Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná povidla pečená

Pečená jablečná povidla jsou lahodnou pochoutkou. Jejich plná, sladká chuť je výsledkem pomalého pečení a šetrné přípravy, díky které si jablka zachovají svou přirozenou sladkost. Výborně se hodí jako náplň do koláčů, na pečivo nebo třeba jen tak na lžičku.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beruna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 680 kJ /
5 421 kcal
Bílkoviny15,35 g
Tuky51,90 g
Vláknina87,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 127,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, poklademe jedním kilem jablek, cukrem, rozinkami, a vrstvíme znovu kilo jablek, cukr, rozinky, a navrch přidáme plátky másla. Krok 2: Pečeme v troubě pod pokličkou (nemíchá se). Do hotového protlaku přidáme 5 lžic rumu. Krok 3: Vlažný hustý protlak naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

TIP: Jak na jablečná povidla: rady a tipy

Zveřejněno 19. 9. 2012

Poznámka autorky Beruna

Jedla jsem v buchtách, výborné, sama jsem ještě nezkoušela.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná povidla pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zY6Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná povidla pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zY6Z

Marie

Komentáře (13)

Vyzkoušeno a velice dobrá povidla,velký úspěch komu jsem dala ochutnat.Peču 1hod.a 30min pod pokličkou na 180,kvedlačkou propíchám a dám jěště na hodinu bez pokličky,záleží jak jsou šťavná jablka a pak steriluju,navrch dám jěště lžičku rumu,pro jistotu:-)

Děvčata,jak dlouho je pečete,určitě vyzkouším.

Dobrý den jak dlouho péct a při jaké teplotě? Děkuji

Tak povidla upečená a jsou moc dobrá.:-p:-p:-p

Děvčata zkoušela jste některá tato povidla?

velmi interesantní.. s máslem.. hmm.. proč ne:-? zkusit by se to mohlo.. a rozinky.. nooo, paráda:yes::yes::yes::-p;-)

Myslím, že by se nemuselo ani sterilovat, pokud je dost rumu:-D a rozinky určitě být také nemusí. Až vyzkouším, dám vědět.

Jana Remkova:Jablek mám ještě dost a dost, spíš příliš:-D a rum si chráním před nájezdníky na povidla:-));-). Ale nemám ráda rozinky, co s tím? Jedině rozmixovat, tam by mi nevadily:-D Možná ještě zkusím;-)

Severinka: nemělo by se to kazit, když se tam přidá ten rum. Já bych to fakt vyzkoušela, ale zrovna rum v zásobě nemám:-(. To je fakt k vzteku:-((

na jakou teplotu je trouba a jak dlouho se to tak pece (aspon orientacne)?

včera mě říkala kamarádka o tomhle receptu s máslem;-);-)taky jsem se divila s máslem:-O:-O:-Ojá bych měla zase strach aby se to nekazilo, ale prý ne a je to moc dobré, takové jemné;-);-);-)

Mixovat se prý nemusí, s máslem taky bez problémů, ale ještě jsem nezkoušela. Přidala jsem, protože jsem koukala, že zde nejsou a zrovna je po nich poptávka. Ale chystám se na ně.

No jo, rumu:-((, zrovna teď:-S, ale recept je moc zajímavý. Vím, že se tak dělají povidla ze švestek, ale z jablek jsem ještě o takovém způsobu neslyšela. Fakt se to nepálí s tím máslem?? Ty rozinky, to je taky zajímavé!!:-p A nemusí se tedy nic mixovat??

Tématické fráze:
jablečná povidla z trouby, jablečná povidla, jablečná povidla pečená v troubě, jablková povidla pečená v troubě, jablečná povidla v troubě, jablečné povidla v troubě, jak se delaji jablkova povidla, jablečna povidla bez cukru, jablečné povidlí, recept na jablečná povidla, jablkova povidla v troube, jablecna povidla bez cukru recept, pečená jablková povidla, jablečné povidla, povidla bez cukru, jak na jablecna povidla bez cukru, jablecna povidla recept, jablečné povidla z trouby, rychla jablecna povidla, jablečná povidla s máslem

Suroviny:
jablko, máslo, cukr, rozinky, rum

Přidat fotografie receptu