Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na medu

Rádi by jste připravili slavnostní oběd a přemýšlíte, co uvařit? Zkuste trochu exotický recept. Vepřové maso upečte s malými cibulkami, osminkami jablek a přelité šťávou z pomerančů a pokapané medem.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

700413

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 713 kJ /
1 605 kcal
Bílkoviny176,49 g
Tuky40,94 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 395 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy125,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečeni osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na lžíci oleje ze všech stran. Přendejte maso do pekáčku, podlijte malým šálkem vody a šťávou z 1 pomeranče. Krok 2: Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte jen s malým množstvím tekutiny, podle potřeby ji doplňujte. Krok 3: Po 20 minutách stáhněte teplotu na 180°C a zvolna pečte doměkka. Ke konci pečení přidejte cibulky, pečte ještě tak 15 minut, dokud nejsou měkké. Krok 4: Přidejte oloupaná a na osminky nakrájená jablka, přelijte medem a 2 minuty dopečte. Krok 5: Nakonec zalijte šťávou z druhého pomeranče rozmíchanou se lžičkou škrobové moučky, promíchejte se šťávou a krátce povařte, jen než šťáva zhoustne. Krok 6: Podávejte s bramborovými knedlíky nebo noky.

TIP: Nejlepší recepty z vepřového masa

Zveřejněno 1. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JWDK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JWDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

a další mňamka s cibulkami:yes::-D a díky Elize vytažena ze zapomnění;-)

Je to moc dobré, děkuji za recept.:-p Jen ta jablíčka jsem tam nakonec nedala, tady prší a tak se mi nechtělo pod strom. Tak podruhé, snad to nebude nikomu vadit.. Posílám velký bod a obrázky.:-K

Vyzkouším. Škoda, že není fotečka. :-)

jarka skrobakova: taky si to myslím;-)
zajímavý receptík..jistě stojí za odzkoušení:-p;-):-):yes:

myslím, že to bude dobrota :-p omáčka mně zaujala :yes::yes::-))

Tématické fráze:
vepřová pečeně na medu, vepřové na medu, pečeně na medu, vepřová pečeně, vepřová pečeně na pomerančích, vepřová pečeně s medem, veprova pecene med, vepřové pečené na medu, vepřová pečeně recepty, recepty z vepřové pečeně, vepřová pečeně med recepty, veprová pečene recept, hovězí pečené na medu, vepřová pečeně v medu, vepřové pečeně, vepřová pečeně na medu recept, pečeně s medem, vepřová pečeně na jablkách a medu, pecene veprove na medu, veprova pecinka na medu

Suroviny:
pečeně vepřová, sůl, pepř, olej, pomeranče, cibulka, jablko, med, solamyl

Přidat fotografie receptu