Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice (i pro začátečníky)

Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, ale výborná je i rýže.

Hodnocení receptu je 4,8 (136×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bobina77

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 727 kJ /
891 kcal
Bílkoviny126,11 g
Tuky27,87 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 366 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy31,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme a promneme, aby se koření dostalo všude. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené maso. Krok 3: Krátce zarestujeme, aby se maso zatáhlo, poté zaprášíme sladkou paprikou, promícháme a ihned podlijeme kuřecím vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by). Krok 4: Do hrnce přidáme bobkový list a vše dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat. Krok 5: Maso z omáčky vyjmeme, nalijeme do ní polovinu smetany a pokud je třeba, dolijeme ještě trochu vývaru. Vše přivedeme k varu. Krok 6: Ve zbytku smetany rozšleháme trochu hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky. Metličkou rozšleháme, aby se netvořily hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (bobkový list před mixováním odstraníme). Krok 7: Dobře provaříme alespoň 15 minut, aby se ztratila chuť mouky, do omáčky vrátíme maso a vařič vypneme. Dosolíme a opepříme, případně můžeme zakápnout lžičkou octa. Krok 8: Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny i dušená rýže.

TIP: Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 27. 8. 2012

Poznámka autorky Bobina77

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice (i pro začátečníky)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22nA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice (i pro začátečníky)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22nA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (66)

Rychlá mňamka 🤗

Pouzila jsem polovinu kurete nakrajeneho na porce i s kosti a je to mnamka ;-)

Výborná klasika:-K;-)

Doma sklidilo velký úspěch. Jednoduché a výborné jídlo. 😊 Děkuji za sdílení.

Dnes se na kuře na paprice chystám :-D jen k cibulce dávám zrovna čerstvou červenou papriku, kterou pak rozmixuju a ona dodá omáčce krásnou barvu, chuť a zahustí ji <3

Dělávám téměř stejně, používám kuřecí stehenní maso. Místo smetany na šlehání dávám trochu mléka a 12% smetanu na vaření. Ocet nepoužívám a ani bobkový list, přidávám špetku sušeného tymiánu. :-K

Dělala jsem dnes své první kuře na paprice podle tohoto receptu a je výborný 😋 Jen jsem dala trošku víc papriky 😋

Super - jednoduchý a chutný recept 😊.

Výborné jídlo.

Paradni o opravdu jednoduchý ❤️❤️

Caeilin: Nene, opravdu lžíce. :) Je ale pravda, že masa jsem měla okolo třičtvrtě kila a smetany jsem tam prdla taky víc, aby bylo omáčky víc. Tak tam se to množství papriky už hodí. :)

malirka: Ten recept byl opraven ze 2 lzic na 1 lzici pred nejakym casem. Ja tam tehdy dala 2 lzice a bylo to strasne moc. 2-3 lzice si neumim predstavit, nemyslite lzicky?

Uvařeno již podruhé, recept je fakt super. Jen té papriky dávám od oka cca 2-3 polévkové lžíce. Chuť je skvělá. :)

Nejlepší recept na kuře na paprice :)

Zvládla jsem to ????????

Skvělý recept i dcerám moc chutnal. :)

Rychlý odlehčený recept,ale moc dobrý:yes:<3 Dávám více papriky.

Výborný recept děkuji ???? doma byla velká pochvala.????

Lepší s kuřecíma prsama :)

Ann-ita Noga Kami: nakonec důležité je,že vám chutnalo u nás by to bylo opravdu moc,ale každá dle své chuti,že;-):yes:

casino: Třeba z kuřecích prsou? :'D logicky je nakrájíme na kousky, že ano? :-*

Simona Skolakova: Když jsem tam dala lžičku papriky, tak to bylo úplně bez chuti :') Aby to nějak chutnalo, nasypala jsem celý sáček :'))))) Je to kuře na PAPRICE ne poprašku čehosi 8-(

Ann-ita Noga Kami: No přesně, tohle spíš vypadá jako kuře na smetaně s troškou papriky.
I v restauraci dávají mnohem více papriky, já vždy dávám jeden sáček.

"Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky."
Z celého kuřete udělám 4, 6 nebo 8 porcí:yes: tedy žádné kousky ;-)

Ann-ita Noga Kami: a kdo Vám to povídal,že to nemá chuť???To přeci není jen o paprice a celý sáček papriky?????To nemyslíte vážně,že;-):-8

Caeilin: Lžičku papriky? :-(( však to nemá chuť...

Kde jste přišli na to, že jen lžíce papriky... min. celej pytlík, jinak to nemá chuť ;-( :-* Ale recept je jinak bezva <3 syn i přítel miluje

Recept je velmi dobrý a pomohl mi✌️:yes

Omlouvám se, ale dnes budu trochu kritický. Doufám, že se nikdo neurazí a diskuse se nezmění ve vzájemné napadání, jak jsem si v poslední době už párkrát všiml. Kritika (tj. upozornění na chyby či nedokonalosti) je totiž velmi užitečná věc, protože pomáhá produkt vylepšovat. Produktem tady nemyslím tento konkrétní recept, ale "to okolo".
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané 2 fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou". Tyto jinými kuchaři přidané fotografie nemají u tohoto konkrétního receptu co dělat.
Také video je ilustrací jiného receptu, než jaký zveřejnila autorka. Když autorka píše, že se přidá nařezané kuřecí maso", tak se má přidat na kousky nařezané kuřecí maso a ne celá spodní stehna s kostí. Kuřecí na paprice se jí jako "jedna hmota" (omáčka s kousky masa v ní), neobírají se žádné kosti.
Všimněte si, že uvedené rozdíly vadí nejen mně, ale především autorce receptu.
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům (a tento recept to má i v názvu, že je pro začátečníky), neměly by se zde vyskytovat zavádějící ilustrace (fotografie a videa). Co se týče videí, všiml jsem si rozdílů oproti psaným receptům už vícekrát. Zkušené kuchařky to přehlížejí, začínající kuchařky to mate.

Neuvarila jsem dle videa..páč vůbec nevypadá hezky:-(( nějakej divnej hrudkovitej hustej kyd divné barvy
dle fotky autora vypadá super
Jen teda určitě zaklehtku vařit min 10...
Doporučuji zásmažku ???? a zkusit vyměnit 1/3 papriky za uzenou<3:yes:

Mňam! :-Q Dnes jsem dělala poprvé a povedlo se na jedničku. Já jsem ještě po uvaření dala stehýnka do trouby na chvilku, aby se kůže pěkně vypekla. Přidávám i foto :-)

Tématické fráze:
kure na paprice, kuře na paprice recept, výborné kuře na paprice, rychlé kuře na paprice, kuře na paprice babica, kureci na paprice, maminčiny recepty kuře na paprice, kuřecí maso na paprice se smetanou, recept kuře na paprice, kuře na paprice se smetanou, recepty pro začátečníky, kuřecí prsa na paprice, recepty kuře na paprice, recept na kuře na paprice, kuře na paprice z kuřecích prsou, rychlé kuře na na paprice recept, top recepty kuře na paprice, babicovy dobroty kure na paprice, top recepty kuře pro začátečníky, kurenapaprice

Suroviny:
maso kuřecí, paprika sušená sladká, cibule, vývar kuřecí, bobkový list, mouka hladká, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, olej, ocet

Přidat fotografie receptu