Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená drůbeží játra jako smažená

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 314 kJ /
1 509 kcal
Bílkoviny84,00 g
Tuky125,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 355 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra omyjeme, vykrájíme bílé částečky a posypeme grilovacím kořením. Krok 2: Pak každý kousek obalíme ve strouhance a naskládáme vedle sebe do vhodné nádoby. Pocákáme trochu olejem, aby stekl na dno, ideální by bylo asi tak do výše 1/2 cm ode dna. Krok 3: Zakryjeme poklicí nebo alobalem, dáme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 10 minut. Krok 4: Pak odkryjeme a dopékáme dalších 10 minut.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 16. 10. 2008

Poznámka autorky Hella

Játra jsou křupavá a šťavnatá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená drůbeží játra jako smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J61v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená drůbeží játra jako smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J61v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)<3:yes::yes: zkusila jsem a byla výborná. :-K

Nie sú úplne ako smažené ale napriek tomu sú výborné a veľmi rýchlo hotové. Nedávala som žiadne korenie len soľ. K tomu zemiakové piré a zeleninový šalát. Je to mňamka. Ja ich nabudúce budem o trošku kratšie piecť.

Dobrůtka.:-K:-K

Tentokrát jsem dala jen dvě lžíce oleje. Taky to bylo dobré, ale příště si zase zahřeším větším množstvím.

www.toprecepty.czDneska to vyzkouším...jsem zvědavá jaké to bude :-p

už jsem to jednou dělal, je to moc dobré a hlavně jednoduché.

Přidávám bodíka:yes, sice dnes už přišel podobný recept, ale s tím už "člověk" nic neudělá:-D, oba recepty jsou:-p, jen si myslím, že "stářím receptu":-O odcházejí dobré a mlaskající receptíky:-!:-p

Tak to se Helo moc omlouvám, je pravda, že jsem se to nesnažila hledat:-( a je to tady.:-S Aspoň bodík ti přidávám, jelikože je to recept, který jsem fakt přehlídla:-8

Kvôli prskaniu nerada smažím játra - pečienku. Tento recept a výsledok predstihol moje očakávania. Veľká vďaka! +

Hello, mluvíš o pocákání, mluví se tu rozprašovači nakonec píšeš půl cm oleje na dno, to je přece rozdíl? To by bylo prakticky smažené v oleji. Asi jsem to špatně pochopila, co?

Chci se podělit s vámi o můj obdiv k pokrmu.Je to moc dobré,šťavnaté a rychlé.Přidávám obrázek.

Janko, nerozumím tomu uplakanému smajlíkovi - 90 % zdejších receptů už na nějakých jiných stránkách je také. Nebo snad někdo z vás vymyslel třeba svíčkovou? Prostě se s tím musíš smířit. Recept není opsaný ani ukradený, je jen podobný. Myslím, že dobré recepty by měly kolovat a mělo by je poznat co nejvíc kuchařek. A ty věčné diskuze kolem mi připadají zbytečné.

Martino, koření můžeš použít, jaké chceš. Třeba jen sůl. Tady jde o tepelné zpracování. Když se játra klasicky smaží, hodně prskají a jsou vysušená. Prostě nám tak chutnají. Jen připomínám, že drůbeží játra - na rozdíl od vepřových nebo hovězích - je možné vždy solit již před tepeným zpracováním a neztvrdnou.

Ano, podobný recept je zde na jiných stránkách, ale jídlo je dobré ;-(

ja som dala zmes korenia ktoru som doma mala...vobec netusim ci to bolo prave grilovacie. ale dala som ho hojne a ine som nedavala uz vobec nic, ani sol, ani papriku ani mlete korenie....len tu zmes korenia a struhanku. velmi sikovny receptik

dobry den chcem sa len opytat ci ine korenie tam nedavame? len to grilovacie a struhanku? dakujem:-8

vyborne, vyborne, vyborne

Už jsem recept upravila a olej upřesnila. Díky za upozornění, omlouvám se.

Recept znám, je dobrý.Výbušná zkus si do rozprašovače na kytky nalít olej a postříkej jím játra.Je to rovnoměrné a vlastně téměř bez tuku.Jinak stačí játra lehce "pocákat".

pod tie pecienky sa nedava ani kvapka oleja?

Játra máme rádi, a tohle je fakt rychlovka. Super nápad. Ď. :yes:

vypadá to skvěle:yes:

hella skvely napad, uz neviem na aky sposob tie pecienky robit.

Tématické fráze:
játra recepty, smazena kureci jatra, drůbeží játra recepty, krůtí játra v troubě, drubezi jatra, smazena jatra, jatra, smažená játra v troubě, jatra v troube, pečená kuřecí játra, smazene jatra, jatra smazena v troube, kuřecí játra smažená, smažené kuřecí játra, drůbeží játra recept, kuřecí játra smažená v troubě, kuřeci jatra pecena, játra recept, smažená kralici játra, smažená játra recept

Suroviny:
játra kuřecí, koření grilovací, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu