Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 373 kJ /
2 479 kcal
Bílkoviny11,65 g
Tuky221,58 g
Vláknina5,76 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy68,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. Krok 2: V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a poté vložíme omoučené králičí porce. Krok 3: Smažíme dohněda, z každé strany cca 10 minut. Krok 4: Maso a slaninu vybereme z kastrolu lžící, perforovanou nejlépe. Pokud máme příliš mnoho tuku, tak i tento částečně slijeme. Necháme si ho, budeme ještě potřebovat. Krok 5: Šalotky překrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky a obé vhodíme do výpeku králičího. Trochu míchnem, šikovnější prohodí. Krok 6: Přisypeme cukr, osolíme přiměřeně a necháme LEHCE zkaramelizovat. Krok 7: Zalijeme vínem a přidáme všechno koření, bylinky, marmeládu, zbytek toho oleje, slaninové škvarečky, králičí porce. Pěkně to spolu promícháme, masko párkrát obrátíme sem a tam. Krok 8: Do trouby to nyní dáme, pokličkou nezapomeneme kastrol přiklopit. Pečeme pomalu a zvolna, 150 st. by mělo stačit, za cca 90 minutek je masíčko jedna báseň. Krok 9: Kdo chce, těsně před finišem sundá poklici, to pro lepčejší barvici.

Zveřejněno 18. 8. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj internet, autor Ivan Vodochodský.. mnou nepatrně upraveno, strávníky to pochváleno...

Jo, jaká příloha, ptáte se? To tam Ivánek nepísal :-(

My jsme měli cuketové noky http://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok... tentokrát s přidáním čerstvých majoránkových lístků

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRWL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRWL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

I mě tato nádherná dobrůtka utekla:-8;-)Díky za"náhodné recepty":-p:yes::-K+27:yes:

Jejda, to mi uniklo - to musela být náramná bašta!:yes:

:-p:yes:krása:-K

:yes::yes::yes:teda Nadi, to vypadá božsky, ten můj králíka nebaští, ale já tu slintám, jak bernardýn, tohle brzy prubnu, díky:yes::-K:-K:-K +24;-)momentálně bych nepohrdla ani tou veverkou:-D

Teď to jdu to vytisknout a nenápadně to pohodím v kuchyni přímo na stolek,a uvidíme jestli "zajíček" nebo králíček ! Jsem zvědava, o co bude zájem ! :-D

Ty Šikulo ;-):-K:yes:

Veronika.Hrozna:;-):-)):-))

maris:Tak to by nešlo ! Já má stejný problém,choť něco mlel o nějakém "zajíčkovi" ,ale posléze jsem pochopila,že je k jiným účelum.:-O

no jak jinak - luxus - mňam:yes::-D

misza: moc děkuji:-K

Recept i foto vypadá úžasně:yes:

Jana Remkova: k dobrým chovatelům, Jani:-));-)

Masula::-8 děkuji:-K

Excelentní recept:yes::yes::yes: určitě vyzkouším a ukládám:-S:-p:-O:-*

Sakra baby, kam chodíte na ty ušáky??:-O:yes::yes:

rebeka:jojo prej BIO, kdo ví jestli mu tam nějaké dítko nedalo kousek pastelky a zrovna tý zelený :-D:-D:-D:-D.....pes? Neeee pejsky já než...nejím:-D:-D

chocolate: kdo:-O:-O:-?:-? nééé:-!:-!:-! ten byl stopro BIO:-8:-D:-D

Iness::-O:-O pes:-?:-? šmárjá panno, ale to už je hotová ZOO:-O

rebeka: Punťa nebo Pinďa....kečup nebo hořčice, vždyť je to jedno :-D:-D:-D:-D
chocolate: jojoooooo v tom bude zakopaný pes :-D:-D:-D

rebeka:..bo ona neměla toho, co sežerkal ty barvičky, že?

Iness: no, a já si Piňďu spletla s Puňťou... ale mohlo být i hůř v tom pletení se:-8:-8:-D:-D:-D

chocolate: ale už ani Pinďa ho nechce:-O:-D ale toho Rebušinkovýho by si dal:-D.

Iness:Ta veverka byla přeci pro Blaženu, když voni inžinýrku, tak my doktora, když voni králíka..tak my veverku;-)..
Králík byl pro Pinďu:-D

Naděnko;-), ty ale rodince podstrojuješ pod žebro:-p:-p, takového domácího playboye jim předložíš, není to jen tak na sobotu hřích? Vždyť to je menu hodné HRADU a doma si utřou jen mastnou bradu. Zvažuj své umění uplatnit na nějakém vyšším postu a vydej kuchařku, budu ti dělat s dovolením kmotru ;-):-):-K

Prý veverku :-D:-D:-D:-D, to by jsme se asi nenajedli :-//:-D:-D

maris: no, vždyť právě kvůli tomu žehrám:-// ani v zimě nebyla tak drahá.. holt.. chtěla jsem to, mám to:-8:-D:-D

rebeka: je to hodně, ten balíček bývá 250 g:-//

chocolate: děkuju tisíckrát - budu čekat na nádraží a jako poznávací znamení budu mít v ruce svazek mrkvičky;-):-)):-))

maris::-S no, nechtěla jsem být jak jeden nejmenovaný.. když nemáme limetku, dáme tam.. hořčici:-8:-D:-D ale řeknu ti, chtít za jeden pytličíček šalotky 38kč:-O:-O je zlodějna:-((

chocolate::-D:-D:-D ty jsi hlavička:-D:yes::yes: a je to vyřešenéééé:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

rebeka: máš pravdu, že šalotky jsou drahé, ale když si je recept žádá, tak se nedá nic dělat.:-)) Chicken ňadérka je dobrý nápad, ale nejdřív zkusím toho králíka někde vyškemrat:-))

rebeka:Dobrá ženy, já tedy čapnu pod rouškou milosrdné noci ty zajochy dva a jednému koupím lupen na vlak do Práglu za Marískem:-D..

maris::-D:-D Maruško, nevím, domluv se s Orionkou:-8:-D:-D
a o šalotkách mi ani nemluv.. když jsem viděla tu cenu, myslela jsem, že mi šlehne.. mazec:-//:no:
ale i obyč. žlutá cibule by stačila.. i když.. je ostřejší.. zíslaklo by to jiný šmak.. s králíkem ti neporadím.. Orionko to chce zkusit s chicken ňadérky:-8:-D:-D:-D

rebi - další nádhera z Tvé kuchyně:-p:yes::yes:+18
Teď jsem se dívala, všechno mám doma, jen mi chybí dvě věci - králík a šalotky. Myslíš, že by to šlo i bez toho ?;-):-)):-D

Veronika.Hrozna: no, nemysli.. taky jsem na něho ( králíka ) čekala jak na smilování bóóží:-8:-8 kolegyně z RDG byla tak laskava:-8;-):yes: a dlouho nepřežil.. 2 dny.. chudák:-8:-D

chocolate::-8:-8 ten posledně zmiňovaný:-8:-8 taky by nebyl k zahození:-8:-8 myslím do kuchyně.. třeba by to byl esxcelentní kuchař:-8:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

chocolate: Stejný problém,ale jednou nebo dvakrát do roka se ňáký sežene,ale ten je okmžitě sežrán! Takže recept uložen a když bude králík .....:-p

rebeka:Jako sežeň v Brně MLADÉHO králíka:-D, kdybys řekla holuba..ale králíka?;-(
Spíš možná nad ránem nějakého zajocha:-)).

chocolate: no, a víš, že možná ano.. proč by ne;-):-?:-? zkus to.. jinak se to nikdo nedoví.. ty můj kffíítku medový:-8:-8:-D:-D:-D;-) dziky;-):-)

To je žranice jako k...a:-!A já nemám ani tu veverku, nu nic, pošlu děti odchytit sousedovic kočku:-(.
Ale zase si říkám, že by to šlo i s kuřecím ňadérkem jakožto pofidérní náhražkou zvířátka kožíškovitého typu..+16

;-):yes:

Rebíčku, to je zase dílo, tobě podobné;-)a těch ingrediencí:-Oa všechny se tam snoubí pospolu k velké dobrotě:-pmáš 13.bod:yes:

Tak toto musí být mňamka:-p:yes::yes:

Pěkné, pěkné :-O:-)):yes::yes::yes::yes:

Pěkný ušáček a jistě vynikající:-)):yes:

Rebuš, skvělý pokrm:-*. Nádhera jako vždy;-):yes::yes::yes::yes:Škoda, že ti nemůžu dát víc bodů;-). Nádherné fotky:-K.

díky všem:-K:-) je to milé, číst si chválu:-8
a zapomněla jsem: ten zázvorové placek nejíme:-D:-D:-D ten je tam jen na šmak.. do šťávy:-8:-D:-D:-D;-)

Tématické fráze:
králík na šalotce, králík s karamelizovanou cibulkou, vodochodsky veverka recept, vodochodsky recept na veverku, baby šalotka, kralik recept, kralik nakaramelu, potřebuje králík sůl, králík rybíz, recept na králíka, kuchař to ví pečený králík, králík s marmeládu a ho, kralik cerny rybiz, veverka ivan vodochodský, vodochodský kuře plněné citronem, králík podle jirky babici, recepty z hovezí veverky podle vodochodského, vepřové se šalotkou, hovězí veverka od vodochodského, králík podle vodochodského

Suroviny:
králík, slanina uzená, cibule šalotka, mouka polohrubá, víno červené suché, marmeláda rybízová, zázvor, česnek, pepř černý, bobkový list, rozmarýn sušený, tymián sušený, šťáva citronová, olej olivový, cukr krupice, sůl

Přidat fotografie receptu