Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štikozubec na šalvěji s bramborovo-jablečnou přílohou

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 697 kJ /
1 123 kcal
Bílkoviny86,64 g
Tuky19,94 g
Vláknina18,80 g
Cholesterol 301 mg
Sodík 470 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy116,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety důkladně osušíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filety zprudka opečeme. Krok 2: Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce dusíme, víno by se mělo odpařit. Krok 3: Když je ryba hotová, zjemníme výpek kouskem másla. Krok 4: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a pokrájíme na kostičky. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme taky na kostky. Krok 5: Na pánvi rozehřejem olej se lžící másla, vložíme brambory i jablka a krátce vše orestujeme. Dochutíme solí a pepřem.

TIP: Šalvěj v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štikozubec na šalvěji s bramborovo-jablečnou přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLZp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štikozubec na šalvěji s bramborovo-jablečnou přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLZp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-)<3:yes::yes: ta ryba je výborná , určitě zkusím i zajímavou přílohu :-K

Bayta (moderátorka): moc děkuji:-K:-K

Krásný recept a ta příloha je zajímavá :yes:

jennyje: děkuji,:-K přidávám odkaz na štikozubce, asi budeš znát pod názvem hejk nebo mořská štika;-), ale určitě by šla použít jiná ryba.
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0tikozubec_obecn...

Nevím,co je štikozubec???Ale vyzkouším to s jinou rybou?Díky za recepty.....jsou super.....:-))

to je krása:-*:-*:yes::yes::yes: měla jsem krásnou šalvěj, ale už nemám:-( sušená asi nebude to pravé šalvějové, co:-?:-(

krásný rcp i foto:yes:

Krásná rybka, láká k vyzkoušení:yes::yes::yes:
Štikozubce jsem viděla na Kauflandu:-K

Ivetko, Aničko děkuju:-K
uděláte mi radost, jestli vyzkoušíte;-):-)

:-p:-*:yes:Rybička je dobrůtká a maris, ty ji máš :-p:-p:-p:yes: Jablek máme hodně a nenapadlo mě kombinovat jablíčka s přílohou. Super nápad:-)):yes:

Maruško,štikozubce máme moc rádi:-*je to snad naše nejoblíbenější ryba a Ty ji máš i s přílohou velice hezky připravenou:-p+14:yes::-K

yanull: Jani, děkuju, budu ráda, když vyzkoušíš, je to takové lehoučké, skoro dietní jídlo;-):-)

Maruško, ráda vyzkouším rybku i přílohu, obojí vypadá na dobrůtku :-p:-K:yes: +13

medmic: šalvěj zkrátka rybě sluší;-):-) Díky:-K

Z šalvějí jsem začal u pstruha, teď ji dávám k rybám často ;-)
plusík

Tématické fráze:
ryba na šalvěji, štikozubec recept, štikozubec recepty, recepty štikozubec, příloha k rybě hejk, ryby na šalvěji recept, recept ryba šalvěj, recepty ryba na šalvěji, grilovaný štikozubec, šalvěj ryba, šalvěj na ryby, šalvej wikipedie, ryba na šalvěji recepty, hejk na šalvěji, wikipedie - štikozubec, šalvěj ryba recepty, hejk wikipedia

Suroviny:
štikozubec, víno bílé, šalvěj čerstvá, brambory, jablko, máslo, olej, pepř bílý mletý, sůl

Přidat fotografie receptu