Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský hruškový koláč

Hodnocení receptu je 3,9 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

elzarsk

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 107 kJ /
2 894 kcal
Bílkoviny49,69 g
Tuky127,24 g
Vláknina22,05 g
Cholesterol 987 mg
Sodík 556 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy376,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy dáme cukor, vajcia a štipku soli . Vyšľaháme do peny. Krok 2: Zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame to do vaječnej zmesi. Nakoniec pomaly vmiešame mlieko zmiešané s olejom. Krok 3: Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Potom do formy nalejeme polovicu cesta. Krok 4: Hrušky očistíme, zbavíme ich jaderníkov a nakrájame na plátky. Poukladáme ich do naliateho cesta. Potom na ne nalejeme zvyšok cesta. Krok 5: Dáme do rúry a pečieme 10 minút pri 180 °C . Krok 6: Poleva: Maslo necháme rozpustiť na veľmi slabom ohni. Do čiastočne vychladnutého masla pridáme cukor a vajce a znovu všetko dobre premiešame . Krok 7: Po upečení koláč poprepichujeme vidličkou a na jeho povrch nalejeme polevu. Dáme znovu zapiecť na 10 minút.
Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme .

Zveřejněno 19. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KzPJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KzPJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc dobrý koláček. <3 :yes: Ta zapečená poleva z másla, cukru a vajíčka je velmi zajímavá a chutná. :-) <3 Děkuji za hezký recept. :-8

Luxusní koláč :-)!!! Dala jsem tam hrušky i jablka (než jsem je zalila druhou polovinou těsta tak jsem je posypala skořicí). Dobu pečení jsem protáhla o 10min. Fakt super recept a určitě někdy zopakuju:yes::yes::yes:.

Vynikajúci koláč. :yes: Samozrejme po úprave, do koláča neide 10 dl, ale iba 1 dl mlieka. :-) Múku som dala 100 g polohrubej a 50 g hladkej. Aby nedošlo opäť k chybe, upravila som množstvo mlieka v recepte. Akurát mi hrušky trocha v ceste spadli dolu, mala som ich poprášiť múkou, moja chyba.
MissTwiggy: Nemôžeš "beztrestne" nahradiť v tomto koláči klasickú múku celozrnnou, potom cesto bolo husté. Mne to cesto skutočne tieklo. :-p

Zkoušela jsem, 10dcl=1l mléka jsem nedala, jen 1dcl a mouku napůl s celozrnnou. Bohužel těsto bylo hrozně husté, takže o nalívání na hrušky nemohla být řeč (ale možná to je tou moukou). Podle toho vypadalo i po upečení, hodně hutné, těžké, ale chuťově dobré:-)
Jinak nápad dobrý, ta poleva je super:-) Budu dělat znovu, ale příště s jiným těstem:-)

10 dcl?Opravdu?;-)

Tématické fráze:
francouzský hruškový koláč, hruškový koláč, hruskovy kol, francouzský hruškový koláč s drobenkou, hruškový kolá, hruškový koláč recept, top recepty hruškový koláč, francouzský hruška, hruškový koláč francouzsky, francouzský hruškový koláč recept, recept na francouzský hruškový koláč, hruškovy kolaš, franczsky hrukov kol, hrukov kol, hruškový koláč s ořechy recept, francouzský koláč hruškový, francouzský hruškový koláč s mandlová, hruškovy páj, francouzsky kolač c, hruškový koláč bez vajec

Suroviny:
hruška, mouka, cukr, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, sůl, máslo, vejce, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu