Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 161 kJ /
3 146 kcal
Bílkoviny40,84 g
Tuky190,68 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 322 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy309,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a postupně zašleháváme jedno po druhém, tedy dohromady tři, vejce, postupně vmícháme mouku se špetkou soli. Krok 2: Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 3 lžícemi vody, dohladka vymícháme a pomalu a jemně vmícháme do základní hmoty. Krok 3: Vylejeme do vymazané a vysypané formy uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C 30 minut. Krok 4: Stupně a čas pečení jsou orientační, záleží na troubě!! Koláč by měl být nízký a pod horní zapečenou krustičkou čokoládičkově mazlavý.

Zveřejněno 6. 9. 2012

Poznámka autorky senky

Jestli jsem dobře hledala a překladač dobře přeložil, tak název z francouzského originálu přeložený do češtiny zní " rozplývající se, rozpouštějící se, tající v ústech čokoládový" a to opravdu je.

Našla jsem několik podobných, žádný nemá stejný poměr surovin a vždycky jde o dortíčky nebo bábovičky.

Zdroj Gurmet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXRJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXRJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Opravdu výborný! <3

Zuzanah1: To mě těší :-8

Pavko Korčagin:to jsem ráda, že chutnalo:-K:-K já ho dnes nepekla, ale dala jsem si ho s výborným pressíčkem:-*:-* na výletě:-D:-D

Pavko Korčagin 1. 10. 2012 16:32
... před chvilou jsem koláč vytáh z trouby a eště za tepla jsem ho půlku vdechnul :-D
Doporučuju fšem, bo to je fakt mňamka

Krásné:yes::yes:

Při pročítání surovin a postupu ani tak neé,ale při čtení poznámky jsem musela hodně rychle polykat:-p:-)):-))Tohle bych chtěla ochutnat:-p+8:yes::-*

Jani, toto mi uniklo, ukládám, já myslela, že tam přijde kakao, tak to je pak super s tou čokoládou,zrovna dnes jsem na ni koukala, tak vidíš, měla jsem ji vzít:-p:-K:yes:

tohle vypada jako extreme dobrej Brownie:-p. To by se mohl povest dokonce i me:-!:-D

Jednu porcičku malou si prosím:-p:-8;-)to musí být mňamka;-):yes:

mě se taky rozplývá:-O:-O ale obrazovka, jak slzím dojetím, že TOTO já tu nemamo;-( chjjoo.. vypadá to jako luxusní záležitost;-):-K:yes::yes:

Tématické fráze:
fondant au chocolat, fondánt recept, moelleux au chocolat recept, forma na fondant, mail redrobin.com.au loc:cz, fondant au chocolat recept, formy na fondant, čokoládový fondant, pečený fondánt, peceny fondan, nugatovi cokokolac, fondan au chocolat, recept na fondán, mail maggiesbeachhouse.com.au loc:cz, svatební čokokoláče, fondant, recept na moelleux au chocolat, pečený čokokoláč, čokokoláč, čokoládový fondant recept

Suroviny:
máslo, cukr krupice, vejce, mouka hladká, sůl, čokoláda hořká, voda, máslo, mouka

Přidat fotografie receptu