Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr v zázvorovo-česnekové marinádě

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 148 kJ /
274 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky27,56 g
Vláknina2,06 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kousky kapra naložíme do marinády z česneku, zázvoru, citronové šťávy, oleje a sojové omáčky. Kousky malinko osolíme mořskou solí. Krok 2: Necháme marinovat nejlépe přes noc, minimálně ale aspoň 2 hodiny. Krok 3: Před smažením kapra posypeme celým kmínem a smažíme na oleji a kousku másla z obou stran dorůžova.

TIP: Jak zbavit kapra kostí

Zveřejněno 20. 8. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můj receptík:-)). Můžeme podávat s jakýmkoliv salátem, bramborem, hranolkami, já jsem jej měla s celerovým salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v zázvorovo-česnekové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8Dk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v zázvorovo-česnekové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8Dk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Katastrophe: No, myslím, že u mne to taky byl poslední kapr v mrazáku;-)

Skvělé zužitkování pro zbylé dvě porce kapra z mrazáku :) Mamka to snědla na posezení jen tak bez přílohy :-D

Jana Remkova:ti koupim celer:-)):-))

Jana Remkova::-)):-)):-))

PatkovaKaterina: ne, já bych vás všechny vraždila pohledem...:-//:-D

Jana Remkova:A ty bys baštila co??

PatkovaKaterina: no, proč ne? Z cukety bysme udělaly zelí, pečené maso a brambory a pak bych se na vás dívala, jak se cpete!:-D:-D:-D

Jana Remkova:Safra,dnes bych tě nepohostila,měla sem dušenou cuketu s vepříkem.Taky potřebuju udělat asi 10 kg brambor,co mi dala sestra;-):-)

PatkovaKaterina: já nemám ráda cuketu, celer mi nevadí. Dnes jsem měla hovězí guláš bez knedlíku, bez chleba, prý si k tomu můžu dát celerový salát!:-D No teda....raději nic k tomu, ne?;-)

Jana Remkova:jen nevím,jak můžeš být bez brambor..Cuketu mám ráda,ale celer ee:-S

PatkovaKaterina::-D:-D:-D:-D:yes:

Jana Remkova:jasně že ti to přeju;-)No a abych se přiznala,i ti závidím tu výdrž.Týden se stravuju dle dělené stravy,pak mě přepadne žrací den a sem v pejru.:-((:no:

jarka skrobakova:sem na tom stejně:-((

Jani tak to se mi moc líbí, moc pěkně připraveno. Já nemůžu chodit na TOPKY hladná, protože já bych snědla všechno:-p:-p:yes::yes::-K:-))+ bodík

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
naložení kapra před smažením, jak naložit kapra před pečením, jak naložit kapra před smažením, všechny recepty na kapra s česnekem, všechny recepty na kapra, marináda na kapra, priprava kapra před smažením, kapr na zázvoru, kapr v marinade, kapr po čínsku, kapr na zázvoru, česneková marináda na kapra, vydrží kapr naložený 48 hodin ?, kapr v cesnekove marinade, naložený pečený kapr, peceni nalozeneho kapra v marinádě, do čeho naložit kapra před smažením, kapr v sojové omáčce, kapr naložený přes noc, kapr nalozit pred smazenim

Suroviny:
kapr, sůl mořská, zázvor čerstvý, omáčka sojová, česnek, olej olivový, šťáva citronová, olej olivový, máslo, kmín celý

Přidat fotografie receptu