Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 270 kJ /
2 694 kcal
Bílkoviny238,21 g
Tuky100,57 g
Vláknina18,54 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 2,61 g
Sůl6,31 g
Sacharidy199,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, které pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, prosypeme petrželkou, medvědím česnekem a necháme v chladu asi 30 minut naložené. Krok 2: Brambory nastrouháme nahrubo, necháme cca 15 minut odstát a poté z nich vymačkáme tekutinu. Krok 3: Vejce smícháme s hladkou moukou, se sýrem a nakonec přidáme nastrouhané brambory, zbavené tekutiny a řádně zamícháme. Krok 4: Porce rybích filetů obalujeme v tomto těstíčku a zprudka smažíme na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova. Pokud nám náhodou zůstaně ještě těstíčko, uděláme z něj "jen samotný sýrový bramboráček". Podáváme buď s bramborem nebo s opečeným pórkem nebo jen se salátem.

Zveřejněno 31. 8. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Obalujeme takto radši jen ryby chlazené, aby nebyly ryby plné vody. Můžeme také rybí porce vložit na pečící papír na plech a dát do rozpálené trouby zapéci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w79r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w79r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

mikika: díky mikko, je to moc dobroučké:-K

Vypadá to moc dobře, díky za tip na dnešní obídek:yes::yes:

nepochybně mňaminka:-D:yes:

zuzun: děkuji zuzun:-K

peknej napad, priloha neni treba, vsak je to dva v jednom, aj na cesty se to krasne vezme:yes:

Anna Kocikova: DÍKY ANIČKO:-K

Myšlo Tvůj receptík se mi moc líbí:-K+11:-p:yes:

Díky za milé povzbudivé větičky:-K;-)

:-p:yes:

Jikotka: Jikotko, tu hladkou mouku si dej až nakonec podle sebe, aby jí nebylo ani málo, hodně, písla jsem 150 g, ale podle každého;-)

Vždycky si na rybě pochutnám a toto se mi líbí moc :yes::yes::yes::-p:-)),ukládám a v týdnu bude na stole :-8:-D

rebeka::-D:-D ách ano, křupe to, chutná to, právě zde pomlaskává můj vnouček Sebastiánek i jeho děda a na mne zase nezbude;-(:-8

krásné.. úplně cítím to pikantní křupnutí.. ááách:-*:-*:-8:-p:-p:-D:yes::yes::yes:

Super, hned bych si koštla...:-p:-p:yes:

Ajajaj Ivi, to vypadá hodně slibně, to bude "žraso", máš jasnej 6.bod:yes:

Tématické fráze:
rybí filety v troubě, treska recept, rybí filety recepty, treska recepty, rybí filety v hořčici, naložené rybí filety, recepty z tresky, rybi filet, jak obalit filety, rybí filet v troubě, morske filety 150, rybí filety s bramborem, rybí filety, recepty na rybí filety, obalujeme mrazene filety, rybí filety naložené, rybí filety s petrželkou, parmazánové těstíčko, rybi maso v bramborovem testicku, jak obalit rybi filet

Suroviny:
ryba mořská, citron, mouka hladká, brambory, parmazán, vejce, hořčice, sůl, pepř bílý mletý, česnek sušený medvědí, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu