Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní játra jako "aztécký poklad"

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 464 kJ /
2 262 kcal
Bílkoviny114,20 g
Tuky185,01 g
Vláknina12,05 g
Cholesterol 2,74 g
Sodík 7,00 g
Sůl17,10 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra si opereme a nakrájíme na nudličky, slaninu si nakrájíme na nudličky, cibule si očistíme a nakrájíme na hrubé plátky. Krok 2: Slaninu krátce osmažíme, přidáme játra, necháme zatáhnout, teplotu zmírníme, přidáme cibulku a asi 5-7 minut opékáme. Okořeníme, přilijeme sójovou omáčku.

Zveřejněno 12. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní játra jako "aztécký poklad"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13rm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní játra jako "aztécký poklad"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13rm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Anna Kocikova:krásné foto Aničko:-*, děkuji:-K

Nofronko,dnes jsme si pochutnali na krůtích játrech s Aztékem a špeclema:-pBodík už šel minule;-)tak kromě poděkování ještě přídavkem alespoň foto:-))Cibuli jsem dala žlutou a červenou a Aztécký poklad mi vyšel akorát na ty 2 lžičky:-)V pondělí budu muset zlatouška vyštvat na obchoďák pro nové koření:-)):yes:

Drobek:;-)

nofrona: Máš pravdu, budu. Já to opravdu nemyslel proti tobě osobně, děkuju za pochopení.

1974andrea: zit a nechat zit!:-*

Drobek:Nemusíš se omlouvat:-). Mě tyto komentáře nijak neuráží, 100lidí 100chutí a názorů a pokud máš potřebu to řešit, není nic snadnějšího, než diskutovat tam kde se to dělá, v pravo je odstavec s názvem diskuze - vytvoř si novou a realizuj se;-), díky za názor.
E621 je i v mořských řasách,zralých rajčatech, sójových bobech..atd;-)

Aničce a Naděnce děkuji za podporu:-K

1974andrea- neřešte to, Vy a Vaše recepty jste v pohodě Rebeka ,Maris Eliza,Bilková ,Yanul atd také,ale Aztékové nemohli znát Řecké seno, E 621 ,B1, ale o to nejde,když si projdete komentáře, je to pořád dokola.

Porada: a Drobek:: Já osobně těchhle kořenících směsí používám jen minimum, a to ty, které si prostě nenamíchám sama, a to třeba kari, garam masala, a mexické cajun. Jinak používám nejraději bylinky. Ale určitě spousta lidí nemá takovou možnost a je pro ně lepší si koupit směs hotovou. Je to přeci volba každého;-)

Drobek: no ale já tak až moc extra závadného v tom složení nevidím.. sůl dáváme běžně, pár sušených bylinek.. co na tom a jediné "éčko".. vitamín B1 je tělu prospěšný, takže..:-? nakonec vás nikdo nenutí dělat to... a že by Top recepty ztrácely úroveň kvůli kořenící směsi..:-? to nemyslíte vážně:-!

Myslím si,že 2kávové lžičky Aztéckého koření na 1/2kg masa není zase takový jed;-)Já osobně ho mám moc ráda a při vaření Aztéka často používám:-)
Proč by tyto stránky měly ztrácet úrověň:-?Snad né tím,že si kuchařinky občas vypomůžou bujónem,maggim,různým kořením a podobně:-*

Souhlasím s Drobkem, pomalu začínám opouštět zdejší stránky,začínají ztrácet úroveň.

Tak na mně tak nějak jde smutno při čtení receptů. Zapomněli jsme vařit bez průmyslových směsí?:-(( Vždyť se stačí podívat na složení právě toho aztéckého pokladu:
Sůl (max.35%), koření (cibule, pepř, paprika, saturejka, řecké seno), zvýrazňovač chuti E 621, Vitamín B1.
Na jednu stranu si lidé stěžují jaké sajrajty musí jíst, a zároveň si je doporučují. Já tomu nerozumím. :-O
Já vím, že jsem tohle napsal k jedinému receptu a jsou jich tu spousty. Omlouvám se nofroně, prostě už jsem nevydržel být zticha.

Děkuji všem za milé komeptáře:-K

:-:-pmňamka:yes::yes::-))

:-Ktak to je skutečně poklad:yes::yes:krásné i na pohled:-p:-p

:-p vypadá to chutně:yes::-K

Zrovinka včera jsem kupovala nové balení tohoto "bezva koření".:-p, posílám 13. bodík:yes:

Dělám játra stejně, pouze s jiným kořením:-p

:yes::yes:+11

To je náramná jatýrková bašta. Luxus:-*:-*:-p:-p

Mňamka, já bych to jedla pořád, ale nejde to, moc krásné foto i jídlo;-):yes:

Halmiška 12. 9. 2012 20:15
zkaženo sojovkou - proč? Jinak super !!!!

:-p:yes:

rebeka::-D:-D

:-O:-O ty jsi poklad:-O:-O taková mňamina.. jsem mlsná jak amina.. dala bych si, dala kachní játýrka já tuze ráda:-p:-p:-p:yes::yes:;-)

NO TAK TOTO JE DE-LUXE:yes::yes::yes::yes:

Bibinka:Díky a pokud máš domácí, tak to je super bašta;-):-)

nofrona:Nofronko, taková játra my rádi a kachní ještě víc. Mimo to z nich ráda vařím, jsou větší a chuťově lepší-teda alespoň u nás, Máš 3.bod:yes:

Holky díky:-K

spagetka:Špagetko Aztéka Ti vřele doporučuji,je to výborné koření:-p
Moc krásně připraveno:-p+2:yes::-K

Já jsem si našla složení Aztéckého pokladu, protože to neznám http://www.koreni-gastro.cz/aztecky_poklad-aztecky...zajímavé:yes::yes:

Tématické fráze:
kachní játra, kachní játra recepty, kachní játra recept, recept na kachní játra, dušená kachní játra, kachn játra recept, recept kachní játra, játra složení, výborná kachní játra, recept z kachních jater, recept játra, játra recepty, kachní játra v receptech, recepty kachni jatra, řecké játra, dušená kachn, koření poklad aztéků, je tělu prospěšné jíst kuřecí játra, složení kachních jater, játrové recepty deluxe

Suroviny:
játra kachní, slanina gazdovská, cibule, koření aztécký poklad, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu