Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Postup přípravy
Krok 1: Nakrouháme zelí, nasypeme do vaničky, osolíme, posypeme kmínem a celým pepřem. Pokud přidáváme i křen, tak jej důkladně očistíme, nastrouháme a přimícháme k zelí.
Krok 2: Necháme odležet alespoň 3–4 hodiny, zelí pustí šťávu.
Krok 3: Potom zelí natlačíme do čistých sklenic o objemu 0,7 l tak, aby v každé byla i šťáva. Otřeme je dočista a zavíčkujeme.
Krok 4: Sklenice dáme na hlubší plech nebo jinou podložku s okraji, nejlépe k topení nebo někam do tepla. Zelí pracuje a kvasí - až tak moc, že se víčka vypoulí a může zpod nich vytéct i trocha vody (proto stojí sklenice na plechu).
Krok 5: Necháme kvasit asi 2–3 týdny, víčka by se měla zarovnat, nebo jim tlakem prstu pomůžeme.
Krok 6: Kysané zelí uložíme do sklepa a můžeme konzumovat.
Krok 7: Pokud chceme zjistit stav kvašení, otevřeme jednu sklenici a ochutnáme. Zelí by mělo být křupavé.
Zveřejněno 7. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
Moje poznámka
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 17 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 46 minutami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 8 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 9 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 11 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 12 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 12 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 13 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 13 hodinami
Tématické fráze:
nakládání zelí,
nakládání kysaného zelí do sklenice,
kysané zelí postup nakládání,
kysané zelí postup nakládání,
domácí kysané zelí jak vyrobit,
kysané zelí recept,
jak naložit zelí,
kysané zelí ve sklenicích,
nakládání kysaného zelí,
jak zavarit kysane zeli,
recept na nakládané kysané zelí,
zavařování kysaného zelí,
kvašené zelí postup nakládání,
nakládání zelí recept,
kysané zelí,
domácí kysané zelí,
jak nakládat zelí,
jak naložit kysané zelí,
domácí výroba kysaného zelí,
nakládané kysané zelí recepty
Suroviny:
zelí hlávkové,
zelí,
kmín celý,
pepř celý,
křen
Komentáře (246)