Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažantí prsa na jalovci

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie90 kJ /
22 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky0,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku. Krok 2: Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem. Krok 3: Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou. Krok 4: Dáme uložit do chladu nejlépe do druhého dne. Krok 5: Po uležení si ukrojíme dva silnější plátky prorostlé slaniny a ozdobně si ji nakrojíme přes kůži. Krok 6: Rozpálíme steakovou pánev a vložíme na ni naložená bažantí prsa, plátky slaniny a řezem dolů přepůlenou čerstvou cibuli. Vše společně opékáme, dokud prsa nejsou propečena a na povrchu krásně zlatá. Krok 7: Po opečení prsa vložíme do připraveného alobalu, dobře zabalíme a necháme tzv. dojít. Krok 8: Servírujeme jen se šťávou, která se uvolnila při dojití v alobalu a opečeným plátkem slaniny. Výbornou přílohou jsou pečené rozmarýno-česnekové brambory bohatě sypané kmínem.

Zveřejněno 22. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažantí prsa na jalovci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xq3o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažantí prsa na jalovci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xq3o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak u nás je to přesně naopak, bažanta u nás nemá nikdo rád. Nikdy jsme si ho po honu nevzali, syn už je taky vycvičený, žádnýho nepřinese, ono už se jich i málo střílí, aspoň u nás.Je reakce na Savlinku, píše o velké dobrotě. Ale to je náš problém.

v mrazáku mám ještě 4 bažantíky, a tohle vypadá moc pěkně. :yes:

;-):-):yes:

S velkou chutí bych alespoň kousínek ochutnala:-*+8:-p:yes:

Lákavé :yes:;-)

Otíku tak to je mňamka:yes::yes::yes:a foto úžasné.úplně cítím tu vůni:-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes:

Colombo65 to je krása:yes::-D bažantí prsíčka a slaninka ... mňam

Další skvost s Colombovské kuchyně:yes::yes:

Vypadá to tak jednoduše...ale je to krása!

:-p:yes::yes::yes:

Otto, před Tvým kuchařským umem smekám, ale podle fotografií soudím, že ten bažant je z umělého odchovu a toho jsem také jednou měla. Maso jsem prošpikovala, máslem nešetřila, ale přesto bylo velmi suché, s bažantem přírodním nesrovnatelné, ale za to Ty nemůžeš, bodík přiděluji za tu kulinářskou scenérii;-):yes::-K

no to je exklusivní, i foto:yes::yes::-p:-p:-)):-K

Tématické fráze:
bažantí prsíčka, čína z bažanta, bažantí prsíčka recept, jak připravit bažanta, recepty bažantí prsíčka, naložení bažanta, bažantí recepty, bažantní prsa, bažantí prsička recepty, bažanti čína, bažantní prsa recept, pečená bažantí prsa, recept na bažantí prsíčka, čina s bažanta, bažant na čínu, uležení bažanta, recepty z bažantích prsou, recept na bazantni prsa, bazanti prsa cina, čína z bažanta recept

Suroviny:
bažant, jalovec, česnek, slanina, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu