Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levandulový cheesecake

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Suroviny

Porce: dortová forma (23cm)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 056 kJ /
3 360 kcal
Bílkoviny220,44 g
Tuky173,21 g
Vláknina3,45 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 5,10 g
Sůl10,97 g
Sacharidy228,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtit, smíchat s máslem, udusat na dno formy (peč. papír), předpéct 10min na 180°C. Nechat vychladnout (příp. na chvilku do mrazáku). Krok 2: Na náplň smíchat postupně všechny ingredience, RUČNĚ (tzn. ne šlehačem!!!-do hmoty by se neměly dostat vzduchové bubliny), nalít na korpus a péct v troubě NAD plechem s horkou vodou nejprve 15min na 180°C, pak 45min na 120°C. Krok 3: Smíchat ingredience na polevu, tu lehce rozetřít na cheesecake a vrátit do trouby ještě na 15min. Krok 4: Vyndat z trouby, nechat vychladnout při pokojové teplotě a pak ještě ideálně přes noc v lednici.

Zveřejněno 19. 8. 2012

Poznámka autorky Kanyla

Pozn.: levandulový exktrakt - do půl dcl dobré vodky 1 lžíci sušeného květu levandule, zavíčkovat a cca po týdnu louhování je extrakt hotový.

www.luciedvorakova.blogspot.cz

Cake jsem pekla na jednu "venkovní" akci, takže foto je lehce táborákové =) Chuť je ovšem delikatesní, lehoučká, jemně navoňaná... a vůbec, zkuste to sami ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levandulový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4V5k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levandulový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4V5k

Marie

Komentáře (11)

Dort je hodně nízký. Použila jsem Palouček z Lidl v požadované gramáži (Philadelphia nebyla). Vyšlo mi to ještě nižší a chutnalo jak tvaroh, takže nic moc. Snad je to z Philadelphie lepší.

vyzkoušela jsem jako svůj první moučníkový počin a nemohu než pochválit tento recept ;-) povedl se mi a i když se nejdříve všichni doma ofrňovali, tak sklidil veliký úspěch :-K

vseumel: záleží, jak moc je vychlazený ;-)

Už jsem měla tu čest ho ochutnat a doporučuji počkat na chladnější dny. Nic ozvěžujícího to není, ale chutná docela dobře. :-p:yes:

To je moc hezký moučník;-):yes::-puž si představuji tu vůni;-):yes:

katyvypl: mouky je cca jedna lžíce a je to patrně kvůli zahuštění. Taky jsemji tam nikdy předtím nedávala, ale jela jsem podle receptu, takže jsem ji dala. Nebylo to na chuti nijak (negativně) znát.

:-p:-K:yes::yes:

hmmmm:-p to zni velice zajimave:yes:
p.s. ty si maaaa, levandulovaaaa:-))

:-p:yes::yes:

Vidím poprvé, že se do hmoty dává i mouka...:-?:-O Já tedy mouku nikdy nedávám. Ale jinak fotka je nádherná! :-):yes:

Tak to je bomba. Co nejdřív vyzkousím a písnu. :yes:

Tématické fráze:
cheesecake recept, levandulový dort, cheesecake, levandulovy extrakt, levandulový koláč, levandulovy cheescake, recept na levandulovy dort, recept na cheesecake, levandulove susenky, recepty, levandulový chessecake, levandulovy dort recept, recept cheesecake, levandulový sýr, cheskeake, recept na levandulové sušenky, recept levandulové sušenky, levandulové sušenky recept, cheesecake recepty, levandulový recept

Suroviny:
sušenky, máslo, sýr měkký tavený, cukr krupice, mouka hladká, vejce, smetana, extrakt levandulový, smetana zakysaná, cukr moučkový, extrakt levandulový

Přidat fotografie receptu