Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líčka dušená a ve smetaně pečená

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 515 kJ /
2 513 kcal
Bílkoviny198,13 g
Tuky184,57 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 563 mg
Sodík 3,61 g
Sůl8,90 g
Sacharidy13,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a slaninu nakrájíme na velice jemno, pár kousků slaniny necháme na úzké tenčí proužky. Krok 2: Do rozehřátého kastrolu dáme na 4 minuty osmahnout všechnu slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlatavé barvy. Krok 3: Do takto připraveného základu vložíme opláchnuté a osušené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso do 3/4 ponořené a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do poloměkka. Krok 4: Kastrol s podušeným masem odstavíme z ohně, podlijeme polovinou smetany, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon dopečeme do měkka. Krok 5: Poté maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple. Krok 6: Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku, obsah kastrolu přivedeme na sporáku opět k varu a za stálého míchání přiléváme zahuštěnou smetanu. Krok 7: Necháme 10 minut provařit, přidáme odložené maso a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, nebo knedlík.

Zveřejněno 2. 9. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Zaimprovizovala jsem a z nenáročných surovin vznikla príma dobrota o kterou se tady s vámi jdu podělit. První popsaný postup jsem zhotovila pro obyčejný hrnec.Já jsem líčka po zatažení podlila 200ml vařící vody, rozdrobila jsem 1kostku masoxu a v papiňáku podusila 15minut. Poté jsem vše přelila do kastrolu a dopekla v troubě, jak je uvedeno v postupu. Ničím jsem nedochucovala, nesolila, slanina se smetanou si do chutí vystačily:-)Podávala jsem s rýží vařenou v papiňáku bez bylinekhttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-dusena-ryze-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líčka dušená a ve smetaně pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrOQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líčka dušená a ve smetaně pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrOQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

právě jsem dodělala..... úžasný Renča:-):-):-)

Anna Kocikova::-K;-)Jsem ráda když můžu zkusit něco nového a zvláště,když toto masíčko u nás není moc k dostání.Vždy se na těchto stránkách dozvím nové věci a inspirace a za to jsem moc ráda.:-)

janatka:Ivetko,ani nevíš,jak velikou radost jsi mi udělala,že Ti byl můj recept inspirací na"kančí úsměv";-):-DJsem ráda,že chutnalo a děkuji za foto i vše ostatní:yes::-K:-K

;-)Vařila jsem pro chlapi a moc si pochutnali.No musela jsem i já ochutnat,krásně měkkounké a rozplívaly se na jazyku.Měla jsem líčka z divočáka.

Děkuji všem:-K
A Peťko,jesti uvaříš a bude všem chutnat,tak budu mít velkou radost:-K:-K

Aničko, mám v mrazáku 1,8kg vepřových líček a nevím, co s nima.. Přijde mi, že budou malinko jinak chutnat než hovězí (přiznávám, na mě mají hovězí moc výraznou chuť, ale sním je, to zas jó). Tenhle recept se mi líbí a asi brzo dojde k realizaci ;-)

musim říct něco tak dobrého...mňam všem doporučuji

:-p:-p:-p:yes::yes:

Dana61:Danuško,tak to máš moc príma:-p:yes:a až nebude děděček moci,tak hlavně nekupuj ty zdechlinky v obchodě:-/a raději přejdi na drůbeží;-):-))
Šušlajdi díky:-)):-KLíčka nejsou podmínkou:-)Tam jde hlavně o vyniknutí té chuti slaniny pečené společně se smetanou.Masíčko může být různé.U nás naštěstí líčka bývají:yes:

Ann nádhera jako vždy jen ta líčka u nás nemají:-Smusí to být lahoda:yes::yes:+9

Anna Kocikova:no Aničko,mám štěstí :-D, králíky chová manžela tatínek ve vedlejší obci, takže občas přiveze příděl (no prostě je nás na ně moc) nevím co budu dělat, až dědoušek nebude moc:-O

Dana61:Děkuji:-K:-KDanuš já bych si dala toho Tvého králíčka:-8mňam:-p:yes:

jemňoučká líčka, jsi šikulka :-D:yes: ale u nás také nejsou, možná bych se měla podívat v Makru - to mě věru nenapadlo, tak příště (já takhle dělám králíka):-p

Bahula: tak to jsme dvě, já to mám nedostupné, asi tak,jako Ty;-(:-(

Bahula:Bahulko to nemusí být zrovna z těch líček.Můžeš použít i jiný vepřový kousek,třeba plecko,nebo kotletku.Ale určitě bude dobrá i drůbež:-pDěkuji Ti:-K(Evi v googlu mi vyšla v KM prodejna Inpostu na ul.Kotojedská 448,tak až budeš v práci,tak se tam zastav,možná budou mít.Prodávají mražené v balíčku cca 3/4kg-1,20kg)
Všem vám za milé ohlasy i hodnocení děkuji:-K:-K

Ani, máš to moc pěkné, šikulinka:-O:-p:-p:-p:yes::yes::-K:-))

Aničko, opět moc povedený recept i fotky:yes: Líčka mám na mrazáku, takže díky Tobě už vím, co s nimi udělám.:-K:yes:

Další pěkný recept:yes: A já ty líčka nemůžu nikde sehnat:no:

yanull: aha.. takže v podstatě svoji:-8:-D:-D a mám to zadarmo.. jak u Mountfielda:-8:-D:-D:-D
bože holka, tys tak moudrá.. mě to nenapadlo.. díky,, suoer;-):-K:yes::yes:

rebeka:Naděnko, zakup hlavu vepřovou za výhodný peníz, líčka budeš mít a se zbytkem si poradíš ;-):-p:-K

Ach ta líčka, jak píše vařilamyšička,:-O:-8, já si můžu jedině promnout víčka a Aničce za tu dobrůtku poslat velikého bodíčka:yes::-K:-p:-) +5:yes:

Anna Kocikova::-O:-O to si se mnou nedělej starosti, já je někde seženu;-) ale jsi hodná, moc díky:-8:-K:-)

Ach ta líčka, je to pro mne vždy k zamyšlení, kam na ně a kde na ně číhat?Tak bych je zkusila, ale není možnost, řezník se mi odstěhoval a od té doby nic;-):-K jako vždy Anička je naše milá a poctivá zkušená jednička:-K;-):-p:yes:

rebeka::-K:-KRebečko,budu vyhlížet v nabídce a až budou,dám Ti befel a koupím Ti do foroty;-):yes:

Anna Kocikova::-// Inspot nee.. to tu nemamo:no: z plecka:-? dnes jsem dělala od Colomba... to od indiánů:-D:-D:-D:yes:;-)
díky.. zkusím se ještě poptat v masně.. třeba tam mražené mají a já si jich nevšimla.. to víš, muzejní typ:-8:-D:-D:-D:-D
no co:-?:-? píšu, jak to vidím.. ty to máš výdycky tak vymazlené;-):-):yes:

:-OJůů,než jsem sesmolila děkovačku a odpověď pro Rébuli,už další komentíky a bodíky:-))Děkuji Vám:-K:-K

rebeka::-8:-8Naděnko,Ty mi teda dáváš do duše;-):-8Moc hezký komentík jsi mi napsala:-K:-KAle víš,že když už něco dělám,tak pořádně:-*:-D:-DDěkuji Ti:-K
Rebečko ve Valmezu nemáte Inpost prodejnu:-?Tam líčka mívají dost často.Sice mražené,ale velice hezké:yes:Jinak se tato úprava bude určitě hodit i z plecka,toho je zatím v obchodech dost.
Já jsem původně zamýšlela jiné suroviny,ale pak jsem zvolila tuhle jednoduchou variantu a udělala jsem dobře;-)

Aničko, nádhera, co víc dodat
Líčka je dobrota, ukládám a posílám bodík:yes::yes:

Colombo65: Otto, poraď.. čím by to šlo nahradit;-)

:yes::yes::yes:Krása;-);-);-)

Tématické fráze:
vepřová líčka na smetaně, hovězí líčka na smetaně, líčka na smetaně, recept na hovězí líčka na smetaně, jak se připravují hovězí líčka na smetaně, recepty na hovězí líčka na smetaně, vepřová líčka s rýží, vepřová líčka pečená, pečená vepřová líčka, líčka na smetaně recept, veprove licka na smetane, pečená hovězí líčka, jak upravit hovězí líčka, recepty hovězí líčka na smetaně, kančí líčka, líčka z divočáka, líčka hovězí na smetaně, jak upravit vepřová líčka, telecí líčka na smetaně, recept líčka na smetaně

Suroviny:
líčka vepřová, slanina gazdovská, cibule, mouka hladká,

Přidat fotografie receptu