Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza bez vajec

Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen výkonný mixér a pár surovin.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 003 kJ /
1 913 kcal
Bílkoviny4,30 g
Tuky206,30 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy9,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do vysoké nádoby (může být zavařovací sklenice) a mixujeme tyčovým mixérem. Krok 2: Mixujeme tak, že táhneme zezdola nahoru. Krok 3: Dle chuti můžeme ještě upravit.

TIP: Blesková majonéza - jak ji připravit

Zveřejněno 12. 9. 2012

Poznámka autorky nofrona

Tento recept mám od kamarádky a opravdu je majonéza výborná a rychlá.

Hledala jsem a tuto nenašla, tak přidávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrV5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrV5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (78)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Opravdu rychlé a hodně husté.

Za mě super, přidal jsem cukr, ocet a pecka:yes:

Výborná,rychlá, nechápu,že jsem doteď kupovala drahé majonézy. :-)

Myslíte, že by šlo i z ovesneho mléka? Syn nesmí vejce ani mléko. A vegan Hellmanns má už opravdu závratnou cenu za tu velikost sklenicky. Děkuji.

"Majonéza bez vajec"
Jj, funguje to spolehlivě (podobně jako
:yes:
No, ještě kdyby tak byla i majonéza bez tuku, že ;-)

Dnes napoprvé úplně super!! :-8

Jeste dodám, idealni pokojová teplota! Jak mleka, tak oleje, pak je hustá jak puding.

Je úplně boziii!!!

Super:yes: Povedla se doslova na první zátah (mixérem vzhůru):-) Zhoustla během několika sekund :yes: Dochutila jsem ještě lehce nálevem z okurek.

:yes: velmi dobrá

Majonéza se mi povedla,je krásně hustá a dobrá.Po vyšlehání jsem přidala jemně nasekanou feferonku s cibulí a vznikla chutná tatarka:-):yes::yes:

Už dlouho dělam tuto majonezu a dobrý.Mam odměrku a dam 2x olej,1x mleko pol.lžíce hořčice a vyškehat tyčovym mixerem.Nevim v čem to je,že vam to nevychazi.

Jikotka: Jiřinka, či to nie je náhodou (ja neviem - iné ma nenapadne)tým, že nemáš dosť výkonný tyčový mixér? Mne sa to vždy podarí, je to hotové asi za 2 minúty.
Pred očami to rýchlo rastie, od začiatku dám plné obrátky. Skúsila som aj mlieko z chladničky, aj izbovej teploty, vždy je to OK.
Tento nepodarený olej s mliekom zajtra použi na nejakú bublaninu a skús druhýkrát. Možno sa ti podarí.

Jikotka: Vyzkoušej do toho vychlazeného přidat ještě trochu oleje a znovu vyšlehat.

Tak se bohužel řadím k těm,kterým se nepovedlo:-//,hmota zůstala řídká ať jsem dělala co šlo.Dala jsem do lednice,zkusím s tím zítra něco vyvést :-D

alenaadina 7. 3. 2015 13:32
Dneska jsem tuto majonézu dělala a je vynikající,už jinou dělat nebudu.
Když jsem jí dělala poprvé,byla řídká a dneska perfektně hustá.
Bylo to tím,že při prvním pokusu pokusu jsem dala méně oleje:-* takže to nezhoustlo jak by mělo,hlavu jsem si nelámala a použila ji i řidší.V salátu se to ztratilo,chutná byla a o to šlo.;-)
dávám :yes: + 5

Petr Dřevojan 26. 12. 2014 11:22
jediný důvod podle mě proč se někomu nepovede je špatný postup olej pomalu přilévejte do mléka a nakonec dejte hořčici a zbylé suroviny dělám ji takto a vždy se mi povede

Dnes jsem vyzkoušela a byla hodně hustá. Výborná, posílám bodík.
Dala jsem vše vychlazené do vysoké nádoby a na nejvyšší otáčky. Nevím kde ostatní dělají chybu a nebo včem je ten fígl.U mě na výbornou :yes:

myslím že trik je v tom,vložit mixer na dno nádoby a pomalu vytahovat nahoru.Nedělat pohyby dolů a nahoru.Zkusila jsem a mám hustou majonézu.Dobrota :yes:

bohužel nevím kde se berou tyto recepty ale nikdy nevyjde :D je to řídka polívka s prominutím :D 200ml oleje a jendo celé vejce,lžičku octa a lžičku až dvě horčice sůl a pepř a vyjde vždy :)

Tuto majonézu jusem dělala vícekrát. Včera se mi nepovedla, ale dala jsem nepodarek do lednice a ráno jsem ji vymixovala znovu a podařilo se mi ji udělat.

Majonéza je opravdu moc dobrá a levná. Nevadí když je řidší, po vložení do lednice ještě ztuhne. :yes::-))

Čtu si komenty a zjištuji, kde se může stát chyba při výrobě téhle majonézy. Dělala jsem ji už víckrát, z toho dvakrát se mi nepovedla, mé kamarádce se nepovedla ještě ani jednou - vždycky řídká, ale nevzdává to :-D. Řešily jsme nádobu, ve které to mixujem, řešily jsme teplotu surovin...atd...Nicméně pokud se podaří - je opravdu LUXUSNÍ. Rada pro někoho, komu se nepodaří a zůstane jim majonéza řídká. Já z toho pak udělala buchtu :-D přidala mouku, cukr, vejce atd... byste nevěřili, jak všem chutnala (i s tou lžičkou hořčice):-D ... ještě jednou díky za super recept, ještě že mám zásoby oleje :-8www.toprecepty.cz

Super!!!!:yes:

Krásný receptík, povedla se mi majonéza nádherně, všem moc chutnala a tak jsem předala dál všem co ochutnali :-p:-):yes:

Já jsem tuhle majonézu viděla v pořadu "Prostřeno"a hned jsem jí vyzkoušela.
Dělala jsem jí tyčovým mixérem v úzké nádobě.... mléko jsem měla polotučné a olej řepkový.

http://www.toprecepty.sk/recept/3388-majoneza-z-ml...

hoskovavl: Může mít pravdu Magdalenka, protože já mám 2 tyčové mixéry, jeden s mizerným výkonem a tím jsem to dělala poprvé a dopadlo to přesně, jak píšeš ty, pak jsem dostala nový a od té doby dělám bez problémů.
Používám nejraději slunečnicový olej ze špajzu a plnotučné mléko rovnou z lednice a také přidávám i různé ingredience a je to dobré. Zkus hlavně prošťouchávat směr nahoru, dolů i do stran, ne jen na jednom místě.Třeba je to i tou technikou, zkus to znova, to by v tom byl... aby se ti to nepovedlo ;-);-):yes::yes:

hoskovavl:mne sa to podarilo na prvýkrát...nevzdávaj to. Dala som polotučné mlieko a slnečnicový olej, izbovej teploty. Tyčový mixér a plné obrátky. Ešte ma napadli tie obrátky, či nemáš nízky výkon a to je príčinou neúspechu.

hoskovavl:moc se omlouvám za tak pozdní reakci. Má zkušenost je mléko plnotučné je majonéza opravdu hustá a z misky nevytéká, z polotučného je řidší, ale ne tak strašně. Mléko používám rovnou z lednice a olej slun. nebo řepkový, nemám zkušenost se stolním. Nádoba určená k mixéru a jakoby jezdím nahoru dolů. Držím palečky a doufám, že se podaří.
Naposledy jsem přidala 2 stroužky česneku a byla to náramná dobrota;-)

mata3636: Taky to dělám ponorným mixérem v nádobě která k tomu byla přidaná. Možná to teda bude tou teplotou. Mléko mám v lednici a olej ve skříňce. Tak asi proběhne pokus číslo 9:-)) Jak bych si přála kdyby to už konečně vyšlo. Ale zatím to nevzdávám. Nejde mě totiž na rozum proč to nefunguje. Že by to bylo rukama?:-D

Tématické fráze:
majoneza z mléka, rychlá majonéza bez vajec, domaci majoneza bez vajec, domácí majoneza z mléka, majonéza domácí z mléka, Majolka® bez vajec, jak udělat majonézu, vejce v majonéze, jak zahustit majonézu, majonéza bez vejce, levna majoneza, vejce v majonéze recept, řidká majonéza, majonéza tyčovým mixérem, prostřeno majonéza, majonéza s mléka, wwwrecepty.cz, majonéza s mlékem, rychlá majonéza recept, majoneza recept

Suroviny:
mléko polotučné, olej, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu