Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí netradičně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba tepelné úpravy: 100 min

100 min (100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 999 kJ /
1 912 kcal
Bílkoviny207,33 g
Tuky55,97 g
Vláknina13,81 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 783 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy60,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso prešpikujeme na polovicu rozrezanými strúčikami cesnaku, potrieme olejom, okoreníme a nakoniec osolíme. Vložíme do pekáča a necháme v chlade aspoň 2 hodiny postáť (najlepšie cez noc). Krok 2: Jablká narežeme na kocky a premiešame so škoricou. Rozložíme ich okolo mäsa, vložíme bylinky a podlejeme vínom. Krok 3: Zakryté dusíme v rúre cca 1-1,5 hodiny. Podľa potreby podlievame vínom (dostatočne, aby bolo dosť výpeku na omáčku). Potom odkryjeme a ešte necháme dopiecť. Krok 4: Mäso a bylinky vyberieme. Výpek rozmixujeme, podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
Omáčku podávame zvlášť.

Zveřejněno 7. 9. 2012

Poznámka autorky tejaja

Výborne sa k tomu hodí vyprážaná šalvia, robila som ju podľa receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/27815-smazena-salv...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXYX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXYX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

To je vůně, úplně cítím jak se to line z trouby:-D:yes:

:-p+8:yes:

yanull: Ostala mi mištička jabĺk so škoricou, keď som robila jablkové bochníčky, tak som rozmýšľala, čo s nimi a vymyslela som si dať ich k jahňacine :-D:-D;-)

Zajímavý recept, o podobném už mi říkala kamarádka, zde je důkaz, že je to zřejmě dobrůtka :-):-p:-K+7:yes:

:-p:-p

Hm, že mi to je jasný od koho :-D:-D:-D:-D, jehněčí mám slíbený takže ;-):-K:-K:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:;-)

už to prošlo tiskem, manžel to může, také to má v mrazáku, takže mu to udělám:yes::-D,

vypadá to výborně;-):-p:yes::yes: a já už taky jehněčí mám, heč:-D;-) dostala jsem jehněčí kýtu:yes:

Tématické fráze:
jehněčí krk recept, jehněčí krk, jehnecikrk, jehněčí krk recepty, jehněčí krky vaření, recepty z jehněčího krku, jehněčí krk - recepty, jehněčí na česnaku, jehněčí kolínko vinná omáčka, omáčka z jehněte, co uvarit z jehneciho krku, jehnecikrk.cz, jehněčí krk omáčka

Suroviny:
maso jehněčí, jablko, tymián, bazalka čerstvá, šalvěj, skořice, česnek, olej, sůl, pepř, víno bílé suché

Přidat fotografie receptu