Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 038 kJ /
965 kcal
Bílkoviny29,02 g
Tuky82,00 g
Vláknina0,91 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 7,53 g
Sůl20,18 g
Sacharidy27,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si na jemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran. Krok 2: Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme a přendáme na pekáček. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 10 minut. Krok 3: Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku.
Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu.
Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.

Zveřejněno 17. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4VAg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4VAg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Dooga:Vašíku díky, rozdělila bych se;-):-K

Co k tomu říct? Vše podstatné bylo již řečeno.Prostě PARÁDA. Mohu jen závidět a tobě popřát dobré chuti.:yes:

monikaK:Mončo, vždyť víš, že mám hodný sousedy;-). Díky:-K

1974andrea:čéče,kam ty na to maseno pořád chodíš!blednu závistí:-8:-D;-).Opět NÁDHERA!!!!!:yes::-p

Jana Remkova:Jani, dík. Ale jak píšu, může se udělat určitě i z panenky nebo palců;-)

Jéé, to bylo tak rychle v Top-10, že mi to uteklo!!:-O Nádhera! Všeobecně všem závidím zvěřinu!! Krásná práce, Andreo;-):yes:

Dana61:Dančo, aspoň je vidět, že vám chutná:-D. Zkus určitě, je to náramná dobrota:-p

to je luxus :yes::-D vše mám, jenom to masiko néééé:-// vždyť mi jsme ztrestali i tu panenku - koupím a pošmákneme si:-p

Děkuji za další komentáře, moc mě potěšily:-K

Nádhera:yes::-8

Andrejko báječný recept:yes::yes::yes:, tu práci s odblaněním Ti vůbec nezávidím, já dělala miulý týden srnku a hrála jsem si s ní skoro dva dni.

Veronika.Hrozna: A jo, neprovokuj,s těmi liškami,je sucho nerostou !!!!!!!!!!!!!:-D

1974andrea:Musím souhlasit ,já to dělám stejně a maso je bez jakýchkoli nežadoucích pachu.Zajíce i odblaňuju a ořežu všechen tuk a ze zadních nohou také tukový váček na kloubu ,to smrdí nejvíce.Když je čas i ostatní divočinu před uložením odblaním.:yes:

Andrej to je nádhera tu práci Ti nezávidím, ale stojí to za to divočinu taky občas seženeme vím, že je to dobré masíčko tak můžu dát s klidem bodík+19:yes::yes:

Děkuji vám všem za tolik krásných komentářů.:-K:-8:-* Myslivce nemám doma, ale o několik domů dál a dokonce hned dva, takže o zvěřinu nemám opravdu nouzi:-)). Vozí kance, vysokou, kachny a bažanty. Pokud se zvěřina ihned naporcuje a zamrazí nebo zpracuje, vůbec není cítit. Dříve se nechávalo všechno uležet, pamatuji si na bažanty v zimě za okny, ale pokud je takový bažant nebo kachna uvnitř včetně vnitřností rozstřílená, začne se kazit a pak chytá maso opravdu někomu nepříjemnou pachuť. Já raději všechno hned čistím a nikdy se mi nestalo, že by maso bylo něčím nežádoucím cítit;-)

Andri, to je luxus na pohled, a o chuti už vůbec nepochybuju :-)

Nebudu komentovat;-):-Kmanžel po koukačce prohásil kam jsi mu utekla v KM;-):-D
Andri-tu práci Ti nezávidíme a tu závěrečnou chuť hrozně moc:-O:-8:-p+16:yes::-K

Andrejko, nádhera, krása, není co dodat. Vím, jaká je to práce, klobouk dolů, musela jsi si pěkně máknout a výsledek je přepychový, jsi šikulka, ještě to krásné aranžmá s liškama:-p:-p:-):yes::yes::-K

tak to nemá chybu:yes:

Jedním slovem LUXUS:yes::yes:

Andrejka, s divinou veľmi nekamarátim (v detstve som ako dieťa poľovníka k tomu nenašla vzťah), ale pri pohľade na tvoje luxusné fotky uvažujem o náprave...:yes:

No totok...:-O:-p:-p Fotky jsou úplně k sežrání, o papání nemluvě:-p:yes: Sice to hned tak neochutnám, ale bod si neodpustím.:yes: Že Ty máš doma myslivce?? Kápla jsem na to, he?;-)

ááá pilsnerka se zase vycajchnovala, naše gastroalchymistka;-)
vypadá to super, manža by si určitě dal, já zvěřinu teda 2x nemusím, má pro mě takovej specifickej šmak a to moje pohárkové odmítaj:-8 ale včera jsem je oblbla, ty pohárci, dělala jsem samuraje z kaňoura a dala sem to. teda já to táhla z mrazu jako kus krávy a vono prase a ještě z lesa:-D

Andrejka fááákt provokuje, no co s tím :-//:-//:-//,jen závidět, hmmmmmm :-D:-D:-D;-):-p:yes::yes:

Andrej opět jeden luxus od tebe:-p:-Oje to nádhera,hned bych si dala:-p:-pa ty lišky to musí být opravdu dobrota;-):yes:Co na to říct,je to skvost:-p:-p:yes::yes:

1974andrea: Andreo, takové masko mi nikdo nedonese jako tobě, ale 8.bodík :yes:ti prostě musím dát, páč bych si taky dala a s chutí

1974andrea::-D:-D nový car bude.. ale až na podzim:-// a to se obávám, že u tebe na mě zbude než trochu té sole:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka:V tom případě nezbývá než nastartovat nové přibližovadlo a dojet do Plzně:-))

1974andrea: panenku či palce, joo:-//:-?:-? a lišky co:-?:-? mám ulovit nějakou nebo..:-?:-//:-8:-D:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka:Poslala bych ti, ale je hic a znáš naše pošty:-D. Zkus panenku nebo palce;-)

Tématické fráze:
sika recept, zverinovy hrbet, recepty sika, sika recepty, jelinek sika recepty, guláš z jelínka sika, hřbet z koloucha, recepty ze siky, kolouch hřbet, jelen s liškami, sika hrbet, sika hřbet recept, recept sika, kolouch hřbet recepty, gulas z koloucha, srnčí hřbet na líškách, recept na hřbet z vysoké, zadní noha srnky recept, jelinek sika, jelen sika hřbet recept

Suroviny:
hřbet kančí, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, jalovec, sůl, olej, houby lišky, slanina, máslo, bujón, petrželka zelená, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu