Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky v"Hrašce"

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 679 kJ /
879 kcal
Bílkoviny44,35 g
Tuky24,30 g
Vláknina21,91 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 2,19 g
Sůl7,48 g
Sacharidy110,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna opláchneme, vykostíme, přepůlíme, přes folii naklepeme a nejlépe na noc naložíme do marinády, kterou si připravíme promícháním všech surovin určených na marinádu. Krok 2: Maso z marinády vytáhneme, papírovou utěrkou, nebo hadříkem osušíme a obalíme v Hrašce. Krok 3: Namáčíme do těstíčka, které jsme si podle uvedených surovin vidličkou rozmíchali v hlubší misce a na rozehřátém tuku smažíme na mírném plameni z každé strany zhruba 10minut do zlatavé barvy.
Já jsem podávala se šťouchanými brambory s kouskem másla s mrkví a natí lahůdkové cibulky.

Zveřejněno 27. 8. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nemáme Hrašku, maso po vyjmutí a osušení z marinády obalujeme přímo v jemné strouhance do které přidáme trošku soli, 1pl hladké mouky, 1pl lněného a sezamového semínka a 1kl červené sladké papriky.Tuto směsku používám i na řízky z vepřového masa, většinou z krkovičky.

Dodatečně pro zájem o Hrašku přikládám odkaz,kde lze zakoupit,případně objednat tento produkthttp://www.hraska.cz/index.php/kde-nakoupit/intern...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky v"Hrašce"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBOy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky v"Hrašce"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBOy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Obalil jsem kuřecí prsa v hrašce husté jako hořčice ale těstíčko se mi připalovalo na dno pánve,zkusil jsem to ještě jednou a bylo to to samé,kde jsem udělal chybu,poraďte.

miroslav: Já jsem postupovala podle návodu na sáčku s Hraškou( na těstíčko 120ml vody+80g hrašky),semínka jsem si přidala:-)
Mrzí mě,že se Vám to nepovedlo:-(Chyba může být v pánvičce,je taky možné,že jste měl málo rozpálený tuk...mě se někdy přichytává ke dnu i obyčejný trojobal.
Děkuji za komentář i dotaz:-KSnad příště,pokud ještě nějaké bude,se Vám řízky podaří usmažit bez problému:-8

:yes:..jako vždy skvělé dílko,krásné foto:-K:-K:-K

tak to musí být dobré v Hrašce už jsem taky obalovala:yes::yes:+15

Dana61::-D:-D:-DDanuško díky za komentík i upozornění;-)Vidíš to mě nenapadlo,že by to mohlo být chápáno i takto:-DJdu na to-každý jsme jednou začínali:yes::-K

Aničko, řízečky vypadají a chutnějí náramně:yes::-D hrašku už jsem také vyzkoušela a rodina ji přijala bez námitek (jen já tam tu trošku česneku prostě cítím a je mi nedobře - no nic nebudu to polykat)
Aničko prosím oprav si tu dobu smažení máš tam 10x10 minut zkušení pochopí, ale začínající kuchařinky budou ty řízečky 10x obracet a smažit 100 minut.Díky:yes:

Ani nevíte,jak jste mě všichni svými velice hezkými komentáři potěšili:-8:-K:-K:-KMoc děkuji:yes:
Jani R.já ty semínka používám moc často do obalovky i do jiných jídel.Moc nám chutnají a je to takové barevnější:-8:-)
Rebi,nemám slov:-8:-8Dostala jsi mě;-)děkuji Ti:-K
Hraška je hraška jak píše Janka R.:-))Dokud jsem neznala Toprecepty,neměla jsem ani páru,že něco takového existuje:-8Pak jsem ji tady v několika receptech viděla,ale v obchodech nikde.Narazila jsem na ni až na srazu Topreceptů v Koměříži ve Květné zahradě na Framářských trzích.Měli ji i v kilovém balení a já nenasyta jsem se ulakotila a Hrašku na obalování jsem si koupila 2 x a 1 kilečko na zahušťování.Je to fakt bomba a mě se s ní velice dobře vaří:yes:
Do poznámky pod receptem jsem ještě teď dodatečně přidala odkaz,kde se dá sehnat.Jinak jsem se ptala i u nás v lékárně-je možnost si objednat i u nich a do dvou dnů je dodání.Tak vyzkoušejte lékárny v místech svého bydliště.
Jinak ještě k receptu samotnému-zkoušela jsem takto smažit i vepřové řízky,ale ty se musí dělat o něco dýl a těstíčko tvrdne,tak nedoporučuji.Jedině z minutkového vepřového,ale to je zase podle mě škoda na takovou úpravu:-)
Ještě jednou všem moc díky:-K:-K

Aničko, hrašku neznám, ale musím se po zhlédnutí tvých fotek po ní podívat. Máš je strašně žravé:-p:-p:-p:yes:

Aničko, oči mi přitáhla tvoje moc zdařilá fotka, o kvalitním papání na ní nepochybuji:yes::-)

:yes::yes::yes:

Jaaja:aha, to se můžu také podívat, dík :yes:

U nás mají hrašku jenom ve zdravé výživě

ahoj, chci se zeptat, ve kterém oddělení supermarketu to tak hledat, vůbec to neznám a mám na to chuť;-)

Anni, toto bude náramná dobrota:-8:-p:-):yes::yes:
vynikající suroviny na marinádu:yes::yes: pikantéerie náramná, můj oblíbený zázvor nechybí;-) a Hraška je skvělá:yes::yes:
ty taky:-K:-K tvé recepty a fota jsou ozdobou TOPek, díky:-K:-K
P.S. a já dnes jen salát:-( zato s výborným vejcetem od Jarušky:-8:-D:yes:

Ani, to musí být dobrota, ale já hrašku a její chuť neznám a jak tak čtu stále a dokola i na jiných receptech, musí být dobrá a každý jí chválí-budu jí muset koupit;-) Ovšem 8.boda ti dávám hned:yes:

Jo i já mám s hraškou výbornou zkušenost:yes::yes:a když zbyde dělámn to jako Jana R., taky usmažím s zblajznu :-p:-p:-p Výborný nápad i pro masínko, zatím jsem jí používala jen na zeleninu;-);-)

Když já ještě na hrašku nenarazila:-O, musím najít ten obchůdek, jak píše Eli;-):-D, tak ráda bych to vyzkoušela, uložím si a jak pojedeme směr město budu pátrat po obchodě jako Colombo-ten televizní, né náš zdejší:-K

Řízečky musely být výborné :-p:yes:+

Aničko je to moc fajn recept, vypadá to suprově, ukládám k vyzkoušení:-p:yes::yes::-))

Myslím, že to bude velmi dobré. Ukládám k vyzkoušení, až půjdu kolem toho správného obchodu s hraškou...;-)

Hraška je Hraška! Je skvělá a já jsem ráda, že jsem se s ní seznámila. Už jsem v tom obalovala květák i maso. Líbí se mi ta sezamová semínka. Mi strašně chutná, když mi zbyde těstíčko, usmažím ze zbytku takové penízky na oleji. Jéééžiš..já mám hlad!!:-D:-D. je to skvělé jako příloha:-8:-8

Je to věc, ta Haška, viď, Aničko:-D. Máš to krásné:yes:;-)

Tématické fráze:
zdravé řízky, obalování v hrašce, kuřecí řízek v hrašce, farmářský řízek, obalování řízků, zdravý řízek, řízek v hrašce, farmářské řízky, naložené kuřecí řízky, kuřecí řízky, jak obalit řízek zdravě, kuřecí v hrašce, řízky s hraškou, maso obalené v hrašce, zdravě kuřeci řízky, kureci rizky zdrave, kuřecí maso v hrašce, haška na obalování, kuřecí prsa v hrašce, jak obalovat v hrašce

Suroviny:
stehno kuřecí, kefír, zázvor čerstvý, koření grilovací, česnek, hraška, voda, hraška, semínka lněná, semínka sezamová, olej

Přidat fotografie receptu