Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechovo-medový řez

Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Stačí ho pečlivě následovat a moučník bude ozdobou vašeho menu i lákadlem pro chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 4,9 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba chladnutí korpusu a konečné odležení v chladničce

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba chladnutí korpusu a konečné odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 plech

plech velikosti cca 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 075 kJ /
5 515 kcal
Bílkoviny91,43 g
Tuky356,24 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,51 g
Sodík 678 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy478,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na korpus si vyšleháme vejce, cukr a med, ručně vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Hladký krém nalijeme na plech s vyšším okrajem, vymazaného sádlem a vysypaného hrubou moukou. Krok 2: Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 25-30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Krok 3: Šlehačku společně s medem vyšleháme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Ve 100 ml vody ručně vymícháme ztužovač a přimícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme ořechy, ze kterých si necháme stranou 2 lžíce na závěrečný posyp. Krok 4: Krém rozetřeme na studený korpus, posypeme ořechy a pocákáme medem. Dáme do druhého dne do lednice.

TIP: Med v kuchyni

Zveřejněno 16. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovo-medový řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LW7X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovo-medový řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LW7X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Šlehačka s medem - to je dobrota. Prosím, ta zakysaná smetana má být 400g? Děkuji.

:-KVeronika.Hrozna: Toto přesně dělával můj otec a od něj to pochytil i jeho zeť- můj manžel. Otec se do špajzu už nedostane, nebo mu to nestojí za to:-D , ale manželovi to chodí ještě dobře. Jak říká magdalenka - zabila bych ho!! Ještě že zeť na sladké moc není. Tomu zas dávám do lednice ceduli NESAHAT!!, když mi na něčem záleží. Ale stejně bych občas potřebovala zavést do misky vysoké napětí. Nejhorší je, když se v noci dívají na sport;-(:-D

Veronika.Hrozna: no nezabi ho! :-D

Před třemi hodinama jsem dala krém, uložila koláček do špajzu, aby se do zítřku proležel. Opustila sem ledovej špajz, podívejte se, nějaký lump ho přepadl s nožem, odřezal mu ouško. :-O Přidala jsem fotku, ten zloděj neumí ani řezat koláč, to musel být chlap.;-(

Ja jdu pect dneska a koukam, ze se to musi hlidat, jinak to mizi.:-D

Prosím, jak velký plech jste použila? Děkuji.

prosím ťa ...cesto je tak akurát na plech 30 x 40 cm___ dík

Miloslava Novotná 23. 8. 2016 12:27
Prosím, mohu se zeptat na jak velký pekáč je jedna dávka? Já mám rozměr pekáče s vyšším okrajem o velikosti 40x27 cm.

Ten řez je vynikající, bohužel byl dřív snědený než vyfocený, dala jsem jen tři vejce a stačilo akorát mám veliké plechy na kterých by z toho byla placka tak jsem těsto dala do dortové formy a byl přesně tak krásně vysoký jako tady na fotkách, do šlehačky jsem nedávala žádný ztužovač měla jsem jednu40% a jednu 31% a držela krásně bez problémů :-) ...výborný na jedničku s domácím pampeliškovým medem super :-):yes:

Včera upečeno a všem doporučuji... delikatesa :-8 :yes: a přidávám bodík.

Anička:Aničko moc ti děkuji za milá slova:-), jsem ráda, že chutnalo, dodatečně vše nejlepší;-)

:-p:yes: krásné řezy:-K

:-O:-O:-O to mi nějak uniklo!!:yes:

Anička::yes::yes::yes::-)

Pekla jsem ho k manželovým šedesátinám. Měl obrovský úspěch. Já vím, že to sem nepatří, ale musím ti říct, holka zlatá, že ty ses teda rodičům povedla. Hezoučká jsi jak obrázek (viděla jsem fotku na profilu) a kuchařka jak se říká od pánaboha. Umíš nejenom dobře uvařit, ale jídlo krásně naservírovat. No prostě, jsi šikulka.:yes::yes::yes:

vynikající!! :-8 zblajzli ho během 30minut :-D .. :yes:

nádherné řezy:yes::-D určitě udělám:-p
prosím oprav si v postupu - Hladký "krém" za těsto ...

Ty teda vypadají báječně:-K+22:yes::-p

nádhera a určitě dobrota:-p:yes::yes::-))

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:-)):-)) vypadá to krásně, receptík jsem si uložila a vyzkouším + 17:yes::yes::-K:-K

Strowberry:Díky, těším se na fotku:-)

yanull:Ok;-) díky:-K

vypadá luxusně :-p

Receptík ukládám, zítra se na něj vrhnu ;-):yes:

yanull:;-) díky

nofrona:Děvčata, opravdu jenom sádlo a nebo ztužený tuk, ale ten já téměř nepoužívám, na rozdíl od sádla, které mám stále doma ;-)
Mám to vyzkoušeno už mnoho let, pomáhala jsem kdysi s pečením na svatbu u švagrové, ta měla doma cukrářku a také o tom nevěděla, ale když viděla, že to funguje, hned to začala také používat, proto se toho nemusíte bát;-):-K
Též děkuji za Vaše rady:-K

yanull:Díky, jak píše Ivča drží dobře, já dala Ztužovač za studena , ne smetafix. U nás něco takového nepřežije dva dny;-):-D:-D
A říkáš jen to sádlo:-O, tak já to příště prubnu;-):-) dííík:-)

yanull: ten Smeta-fix od dr. Oetkera hodně dobře drží, měla jsem krém podobný /bez medu / a držel 2 dny dobře:-K

yanull: bezva názor s tím sádlem, díky za radu, zkusím příště také tak;-):-K

Markétko:-K, řezy přímo výstavní:-p:yes:, jen by mne zajímalo, jak dlouho vydrží krém takto tuhý, jsme jen 2 a v poloviční dávce se mi je péci nechce;-).
Já plech pod řezy zásadně jen vymastím sádlem, to samé pod rolády, mouku už nepoužívám vůbec. Po nakrájení podebírám širší špachtlí a neodpadává z nich žádná moučná krusta, tak doporučuji k vyzkoušení, za řezy posílám óóóbr bodík:yes::-K +13:yes:

nofrona: Nofronko, parádní řezy-dokonalost sama a 12.bod jasnej:yes:

Orechy, med, šľahačka...dokonalý súlad...:yes:

Všem díky za milé komentáře:-K


rebeka:Já se bojím jen tlakáče;-):-D:-D
Já jsem šlehačku šlehala a jak začala tuhnout přidala jsem med, tekutý;-) a bez problému se vyšlehala, těším se až uvidím tvou dokonalou fotku:-), někdy;-)

To vypadá krásně, ale ořechy jsem včera viděla ve Sparu za strašný peníz,:-/ ale je to celé bezvadné, dala bych st takový moučníček také moc ráda;-):-K:yes:

Tedaaaaaa ten vypadá hrozně jedle ňamka jistě už mám uloženo a určitě odzkouším dávám bodík :yes::-)

překrásné řezy:-K:yes::yes: bojím se zeptat... tu šlehačku napřed ušlehám a pak přidám med, nebo do tekuté ho přidám hned ze startu:-? předem děkuji za jakoukoliv odpověď a slibuju, že si tuhle krásu někdy udělám:-K

No to vypadá bezvadně:yes:

Kombinace ořechy a med mám móóc ráda:-p+5

Krásný řez:yes::yes::yes::-K:-D

Hezký moučník:-p:yes: a kombinace medu a ořechů je velmi dobrá:-p:yes:

Moc pěkný řez,jeden kousek by se mi hodil:-8:-pjsem právě po obědě;-):yes::yes:

Tématické fráze:
ořechovo medové řezy, medovy rez, ořechové řezy na plech, ořechovomedové řezy, orechový korpus na plech, ořechovy rez, medový řez s ořechy, medové řezy, medový korpus, ořechove řezy, orechovo medovy dort, šlehačko medový řez, ořechovo medový řez, medové řezy s ořechy, ořechový řez na plech, řezy na plech, medové ořechové řezy, medové řezy zakysaná smetana, medové řezy na plech, recept na medový řez

Suroviny:
vejce, cukr, med, olej, mouka polohrubá, ořechy mleté, prášek do pečiva, šlehačka, smetana zakysaná, voda, ztužovač želatinový, med, ořechy mleté, med, sádlo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu