Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s estragonovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 909 kJ /
2 129 kcal
Bílkoviny130,86 g
Tuky165,76 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 3,12 g
Sůl7,65 g
Sacharidy26,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Maso nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Krok 2: Vložíme je na připravený základ a z obou stran je necháme zatáhnout. Mírně podlijeme, pouze na úroveň masa, pokud máme sušený estragon, v této fázi přidáme a pomalu dusíme do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Pokud máme čerstvý estragon, přidáme ho posekaný, až když vyjmeme měkké maso. Krok 3: Chvilku povaříme a přilijeme smetanu, podle zvyklostí zahustíme, popř. dochutíme trochou hořčice nebo soli. Provaříme omáčku a vrátíme zpět maso.

Zveřejněno 30. 8. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s estragonovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8pL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s estragonovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8pL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Dana61:Danuš, prodávají semínka, ale dávej pozor:-!, mají dva druhy, jeden francouzský ( ten je super) a pak ruský, a ten nemá vůbec žádnou chuť - ovšem, jako spravný Rus, je velmi odolný:-D

tak tuto bylinku nemám, ale seženu a trvalku zasadím a receptík vyzkouším :-D:yes:

Moc hezky připravená i nafocená dobrota:-p+15:yes::-K

Andrejko, tak to je nádhera:-p:yes::yes:

Ještě jsem vám přidala fotku s přílohou;-) a všem děkuji za komentíky, jsem moc ráda, že byste si také pochutnali:-K

Co k tomu říci. U mne se ví že jsem omáčkovej a toto je jedna ňamková. +bodík 14

Neodolala bych :-p;-):yes:

Jako vždy:yes::yes:čerstvé bylinky nemají chybu:yes:+9

1974andrea: to je k nezaplacení, to mi chybí, sestra je jako Ty, má domeček a pěstuje bylinky, já zase chodím k jedné milé babičce pro bylinky i jako lék i jako bylinky do jídel, je to radost vidět Tvé bylinky u jídel, je to vše provoněné a člověk k tomu vždy vzhlíží, je to zdravé a vzácné;-):-K

:-p:-p:yes::yes:

varilamyskakasicku:No to víš, snažím se pěstovat, co se dá. Hlavně ty bylinky, protože čerstvé, sluncem provoněné v krámu nekoupíš;-) Díky Ivčo:-K

Moc pěkně to vypadá, dal bych si to jak s rýží, tak s nokama, vypadá to s estragonem moc hezky, ale Ty jsi asi naše bylinková královna;-) já se snažím někdy také fotit venku, někdy to je záběr o.k. , no ale někdy je to takové došeda, ale dá se, paráda, dávám bodíka;-):-K:yes:

Eliza:Fotím skoro jedině venku na denním světle

Andrejko, Ty fotíš za denního světla? To mně vůbec nejde, fotky co udělám, se mi zdají tmavé... Ale já jsem cvakač obecný, Líza dostala k narozkám foťák (o trochu lepší, než můj) a ty její fotky...:yes: Jen zírám a stydím se...

Dooga::-D;-) Sice by měl být pelyněk hořký, ale tahle chuť je taková jemně peprná, vůně dokonce nasládlá, trochu do anýzova, ale velmi málo;-) Já ho mám moc ráda:-p

Dooga::-D:-D:yes:

1974andrea: hezké světlo jsi chytla.. jen co je pravda;-):-K:yes:

kráwsný recept, to by mi moc chutnalo:-p:-p:yes::yes::-)):-K

Estragon je nějaký druh pelyňku, né ???? A jakpak to chutná. Až na to, že je to "zase" takové obyčejné jídlo (vařené hovězí)se mi recept celkem líbí. :yes:

rebeka:Nadi, my si dáme zítra k tomu rýži. Já to vařila na zítra, možná ještě dodám foto kompletní:-)) Ale chytala jsem ještě poslední světlo bez deště;-)

Andrejko, to by se u nás zajisté ujalo a chutnalo by:-p Dávám ti 2.bod:yes:

vypadá to náramně:-8:-K:yes::yes: a co k tomu;-):-?

Tématické fráze:
maso estragon, hovezi na estrgonu, hovězí maso estragon, esyragon omacka, hovězí maso na estragonu, recept na jidlo s estragonem, hovězí omáčka, hovězí s estragonem, hovězí maso s dižojskou omáčkou, hovezi maso s omackou, hovezi maso ostragon, recept estragon z hoveziho, sušený estragon, estragonova horcice, hovězí extragon, hovězí potřeme dijonskou, hovezi platky recepty estragonov, recept estragonová, estragonová hořčíce jak vypada, anýzova omacka

Suroviny:
maso hovězí, slanina, estragon, hořčice dijonská, cibule, smetana na vaření, vývar hovězí, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu