Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná v anglické slanině

Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané obalené ve slanině si také pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 828 kJ /
1 871 kcal
Bílkoviny142,27 g
Tuky129,36 g
Vláknina14,55 g
Cholesterol 878 mg
Sodík 6,00 g
Sůl14,67 g
Sacharidy29,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vyložíme anglickou slaninou, pokud bude delší, tak aby okraje přesahovaly přes okraje pekáčku. Krok 2: Všechno ostatní zpracujeme do šišky, z vajec použijme jedno celé a jeden žloutek (bílek dáme stranou a později použijeme na potření). Pokud by sekaná nedržela pohromadě, přidáme mléko. Krok 3: Šišku položíme na anglickou slaninu, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli. Krok 4: Sekanou pečeme asi 1 hodinu, během toho kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vodou.

TIP: Jak na pečení sekané

Zveřejněno 15. 10. 2008

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je z časopisu Albert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná v anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5lP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná v anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5lP

Komentáře (16)

Skvělá! Všichni jsme si pochutnali, včetně dětí :yes::-8

Hmm, jak dlouho a na jakou teplotu se to peče?

Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.

Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním

Dnesni oběd, dělala jsem jen z bůčku. A doporucuji a dávám bod:yes::-)

:-K:-K:-K Tak s touto sekanou jsem měla doma velký úspěch. I mladší dcera, která se na mleté maso extra netváří byla moc spokojená. Super :-)

Valis: To mne opravdu moc těší :-)

MarcelaPa: Jééjda to už je dávno!! Se směju, když se podívám na ty své fotky :-D. Děkuji ti za ty tvé :-)

Jé, Jani, dnes jsem jí dělala k obědu aniž bych věděla, že je tu od tebe. Mám ji v rubrice Co dnes uvařit?, tak přidávám fotky i sem a samozřejmě posílám bodík. Já už ani jinou sekanou nedělám, je moc dobrá, šťavnatá a voňavá.:yes:

vypadá moc dobře děkuji za inspiraci zítra jdu do ní :yes:

jdu dělat, tak jsem zvědavá

evulis: Díky;-)

je skvělá :yes:

hehoheho: to jsem ráda;-)

Výborná! Jen se po ní zaprášilo. :yes::-)

Vynikající, právě jsme dojedli. Šťavnaté, výborné, jedním slovem pochutnáníčko. Doporučuji a dávám bodík. Díky za inspiraci.:yes:

Jani kráása :-) :yes: +4

Jani, to může být ale dobrůtka :-p :yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
sekana recept, mleté maso recepty, sekaná, anglicke recepty, sekaná se slaninou, recept sekana, sekaná s anglickou slaninou, opečená sekaná, recepty sekaná, recept na sekanou, sekana s anglickou, sekaná obalená slaninou, domací sekaná s anglickou slaninou, sekaná albert, sekaná s vajíčkem, mleté maso v anglické slanině, recepty na sekanou, domaci sekana se slaninou, sekaná recepty, anglický recept

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, vegeta, sůl, majoránka, koření oregáno, petrželka, strouhanka, mléko, vejce, slanina anglická

Přidat fotografie receptu