Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 038 kJ /
965 kcal
Bílkoviny29,02 g
Tuky82,00 g
Vláknina0,91 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 7,53 g
Sůl20,18 g
Sacharidy27,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si na jemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran. Krok 2: Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme a přendáme na pekáček. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 10 minut. Krok 3: Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku.
Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu.
Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.

Zveřejněno 17. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4VAg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4VAg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Dooga:Vašíku díky, rozdělila bych se;-):-K

Co k tomu říct? Vše podstatné bylo již řečeno.Prostě PARÁDA. Mohu jen závidět a tobě popřát dobré chuti.:yes:

monikaK:Mončo, vždyť víš, že mám hodný sousedy;-). Díky:-K

1974andrea:čéče,kam ty na to maseno pořád chodíš!blednu závistí:-8:-D;-).Opět NÁDHERA!!!!!:yes::-p

Jana Remkova:Jani, dík. Ale jak píšu, může se udělat určitě i z panenky nebo palců;-)

Jéé, to bylo tak rychle v Top-10, že mi to uteklo!!:-O Nádhera! Všeobecně všem závidím zvěřinu!! Krásná práce, Andreo;-):yes:

Dana61:Dančo, aspoň je vidět, že vám chutná:-D. Zkus určitě, je to náramná dobrota:-p

to je luxus :yes::-D vše mám, jenom to masiko néééé:-// vždyť mi jsme ztrestali i tu panenku - koupím a pošmákneme si:-p

Děkuji za další komentáře, moc mě potěšily:-K

Nádhera:yes::-8

Andrejko báječný recept:yes::yes::yes:, tu práci s odblaněním Ti vůbec nezávidím, já dělala miulý týden srnku a hrála jsem si s ní skoro dva dni.

Veronika.Hrozna: A jo, neprovokuj,s těmi liškami,je sucho nerostou !!!!!!!!!!!!!:-D

1974andrea:Musím souhlasit ,já to dělám stejně a maso je bez jakýchkoli nežadoucích pachu.Zajíce i odblaňuju a ořežu všechen tuk a ze zadních nohou také tukový váček na kloubu ,to smrdí nejvíce.Když je čas i ostatní divočinu před uložením odblaním.:yes:

Andrej to je nádhera tu práci Ti nezávidím, ale stojí to za to divočinu taky občas seženeme vím, že je to dobré masíčko tak můžu dát s klidem bodík+19:yes::yes:

Děkuji vám všem za tolik krásných komentářů.:-K:-8:-* Myslivce nemám doma, ale o několik domů dál a dokonce hned dva, takže o zvěřinu nemám opravdu nouzi:-)). Vozí kance, vysokou, kachny a bažanty. Pokud se zvěřina ihned naporcuje a zamrazí nebo zpracuje, vůbec není cítit. Dříve se nechávalo všechno uležet, pamatuji si na bažanty v zimě za okny, ale pokud je takový bažant nebo kachna uvnitř včetně vnitřností rozstřílená, začne se kazit a pak chytá maso opravdu někomu nepříjemnou pachuť. Já raději všechno hned čistím a nikdy se mi nestalo, že by maso bylo něčím nežádoucím cítit;-)

Tématické fráze:
sika recept, zverinovy hrbet, recepty sika, sika recepty, jelinek sika recepty, guláš z jelínka sika, hřbet z koloucha, recepty ze siky, kolouch hřbet, jelen s liškami, sika hrbet, sika hřbet recept, recept sika, kolouch hřbet recepty, gulas z koloucha, srnčí hřbet na líškách, recept na hřbet z vysoké, zadní noha srnky recept, jelinek sika, jelen sika hřbet recept

Suroviny:
hřbet kančí, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, jalovec, sůl, olej, houby lišky, slanina, máslo, bujón, petrželka zelená, sůl

Přidat fotografie receptu