Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza bez vajec

Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen výkonný mixér a pár surovin.

Hodnocení receptu je 4,9 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 003 kJ /
1 913 kcal
Bílkoviny4,30 g
Tuky206,30 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy9,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do vysoké nádoby (může být zavařovací sklenice) a mixujeme tyčovým mixérem. Krok 2: Mixujeme tak, že táhneme zezdola nahoru. Krok 3: Dle chuti můžeme ještě upravit.

TIP: Blesková majonéza - jak ji připravit

Zveřejněno 12. 9. 2012

Poznámka autorky nofrona

Tento recept mám od kamarádky a opravdu je majonéza výborná a rychlá.

Hledala jsem a tuto nenašla, tak přidávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrV5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrV5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

Nemám tyčový mixer,jen obyčejný.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné, rychlé.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Opravdu rychlé a hodně husté.

Za mě super, přidal jsem cukr, ocet a pecka:yes:

Výborná,rychlá, nechápu,že jsem doteď kupovala drahé majonézy. :-)

Myslíte, že by šlo i z ovesneho mléka? Syn nesmí vejce ani mléko. A vegan Hellmanns má už opravdu závratnou cenu za tu velikost sklenicky. Děkuji.

"Majonéza bez vajec"
Jj, funguje to spolehlivě (podobně jako
:yes:
No, ještě kdyby tak byla i majonéza bez tuku, že ;-)

Dnes napoprvé úplně super!! :-8

Jeste dodám, idealni pokojová teplota! Jak mleka, tak oleje, pak je hustá jak puding.

Je úplně boziii!!!

Super:yes: Povedla se doslova na první zátah (mixérem vzhůru):-) Zhoustla během několika sekund :yes: Dochutila jsem ještě lehce nálevem z okurek.

:yes: velmi dobrá

Majonéza se mi povedla,je krásně hustá a dobrá.Po vyšlehání jsem přidala jemně nasekanou feferonku s cibulí a vznikla chutná tatarka:-):yes::yes:

Už dlouho dělam tuto majonezu a dobrý.Mam odměrku a dam 2x olej,1x mleko pol.lžíce hořčice a vyškehat tyčovym mixerem.Nevim v čem to je,že vam to nevychazi.

Jikotka: Jiřinka, či to nie je náhodou (ja neviem - iné ma nenapadne)tým, že nemáš dosť výkonný tyčový mixér? Mne sa to vždy podarí, je to hotové asi za 2 minúty.
Pred očami to rýchlo rastie, od začiatku dám plné obrátky. Skúsila som aj mlieko z chladničky, aj izbovej teploty, vždy je to OK.
Tento nepodarený olej s mliekom zajtra použi na nejakú bublaninu a skús druhýkrát. Možno sa ti podarí.

Jikotka: Vyzkoušej do toho vychlazeného přidat ještě trochu oleje a znovu vyšlehat.

Tak se bohužel řadím k těm,kterým se nepovedlo:-//,hmota zůstala řídká ať jsem dělala co šlo.Dala jsem do lednice,zkusím s tím zítra něco vyvést :-D

alenaadina 7. 3. 2015 13:32
Dneska jsem tuto majonézu dělala a je vynikající,už jinou dělat nebudu.
Když jsem jí dělala poprvé,byla řídká a dneska perfektně hustá.
Bylo to tím,že při prvním pokusu pokusu jsem dala méně oleje:-* takže to nezhoustlo jak by mělo,hlavu jsem si nelámala a použila ji i řidší.V salátu se to ztratilo,chutná byla a o to šlo.;-)
dávám :yes: + 5

Petr Dřevojan 26. 12. 2014 11:22
jediný důvod podle mě proč se někomu nepovede je špatný postup olej pomalu přilévejte do mléka a nakonec dejte hořčici a zbylé suroviny dělám ji takto a vždy se mi povede

Dnes jsem vyzkoušela a byla hodně hustá. Výborná, posílám bodík.
Dala jsem vše vychlazené do vysoké nádoby a na nejvyšší otáčky. Nevím kde ostatní dělají chybu a nebo včem je ten fígl.U mě na výbornou :yes:

myslím že trik je v tom,vložit mixer na dno nádoby a pomalu vytahovat nahoru.Nedělat pohyby dolů a nahoru.Zkusila jsem a mám hustou majonézu.Dobrota :yes:

bohužel nevím kde se berou tyto recepty ale nikdy nevyjde :D je to řídka polívka s prominutím :D 200ml oleje a jendo celé vejce,lžičku octa a lžičku až dvě horčice sůl a pepř a vyjde vždy :)

Tuto majonézu jusem dělala vícekrát. Včera se mi nepovedla, ale dala jsem nepodarek do lednice a ráno jsem ji vymixovala znovu a podařilo se mi ji udělat.

Majonéza je opravdu moc dobrá a levná. Nevadí když je řidší, po vložení do lednice ještě ztuhne. :yes::-))

Čtu si komenty a zjištuji, kde se může stát chyba při výrobě téhle majonézy. Dělala jsem ji už víckrát, z toho dvakrát se mi nepovedla, mé kamarádce se nepovedla ještě ani jednou - vždycky řídká, ale nevzdává to :-D. Řešily jsme nádobu, ve které to mixujem, řešily jsme teplotu surovin...atd...Nicméně pokud se podaří - je opravdu LUXUSNÍ. Rada pro někoho, komu se nepodaří a zůstane jim majonéza řídká. Já z toho pak udělala buchtu :-D přidala mouku, cukr, vejce atd... byste nevěřili, jak všem chutnala (i s tou lžičkou hořčice):-D ... ještě jednou díky za super recept, ještě že mám zásoby oleje :-8www.toprecepty.cz

Super!!!!:yes:

Krásný receptík, povedla se mi majonéza nádherně, všem moc chutnala a tak jsem předala dál všem co ochutnali :-p:-):yes:

Já jsem tuhle majonézu viděla v pořadu "Prostřeno"a hned jsem jí vyzkoušela.
Dělala jsem jí tyčovým mixérem v úzké nádobě.... mléko jsem měla polotučné a olej řepkový.

http://www.toprecepty.sk/recept/3388-majoneza-z-ml...

hoskovavl: Může mít pravdu Magdalenka, protože já mám 2 tyčové mixéry, jeden s mizerným výkonem a tím jsem to dělala poprvé a dopadlo to přesně, jak píšeš ty, pak jsem dostala nový a od té doby dělám bez problémů.
Používám nejraději slunečnicový olej ze špajzu a plnotučné mléko rovnou z lednice a také přidávám i různé ingredience a je to dobré. Zkus hlavně prošťouchávat směr nahoru, dolů i do stran, ne jen na jednom místě.Třeba je to i tou technikou, zkus to znova, to by v tom byl... aby se ti to nepovedlo ;-);-):yes::yes:

hoskovavl:mne sa to podarilo na prvýkrát...nevzdávaj to. Dala som polotučné mlieko a slnečnicový olej, izbovej teploty. Tyčový mixér a plné obrátky. Ešte ma napadli tie obrátky, či nemáš nízky výkon a to je príčinou neúspechu.

hoskovavl:moc se omlouvám za tak pozdní reakci. Má zkušenost je mléko plnotučné je majonéza opravdu hustá a z misky nevytéká, z polotučného je řidší, ale ne tak strašně. Mléko používám rovnou z lednice a olej slun. nebo řepkový, nemám zkušenost se stolním. Nádoba určená k mixéru a jakoby jezdím nahoru dolů. Držím palečky a doufám, že se podaří.
Naposledy jsem přidala 2 stroužky česneku a byla to náramná dobrota;-)

mata3636: Taky to dělám ponorným mixérem v nádobě která k tomu byla přidaná. Možná to teda bude tou teplotou. Mléko mám v lednici a olej ve skříňce. Tak asi proběhne pokus číslo 9:-)) Jak bych si přála kdyby to už konečně vyšlo. Ale zatím to nevzdávám. Nejde mě totiž na rozum proč to nefunguje. Že by to bylo rukama?:-D

hoskovavl: ak môžem poradiť: olej aj mlieko by mali mať rovnakú teplotu a suroviny treba mixovať vo vysokej úzkej nádobe, v ktorej sa môže tyčový mixér pohybovať ako piest. skúšala som takto niekoľkokrát a vždy sa podarilo. držím palce:yes:

hoskovavl:Je pravda, že je to řidší konzistence, taky jsem ji zkoušela. Nevím, čím by to šlo zahustit, možná někdo poradí.;-) A nešlo by to zkusit tak, že by se do mléka přidalo před šleháním trochu škrobu? I výrobce tam má psaný škrob;-) No za zkoušku nic nedám:-D

;-( Tak jsem dnes zase zkusila a dopadlo to už zase hrozně. Je to řídké, vpodstatě jen olej s mlékem. Už jsem to zkoušela asi po 8. Vždy pár dní počkám a zase zkusím. Syn má aletgii na vajíčka a tak jsem doufala že to budu dělat takto. Ale ani dnes se bohužel nezadařilo. Zkusila jsem různé oleje i mléka. Ale vždy to dopadlo stejně. Posím nemá někdo nějakou radu?:-?

Dnes jsem ji dělala po druhé. Minule jsem zkusila olivový olej a bylo to chuťově hrozné. Dnes klasický olej slunečnicový Vegetol, mléko polotučné. Ochucení se mi podařilo dle mé chutě, ale "omáčka" není příliš hustá. :-)

Dnes vyzkoušeno do bramborového salátu:yes::yes: než jsem stačila napočítat do tří bylo hotovo:-D:-D a hladká, hustá, trošku jsem bojovala s dochucením, ale to je jiná věc:-D:-D dnes nějak nemám chuťě doma:-D:-D přidávám bodík, foto a dík:-K;-)

u mně se ne povedlo...řidki..;-(

nofrona:Rádo se stalo;-)

Andrejko díky za krásné foto:yes:, jak jinak od tebe;-)

všem díky za komentíky, hlavně že to funguje a chutná;-)

:-O:-O Tak tuto majdu neznám ;-) dělám běžně s celých vajíček (včetně bílků), ale bez vajíčka:-? vyzkouším při nejbližší příležitosti;-):yes:

takhle jsem to dělávala s vajíčkem, pomalu jsem lila olej, byla taky vynikající a myslím, že tam nebylo tolik oleje.

já přidávám ještě např. podravku a olej nalívám pomalu při mixování

No to je bomba, super, díky.

Právě jsem ji udělal (zapomněl jsem koupit tatarku k veřeři)
škoda, že plusko jde dát jen jedno. Ukládám
Je to velmi dobrý dresink :)
přidal jsem navíc trošku citron šťávy

Tématické fráze:
majoneza z mléka, rychlá majonéza bez vajec, domaci majoneza bez vajec, domácí majoneza z mléka, majonéza domácí z mléka, Majolka® bez vajec, jak udělat majonézu, vejce v majonéze, jak zahustit majonézu, majonéza bez vejce, levna majoneza, vejce v majonéze recept, řidká majonéza, majonéza tyčovým mixérem, prostřeno majonéza, majonéza s mléka, wwwrecepty.cz, majonéza s mlékem, rychlá majonéza recept, majoneza recept

Suroviny:
mléko polotučné, olej, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu