Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z krkovičky ve šlehačce

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bestickova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v trojobalu. Krok 2: Na rozpáleném oleji opečeme do světle hněda, můžeme klidně i zprudka. Krok 3: Troubu zahřejeme na 175 °C, osmažené řízky dáme do pekáčku a zalijeme smetanou. Krok 4: Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a řízky dopečeme do měkka, což je zhruba za 25-30 minut, podle kvality masa. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 2. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z krkovičky ve šlehačce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O6lR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z krkovičky ve šlehačce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O6lR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p:-p:yes:

Bašta to byla:-p:yes:

u nás také chutnají:yes::-D

:-p:-p:-p:-p:yes::yes:řízky jsem vyzkoušela a měla jsem s nima úspěch.:-K:-K

Tématické fráze:
krkovička na šlehačce, krkovička se šlehačkou, řízky z krkovice, dopečení řízků v troubě, řízek z krkovičky, řízky z krkovičky, řízky z krkovice v troubě, rizek na slehacce, řízky se šlehačkou, řízky zalité šlehačkou, řízky v troubě se šlehačkou, vepřové řízky se se šlehačkou, veprove rizky ve slehacce, řízky pečené ve šlehačce, vepřové řízky na šlehačce, dopečení řízku, kotleta s bramb. na ve šlehačce, řízky se se šlehačkou, krkovička ve šlehačce, slehackove rizky

Suroviny:
krkovice vepřová, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu