu