Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchty / těsto dělané v domácí pekárně

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 780 kJ /
2 815 kcal
Bílkoviny67,65 g
Tuky78,25 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 616 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy451,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vsetky suroviny vlozim do pekarne v uvedenom poradi a zapnem program *cesto*. Krok 2: Po vykysnuti cesto vyklopim na dosku, vyvalkam a plnim buchty oblubenou naplnou. Krok 3: Pekac si na jednej strane podlozim, aby bol vyvyseny, na spodok nalejem hodne oleja a kazdu buchtu pred ulozenim do radu vyvavalam v kaluzi oleja. Krok 4: Pred pecenim necham podkysnut. Krok 5: Po upeceni buchty potriem mliekom a rumom.

Zveřejněno 15. 10. 2008

Poznámka autorky vybusna

Recept uverejnila pani jana ticha.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty / těsto dělané v domácí pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxok

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty / těsto dělané v domácí pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxok

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (28)

Výborný recept.Moc jsme si pochutnali.Mňamka!!!:-):-):-D

Fantazie.....;-):-))

graza, kedysi som davala susene, ale s tymto mam lepsie skusenosti...nemam s tym ziaden problem, a ta trocha tekutiny na suchom mi nikdy neurobilo zle. myslim, ze k susenemu sa uz nevratim

vybusna:Do pekarni dej na vrch suche droždi a ne rozpuštěne v mléku.Na vrch nesměji přijd mokre suroviny.

vybusna:

Na koniec fotogalerie som pridala fotky cesta po vykysnuti. Valeria fakt si mala asi nieco z drozdim.

valeria: nechcem zvaľovať vinu na obchod, ale ak si ho ráno kupovala, neznamená, že bolo čerstvé...veselo sa predáva tovar aj po záruke.
Tento recept je určite dobrý, za autorku ručím - jej recepty "sedia".
Dávala si rozdrobené droždie na vrch s cukrom, alebo ako píše autorka hore - rozpustené v troche mlieka a cukru? Šumelo ti to droždie v tom mlieku? Myslím, či naozaj to droždie "žilo"?
Ja mám v podstate rada DP, cesto sporadicky robím v nej, ale milujem prácu s kysnutým cestom, rada sa s ním hrám, takže napriek tomu obyčajne robím všetko ručne. DP vrčí a trvá jej to neskutočne dlho, lebo zahrieva a pod., mám zázračnú misu na kysnutie, tak v tej robím všetko.
Asi som ti nepomohla, ale aspoň som sa vykecala...;-)

magdalenka:nebolo stare, rano kupovane....mozno som na vrch dala vela mlieka s drozdim a preto...aj ked neviem....mne sa to v DP nikdy nedari.asi len jeden krat.zacnem asi rucne...:-/

valeria:nemala si staré droždie, teda po záruke?

valeria...ja neviem....fakt robievam na sladke kolace jedine toto cesto a nesklamalo ma.akurat som uz prestala davat ten zemiak. mrzi ma, ze ta recept sklamal.

mne sa to vobec nevydarilo...nenakyslo, tvrde to bolo...a robila som to presne ako je v recepte.v com je chyba?

recept sa mi vobec nevydaril...nenakyslo, tvrde to bolo...a robila som presne podla receptu.v com bola chyba?:-(

No tak s broskvemi beru kousky 4:-p:-D:-D.Ale opravdu jsou oranžové jako meruňky:-O

mirca75 dakujem dakujem..ty vies vzdy taku krasnu pochvalu napisat....:-)btw a predstavi si, ze to nie su merunky, ale broskyne;-), mne foti foticka do oranzova...bohviepreco

Výbušná:-)tento recept tu byl už dlouho před mým příchodem na Topky a to jediné mě snad ospravedlňuje,že jsem si ho nevšimla;-).Až včerejší fotečka mě upozornila na tuhle dobrotu:-p a tak chci zpětně pochválit všechny fotečky od šikovných pekařek a recept na těsto si uložit;-).A ačkoliv moc na meruňky nejsem(jsou to meruňky viď?),tak myslím že jeden,dva kousky z tvého koláče by mé bříško potěšily:-p;-):-D.Máš boďku

dnes som z tohto cesta robila mrvenickovy kolac

Ano. Tento recept od paní Tiché (starodávné buchty) je naprosto úžasný. Buchty jsou jedlé i druhý den. Lepší buchty jsem nejedla. Musím vyzkoušet těsto i na závin! Dobrý nápad.

Jiřinko, to jsou fakt krasavice :yes::yes::yes:

Gabino,na to jsem přišla když jsem pořádně studovala příručku,ale díky za radu:-8

Jiřino, alespoň u mé pekárny se při přípravě těsta žádná gramáž nenastavuje. Ta se zadává jen když chceš chleba péci - podle gramáže je pak délka pečení. tedy směle do buchet ;-)

Vybusna,prosím,na kolik mám nastavit váhu těsta,když mám pekárnu na 500g,750g,1000g,:-?.Chtěla bych zkusit ty buchty než začnu s chlebem :-8:-8:-S:-D

záviny jsou lákavé :yes:, mám pěkně podrážděné chuťové buňky a doma nic dobrého :-S (a to je dobře, že :-)) )

Výbušná, ty ťulíku, taky jsi je měla hezkééééé ! a určitě dobré, tak si je neměla mazat .
Jo a já je teda nekoupu v oleji, ale mažu je po stranách rozpuštěným máslem a když je plech plný, tak je potřu ještě shora. Ježiši já jsem v práci u čínské polívky a slintám, jen co to píšu. hnedka bych si dala :-*

Kedlubno,:-p:-p:-p jedna hezčí než druhá. ;-(Já mám teď celozrnný rohlík ;-(

kedlubna tvoje buchty su take krasne, ze ten moj nepodarok idem vymazat a necham tam tie tvoje....suhlasis vsak?

paprika...ano orechy....tu kakaovku som neskusala....nikdy ma to ani nenapadlo.....nikto to v rodine odo mna nepytal. len tu som si vlastne pripomenula, ze existuje aj kakaova napln.

Krásné záviny Výbušná :yes: To světlé jsou ořechy ? A zkoušela jsi tu kakaovou náplň?

no ja som dostala na slovensku domaci lekvar z cucoriedok (boruvka) a robila som tam tieto buchty s tym lekvarom. neskutocna fajnota to bola , fakt fantasticke. tak som si tu v mnichove kupila cucoriedkovy lekvar v obchode a zacala plnit buchty...skoro ma porazilo...preto aj fotka je len taka uboha...vsetko komplet vytieklo, on sa ten lekvar doslova premenil na sirup. nastastie som druhu polovicu plnila slivkovym, tak mi aspon na odfotenie nieco ostalo.

taky se na ně chystám, jako náplň mám prý použít povidla :-D

Tématické fráze:
buchty recepty, buchty, recepty na buchty, recepty buchty, domácí buchty, kynuté těsto v pekárně, kynuté buchty z pekárny, kynuté buchty v pekárně, buchty recept, recept na buchty, kynuté buchty recept, recept buchty, domaci kynute buchty, recept na buchtu, recepty v domaci pekarne, recepty-buchty, honzíkovy buchty, recepty na kynuté těsto v pekárně, recepty k domácí pekárně, těsto na kynuté buchty

Suroviny:
mléko, žloutek, máslo, mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, kůra citronová, ořech muškátový, droždí

Přidat fotografie receptu