Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu podle Bobinky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bobina77

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 422 kJ /
3 208 kcal
Bílkoviny90,00 g
Tuky30,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,20 g
Sůl18,00 g
Sacharidy640,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Originál tiramisu se dělá pouze z Mascarpone. Ale protože je dražší, můžeme volit i jiné varianty. Místo něj se dá použít kombinace 1 vanička neochuceného pomazánkového másla a 1x vanička tučného měkkého tvarohu, nebo dvě vaničky tvarohu nebo dvě vaničky pom. másla. Já osobně dávám většinou jedno balení Mascarpone a jedno balení pomaz. másla nebo tvarohu. Záleží na každého chuti a jeho financích. Krok 2: Uvaříme si silnou instantní kávu a pak do ní nalijeme cca 4 cl (velký panák) koňaku nebo rumu. Já dávám koňak, např. Metaxu nebo jakýkoliv podobný, je chuťově jemnější než klasický tuzemský rum. Ale kdo nemá může dát rum, jen stačí malý panák. Krok 3: Do mísy dáme 2 balení Mascarpone (nebo dvě balení čehokoliv z uvedených kombinací), oba kelímky šlehačky, cukr a asi 2 lžíce uvařené kávy s alkoholem, ve které budeme namáčet piškoty a vyšleháme v hustý krém. Krok 4: Připravíme si buď mističky, nejlépe hranaté, já mám z Ikei čtverhrané o rozměru 15x15 cm - viz odkaz - což je přesně délka cukrářských piškotů. Můžeme použít také dortovou formu nebo vysoké poháry - do těch musíme piškoty nalámat. Krok 5: Do silné kávy namáčíme rychle piškoty a skládáme je do formy - já dávám na misku 15x15cm vždy přesně 4 vedle sebe. Potom pomažeme vrstvou krému a znovu poklademe namočenými piškoty, já skládám druhou vrstvu piškotů příčně oprati té první (do mřížky). A pak opět pomažeme zbytkem krému. Nakonec přes sítko posypeme kvalitním 100% kakaem a přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice ztuhnout. Krok 6: Já z tohoto množství udělám 3 tyto misky a věřte, že jedna tahle miska stačí pro dva lidi. Ale velký jedlík sní klidně jednu misku sám. Krok 7: Tento dezert je opravdu výborný, ale je dobré vybírat pouze kvalitní suroviny,především pak kakao a alkohol. Ve finále je to hodně znát a je to opravdu lahůdka. Ale nemusíte se bát místo jednoho kelímku mascarpone dát např. pomazánkové máslo nebo tvaroh, chuťově je to i ve finále lepší než jen z čistého mascarpone.

Zveřejněno 27. 8. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tiramisu podle Bobinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Wwr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tiramisu podle Bobinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Wwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

danielle72: :-D;-)

Jana Remkova: Ó díky ;-) Je to o to zábavnější, že mám novou práci. Naštěstí to teď u nás má kdo jíst.
Já mám v práci 90% home office, ale pořád lítám mezi kompem a kuchyňskou linkou a nestíhám pořádně ani jedno, ani druhé :-)

danielle72: Jsi moc šikovná;-)

Jana Remkova: Člověk si to musí zorganizovat - ale tím, že mám většinou mezi druhou a čtvrtou ranní čas, jde to báječně :-D:-D:-D

danielle72: Krásné..Stíháš??;-)

Vykrájela jsem formičkou "sloupky;-). Fotka nepovedená, dneska je u nás zataženo a blesk udělal své... Když bude čas, zkusím ji aspoň trochu upravit.

Pěkně napsaný rcp...
...ten poslední odstavec "Tento dezert je opravdu výborný, ale je dobré vybírat pouze kvalitní suroviny..." je kouzelný;-)

Arakain:Každý ať si dělá jak chce, na takové chytráky jako vy nejsme zvědaví.

To je nuda zase.. :-S Hlavně aby přibývaly ty recepty na tiramisu, na palačinky a všechny ostatní recepty, kterých je tu hromada.. Kdyby byl něčím originální, nebo měl krásnou fotku, tak mlčím a ani nedutám. Ale to si tu asi myslíme všichni..

Arakain:zapomněla jsem tam napsat kávu, ale to každý zná, receptů, i ten origiální, je tady spousta. Já reagovala hlavně na ten tvaroh se šlehačkou, ale to už není do Tiramisu, ale paní jej pojmenovala, že je podle ní, takže OK:-))))))

Margaríny nejím ani nepoužívám, krom pomazánkového másla do těsta na štrůdl.:-)

Oli výše napsala originální recetp. Jediné, co je k vylepšení možné, je šlehat žloutky s cukrem v páře a vynechat bílky. To je recept z Allegro.:-D A kdo neví, kde byla první Michelin hvězda v ČR, ať to neřeší.
Žádné sr.čky jako margaríny a další náhražky z války tam nedávejte. Stejně vyjdou na podobné prachy, jako Mascarpone z moravsko slovenského pomezí. Jen si kazíte výborné jídlo a kazíte si zdraví. Umělé tuky jsou nejznámější průšvih pod sluncem:-!

Frantiska::-D

clovek ma skoro strach napsat, ze je tu 36 receptu na tiramisu

Tvaroh se šlehačkou mne na tenhle moučník nenapadl, ale zkoušela jsem šlehačku a pomazánkové máslo a pořád jsem tam cítila sůl a nemohla jsem to dosladit, dělala jsem to s jahodama a nakonec to bylo docela dobré.
Tiramisu dělám jen a jen podle Itala (mascarpone, 5xvejce, 5 lžic cukru, dlouhé piškoty, amaretto a kakao). Když si spočítám cenu za šlehačku a pomazánkové máslo, tak se mi to s mascarpone zase o tolik dražsí nezdá.
Tím nechci říct, že popsané není dobré, určitě je výborné a posílám bod.

Tématické fráze:
tiramisu z mascarpone a tvarohu, tiramisu s mascarpone a tvarohem, tiramisu do mističek, tiramisu z tučného tvarohu, dobré tiramisu, tiramisu z mascarpone a tvarohem, tiramisu do mističky, dobré tiramisu z mascarpone, tiramisu v mističce, tiramisu z tvarohu a mascarpone, tiramisu z mascarpone s tvarohem, tiramisu do misky, tiramisu recept originál, žloutky šlehané v pare, co dát místo mascarpone, jak šlehat žloutky v páre, tiramisu tvaroh a mascarpone, tvaroh místo mascarpone, tiramisu s mascarpone s máslem a tvaroh, recept na mascarpone do misticek

Suroviny:
mascarpone, smetana ke šlehání, koňak, piškoty cukrářské, cukr, káva instantní, kakao

Přidat fotografie receptu